chmurkach pełnych smaku! Ostatnim razem chlebki chmurki, a dziś... Dziś, w truskawkowym uniesieniu, częstuję kawałkami mlecznej tarty o nadzieniu tak puszystym, tak lekkim, jak najbielsze, letnie obłoczki :) Melktert to deser prosto z południa Afryki, gdzie serwuje się go głównie oprószonego cynamonem, jednak osobiście uważam, że świeże sezonowe owoce dużo lepiej komponują się leciutkim, mlecznym nadzieniem, które wprost rozpływa się
Kuchnia w Słońcu SkąpanaKawa. Jesteśmy nauczeni głównie ją parzyć. Jest dodatkiem przede wszystkim do deserów. Tymczasem popularne na całym świecie ziarna sprawdzają się jako przyprawa do mięs, które można usmażyć na ruszcie. Wasi znajomi i bliscy z pewnością będą zaskoczeni podaniem z grilla mięsa w niecodziennej kompozycji smakowej. Złapią się pewnie z głowę z wrażenia gdy im powiecie, że do kawowej marynaty dodaliście
Kuchennyviral.plwierzch pasty kilkoma kroplami oliwy. Na koniec dodajemy posiekany koperek. 4.14 http://mieszamwgarnku.pl/do-chleba/pasta-z-bobu/ MieszamWGarnku Zapisz Artykuł Pasta z bobu pochodzi z serwisu Przepisy na dania obiadowe, ciasta, zupy, desery, nalewki, przetwory
Mieszam w GarnkuUwielbiam gotowe ciasto francuskie bo można wyczarować z niego smakowite desery, jak i dania wytrawne. Oto niebanalny przepis na łososia z wykorzystaniem ciasta francuskiego...warkocz z ciasta francuskiego z pieczonym łososiem i szpinakiem. Danie proste, ale zachwyca wyglądem i smakiem. Do tego sałatka ze świeżych warzyw i mamy lekki obiad lub kolację w niecałą godzinkę 😉 Składniki: 300 - 350 g fileta
Kuchnia MagdaLenykoktajl, to świetne orzeźwienie w upalne, słoneczne dni. Swój koktajl wzbogaciłam o nutę słodyczy z syropu pigwowca od Eterno , który doskonale nadaje się jako dodatek do soków, napojów, deserów. Składniki: * 400 g jagód * 2 banany * 2-3 łyżki syropu z pigwowca Wykonanie: W wysokim naczyniu umieścić umyte jagody, banany obrane ze skórki i syrop z pigwowca. Wszystko razem zmiksować
Zrób to smacznieJako dziecko nie lubiłam kaszy manny, a teraz robię ją bardzo często na różne sposoby. Jest doskonała na śniadanie, deser czy podwieczorek. Odrobina cukru pudru nie zaszkodzi, a jak słodzić - zajrzyjcie na stronę www.uczymyjakslodzic.pl SKŁADNIKI 2 łyżki kaszy manny, 200 ml mleka, 1 łyżka cukru pudru Diamant , 1 nektarynka, prażone płatki migdałowe WYKONANIE W ¼ szkl. mleka mieszamy kaszę, pozostałe mleko
słodki bratekporzeczka w kuchni Oczywiście najzdrowsze są surowe, ale nie każdy z nas lubi kwaskowe owoce, dlatego możemy je wykorzystać do przygotowania koktajli i kompotów. Możemy z nich przygotować różne desery: lody, galaretki, czy kisiel. Pyszne będą ciasta drożdżowe czy też ucierane, przepyszny też jest porzeczkowy sernik na zimno. Porzeczki możemy również zamknąć w słoikach, przygotujemy z nich galaretkę dżem
Kulinarne przygody GatityPuszysty, delikatny omlet z karmelizowanymi jabłkami. W zasadzie taki omlet można przygotować z każdymi innymi ulubionymi owocami, konfiturą czy bitą śmietaną. Jego przygotowanie zajmuje dosłownie chwilę. Pyszny deser zarówno na ciepło jak i na zimno. Doskonale smakuje również podany z lodami :) Składniki na jeden omlet: * 2 jajka * szczypta soli * 2 łyżki mąki pszennej * szczypta proszku do pieczenia * opcjonalnie łyżka cukru
Zrób to smacznieDziś coś wyjątkowego dla wszystkich miłośników połączenia bananów z czekoladą…. Ale nie, nie będzie to deser, czy ciasto, a naleśniki, które świetnie sprawdzą się na śniadanie lub obiad czy kolację:) Naleśniki dla prawdziwych łasuchów. Na słodko. Z kremem orzechowo-czekoladowym i bananami. I o ile te podawane na zimno są pyszne i pewnie wiele osób zna takie połączenie
Smaki Na Talerzubierze udział w konkursie ” Cukier z głową ” i tym samym zawiera lokowanie produktu. Zapraszam na stronę uczymyjakslodzic.pl Francuskie rożki z jabłkami Francuskie rożki to mój stały, awaryjny deser, kiedy najdzie mnie ochota na coś słodkiego, lub Churros – przepis Churros to słodka, chrupiąca z zewnątrz, a miękka w środku, przekąska, podawana najczęściej z gorącą Tort Red Velvet Tort
NiePieprz.plLato w pełni, dlatego dzisiaj proponuję Semifreddo - pyszny deser lodowy, pochodzący z Włoch. Kusi kwaskową nutą malin, a także pistacjami. Składniki: 1 l śmietany 36% 4 jajka 6 łyżek cukru pudru 100 g malin garść pistacji Żółtka ucieramy z cukrem na puszysty kogel-mogel. Białka z odrobiną soli ubijamy na sztywną pianę. Śmietanę ubijamy. Dodajemy do niej utarte
Pyszności Słodkościśmietankową pianką to niebo na talerzu. Jest idealnym wypiekiem na gorące, letnie dni, gdy nikt nie ma ochoty na ciężkie ciasta z masami. Świetnie sprawdzi się w roli piknikowego deseru czy porannego dodatku do kawy. Czytaj więcej
Czekoladowa muffinkamasa zacznie stygnąć i lekko gęstnieć. Polewę wylać na schłodzony sernik, wierzch posypać orzechami i migdałami. Formę ponownie wstawić do lodówki aby ciasto całkowicie stężało. Sernik sprawdził się jako deser na grillowej imprezie. Przygotowany tuż przed nią, wprawdzie nie zdążył do końca stężeć, ale i tak dobrze się kroił i wspaniale smakował
Kuchenne zapiski Edytyzmieleniu płatków truskawek w małym blenderze (można użyć młynka do kawy). Płatki i proszek truskawkowy przechowujemy w suchych, szczelnych słoiczkach. Truskawkowe chipsy (proszek truskawkowy) można użyć do lodów, deserów, ciast… i nie tylko. U mnie na pewno pojawi się przepis na wykorzystanie proszku truskawkowego do ciasta. Ale o tym innym razem. Przepis (który przytoczyłam z niewielkimi zmianami za autorką) znalazłam
mojewypiekiinietylkoKolorowy, smaczny i pożywny gęsty koktajl smoothie bowl na dobry początek dnia. Takie śniadanie pełne owoców i zielonych warzyw doda energii i jest źródłem cennych witamin
Przepisy Kulinarne