Mini serniczki na zimno z serków waniliowych 435uwielbiam w każdej postaci bez wyjątku :) Mini serniczki, które widzicie na zdjęciu zostały przygotowane w niewielkich ramekinach. Dodatkowo ozdobiłam je serduszkami zrobionymi z malinowej galaretki. Takie serniczki to deser uniwersalny. Szybki do przygotowania, niedrogi i bardzo smaczny. Przepis dostałam od naszej koleżanki Sabinki, mam nadzieję, że i Wam przypadnie do gustu Składniki 5 małych serków homogenizowanych o smaku waniliowym
Kulinaria - potrawy z różnych stron świata
TORCIK NA ZIMNO CZEKOLADOWO - WANILIOWY 220wyłożyć cały krem czekoladowy. Wyrównać. Następnie na kremie czekoladowym układamy kolejną warstwę biszkoptów nasączonych w kawie i przykrywamy całym kremem waniliowym. Wyrównać. Na koniec tort posypujemy wcześniej przygotowaną posypką. Deser wkładamy do lodówki na kilka godzin. Rada: zamiast kawy rozpuszczalnej można użyć kawy espresso, zaparzonej naturalnej kawy (należy odcedzić fusy) zamiast syropu barmańskiego o smaku wanilii można użyć olejka
Ciastka - domowe słodkości
Francuskie z kremem morelowym 194Szybkie ciacha na deser z morelą w roli głównej. Zapewniam że pieczone morele są o wiele lepsze niż świeże, bo wydobywają podczas pieczenia swoją słodycz.Do kawy szybkie ciacho polecam :-) 1 arkusz ciasta francuskiego 100 g borówek 70 dkg moreli 1 szklanka śmietany 36 % 1 łyżka cukru pudru 2 łyżeczki żelatyny mięta świeża Morele myję, kroję na pół pozbawiam pestek.Blaszk
wesoła kuchnia
Szybkie ciasto drożdżowe z owocami i masą serową na oleju bez wyrastania 828suchego patyczka. 4.14 http://mieszamwgarnku.pl/desery/ciasta-drozdzowe/szybkie-ciasto-drozdzowe-owocami-masa-serowa-oleju-bez-wyrastania/ MieszamWGarnku Artykuł Szybkie ciasto drożdżowe z owocami i masą serową na oleju bez wyrastania pochodzi z serwisu Przepisy na dania obiadowe, ciasta, zupy, desery, nalewki, przetwory
Mieszam w Garnku
Krem amaretto z owocami lata 263Słodkie letnie dni pachną słońcem i owocami, które możemy wykorzystywać na rozmaite sposoby. Dziś pomysł na delikatny krem z aromatem amaretto i frużeliną z malin oraz jeżyn. Idealny deser w środku wakacji! Składniki (3-4 porcje) Frużelina * po 150 g malin i jeżyn 2 łyżki cukru 1/4 szklanki zimnej wody łyżka mąki ziemniaczanej Do dwóch oddzielnych garnuszków wrzucić owoce
Słodkie inspiracje
PIECZONE PĄCZKI 295Pączki są słodkie, tłuste i kaloryczne. Nie jest to deser wskazany dla diabetyków, jednak raz w roku każdy ma na nie ochotę. Cukiernie bombardują nas zapachem i promocjami, z internetów wylewa się lukier, a zdjęcia pączków czyhają na nas wszędzie. Trudno jest pozostać niewzruszonym i oprzeć się tej słodkiej pokusie. Chorując na cukrzycę, słodki paczek oprócz miłego wspomnienia może poskutkować
Dietolog
RABARBAR pod ORZECHOWĄ KRUSZONKĄ z IMBIREM 183Zainspirowana zapiekanką podpatrzoną u Gordona Ramsaya przedstawiam Wam dziś fantastyczny deser, bądź też jeśli wolicie śniadanie na słodko. Rabarbar zapiekany z marynowanym imbirem pod kruszonką z orzechów laskowych zaskoczy Wasze podniebienia i sprawi, że odkryjecie nowy wymiar kwaśnych, różowych łodyg. W składzie są też moje ukochane śniadaniowo płatki owsiane. Zobaczcie sami i koniecznie wypróbujcie! RABARBAR pod ORZECHOWĄ KRUSZONKĄ z IMBIREM
Dietolog
Wuzetka - ciasto WZ 228paluszkami chrupiącą czekoladę, delektowali się jej smakiem. Jak się okazuje, torcik WZ ma swoją historię. Ciastko zostało wymyślone w 1949 roku, kiedy to Cech Rzemiosł Spożywczych ogłosił konkurs na deser, który stałby się symbolem Warszawy. Skąd jednak się wzięła jego tak dziwnie brzmiąca nazwa? Nie ma wątpliwości, że WZ to skrót. Co oznacza i jak go rozszyfrować – nad tym pytaniem
Obiad gotowy
Suflety z malinami (na serku ricotta) 295serku ricotta są delikatne, puszyste, lekko wilgotne i bardzo smaczne. Nie będę ukrywać, że zrobienie zdjęcia wyrośniętym sufletom graniczyło z cudem, ponieważ z każdą minutą ciasto lekko opadało 😃 Do deseru warto dodać kwaśne maliny, aby zrównoważyć smak słodkiego ciasta. Składniki na 4 porcje (małe kokilki): 1 opakowanie serka ricotta (250 g) 3 jajka (rozmiar l) 3 łyżki zwykłego cukru
Ugotować
Proste, szybkie ciasto z marchewką i cukinią 505Proste, szybkie ciasto z marchewką i cukinią – Moda na dodawanie warzyw do słodkich deserów przeżywa teraz rozkwit i w Małej Cukierence również nowa, pyszna propozycja na ciasto z dodatkiem warzyw. Zapraszam na nowe ciasto z cukinią i marchewką. Bardzo proste i szybkie w przygotowaniu z kategorii „ Bez miksera ”, z dodatkiem bakalii i korzennych przypraw, bardzo polecam… Po więcej przepisów
Mała Cukierenka
BRZOSKWINIA – DO CIASTA, MIĘSA I SAŁATKI 283Brzoskwinie przeznaczamy w kuchni przeważnie na desery. Tymczasem, podobnie jak... Artykuł BRZOSKWINIA – DO CIASTA, MIĘSA I SAŁATKI pochodzi z serwisu CookMagazine
COOKMAGAZINE
Naleśniki deserowe skąpane w czekoladowym syropie 338Dziś zapraszam Was na pyszne naleśniki deserowe skąpane w czekoladowym syropie . Słodkie, proste w przygotowaniu, skąpane klasycznym amerykańskim czekoladowym syropie… Małe niebo na talerzu Kto
Słodkie okruszki
Blue Cactus – recenzja restauracji 223cytrynowym. Co ciekawe takiego kurczaka można było zjeść tu także 20 lat temu i jest tak dobry (zwłaszcza sos), że chyba jeszcze trochę zostanie. Specjalnością zakładu jeśli chodzi o desery jest tarta z dużą ilością orzechów pekan i lodami waniliowymi. Orzechy dają radę, chociaż trudno powiedzieć z czego składa się nadzienie tej tarty. Nie było ciężko mnie kupić, bo lubię
Ugotowane pozamiatane
Wytrawne clafoutis z kwiatami cukinii i pleśniowym serem (okiszowe) 180Clafoutis to pieczony deser, który pochodzi z Francji. Aby nieco udziwnić dania na moim blogu postanowiłam przygotować to danie w wersji wytrawnej. Jest to nic innego jak zapiekane ciasto naleśnikowe. U mnie z kwiatami cukinii nadzianymi pleśniowym serem i orzechami włoskimi. Jest z pewnością inaczej niż można to sobie wyobrazić i bardzo, bardzo smacznie! Składniki (na 2 porcje): 10 kwiatów
Mango Papaja
Sernik na kruchym spodzie z orzeźwiającym musem brzoskwiniowym 296mieszać do rozpuszczenia, odstawić do całkowitego ostygnięcia. Owoce osączyć i zmiksować w blenderze na mus. Wlać ostygniętą galaretkę, wymieszać. Lekko tężejący mus z owoców wylać na wierzch ciasta i deser wstawić do lodówki na całą noc. Ciasto ostrożnie wyjąć z blaszki i przełożyć na paterę. Ozdobić bezami lub wybranymi owocami. Smacznego 😊 Dziękuję
Słodka Strefa