Frużelina z borówek to idealny sposób na pyszne owoce, jako zdrowy dodatek do lodów, deserów i ciast. To owoce w żelu, które swoim wyglądem przypominają gęsty kisiel lub rzadszą galaretkę. Można je przygotować na dwa sposoby, czyli przy pomocy żelatyny lub z dodatkiem mąki kartoflanej. Tym razem frużelinę zrobiłam na bazie mąki ziemniaczanej, bo nas sos jest gotowy
Kulinarne przygody Gatityprzychodzę do Was nie tylko z przepisem na pyszną delikatną roladę makową, ale również z filiżanką dobrej kawy. Bo cóż może być lepszego. Dobrze dobrana kawa jest dopełnieniem każdego deseru. Aroma Pieno , to głębia i smak dla każdego kawosza. Mieszanka jasno palonych ziaren 100% Arabica pochodzących z plantacji znajdujących się w Brazylii, Kolumbii oraz Etiopii. Ta kawa zachwyci każdego. Już
Słodkie okruszkiGości część kolejna, więc jest domowy deser Ciasto, które pięknie wygląda, świetnie smakuje, zawsze się udaje. Użyłam do jego przygotowania mąki pszennej i mąki kukurydzianej w proporcji 1:1, możecie upiec je także na samej mące pszennej. Mąka kukurydziana jednak dodaje pięknego, ciepłego koloru ciastu, które w połączeniu z ciemnymi owocami wygląda mega zachęcająco! Jeśli macie czas możecie oprószyć
Zasmakuj Kuchniksiążki Aleksandry Seghi "Zielona Toskania". Ciasto wypiekane z ricottą jest leciutkie, pulchniutkie i zdecydowanie za pyszne, znika szybko. Jest idealne do porannej kawy czy herbaty, jako deser albo drugie śniadanie, idealne do szkoły czy pracy. Ono po prostu jest doskonałe, polecam do wypróbowania. Toskańskie ciasto z ricottą. CZYTAJ DALEJ
Moje Małe Czarowaniejabłkami, ja proponuję Wam letnią wersję tarty tatin, z brzoskwiniami, zapewniam, ze jest pyszna i delikatna. A podana z kremem jogurtowym to sama rozkosz. To idealna propozycja lekkiego deseru na letnie przyjęcie w ogrodzie. Czas przygotowania : 30 min Porcja dla 4-6 osób : ● 1 gotowe ciasto francuskie do formy o średnicy 24 cm* ● 5 brzoskwiń ● 60 g cukru
Smaki Francji współczesna kuchnia francuskaFrużelina wiśniowa to idealny dodatek do lodów i innych deserów. Frużelina wiśniowa – Składniki Wiśnie 400g Mąka ziemniaczana 1 łyżeczka Cytryna 1 łyżka soku Cukier 100g Frużelina wiśniowa – Wykonanie Wiśni The post Frużelina wiśniowa appeared first on KulinarnePrzeboje.pl
Kulinarne Przebojesię chwilą. Takie poranki dają mi sporo sił na resztę dnia. Pozwalają też na dokładne zaplanowanie różnych rzeczy, w tym niedzielnego menu. Dziś, oprócz obiadu, zrobię dla nas przepyszny deser, który poznałam w Londynie, u mojej przyjaciółki, Alicji. Jest prościutki, tworzą go zaledwie 3 składniki, ale smakuje doskonale. Czuć w nim pełnię lata. Spróbujcie. Składniki: • 2 sztuki dojrzałego mango
W mojej kuchnizimno. Mimo że są smażone, to nie są tłuste, gdyż smażę je na patelni beztłuszczowej, z nieprzywierającą powłoką i dodaję minimalną ilość oleju. Idealne na śniadanie, podwieczorek lub deser, a także na wynos... Składniki: 30 g drożdży świeżych 1 szklanka mleka 1 i 3/4 szklanki mąki pszennej 2 jajka 3 łyżki cukru 1 szklanka borówek szczypta soli olej do smażenia
Kuchnia MagdaLenyPancaksy, pancakes, czy też pankejki, to amerykańska odmiana naszych placków, które powstają z gęstego jak śmietana ciasta naleśnikowego. To idealny pomysł na śniadanie, podwieczorek czy też deser. Mogą być podawane na ciepło i na zimno. Dziś moje placuszki są mocno owocowe, ponieważ do ich przygotowania użyłam aż trzech rodzajów owoców: czerwonych porzeczek, borówek amerykańskich i moich ulubionych Jabłek Grójeckich. Zapytacie
Kulinarne przygody Gatitykruchutkie , absolutny hit każdego spotkania w gronie rodziny i przyjaciół. Cenię je za szybkość i łatwość przygotowania. To połączenie kruchego ciasta i orzeźwiającego kremu cytrynowego jest genialne! Mały słoneczny deser dla każdego J * Krem lemon curd kupicie w sklepie Kuchnie Świata Gdy spoglądamy na szklany słoiczek to widzimy miliony bąbelków powietrza. Wskazuje to na niesamowitą lekkość jego
Wanilia i KardamonCiasteczka słodkie jeżyki (bez pieczenia). Dziś zapraszam Was na pyszny deser bez pieczenie. Jeśli tak jak ja lubicie połączenie kawy i słodkich ciasteczek, to ta propozycja będzie dla Was idealna. Ciasteczka słodkie jeżyki przygotujecie dosłownie w kilka chwil i to bez pieczenia. I to w nich jest najlepsze. Do ich przygotowania możecie użyć dowolnej kaszy półekspandowanej lub ryżu preparowanego
Słodkie okruszkiKolejny tradycyjny przepis w wersji niskowęglowodanowej i wysokotłuszczowej to keto malinowa chmurka, którą zapewne znacie bo jest dość popularna. Nie wymagała większych przeróbek bo wystarczy zrezygnować
Ola la LCHFMacie ochotę na pyszną i zdrową przekąskę? Polecam lekki i wegański deser z tapioki . Smakuje wyśmienicie zarówno w wersji na ciepło, jak i na zimno. Dzisiejsza propozycja z dodatkiem jagód, które świetnie smakują i piękne się prezentują. Pudding z tapioki i jagód 50 g tapioki granulowanej 500 ml mleka zwykłego ((lub kokosowego)) 2 łyżki erytrytolu ((lub innego słodzidła
Przepisy na widelcuDzień dobry :-) Sezon na owoce trwa i oby trwał jak najdłużej. Trzeba korzystać póki są. Dzieci bardzo chciały deser, więc na szybko stworzyliśmy taki: borówki amerykańskie, maliny, mini biszkopty i mascarpone wymieszane z jogurtem naturalny, do którego dodałam 3 łyżki nutelli. Wyszło pysznie, więc polecam i miłego dnia Wam życzę :-) Składniki na 3 - 4 porcje: 250 g serka mascarpone
kruche babeczki