Skończyły się upały, pada znów deszcz a ja się próbuję uczyć choć potwornie mi się nie chce. Coraz częściej zadaję sobie pytanie - co dalej? Nawet nie
sierotka maRysia w kuchniDzień Dobry, Już w ten czwartek wylatujemy na prawie dwutygodniową wycieczkę. Trzeba było trochę przejrzeć i wyczyścić spiżarnię. Okazało się, że mamy duże zapasy mąki kasztanowej
PaleoLifeMoje buraczane love trwa nadal. Tym razem ta miłość przerodziła się w ciasto z udziałem buraka. Bardzo fajne, wilgotne, niezwykle smaczne buraczano-czekoladowe cudo. Wypórbujcie koniecznie
Kolizje SmakówHalloween`owych wypieków ciąg dalszy. Dziś wam prezentuję pyszne ciągnące się, a zarazem i chrupiące bezowe duszki. Boo! Bardzo proste i szybkie w przygotowaniu, a
Kuchnia ŁukaszaPo dłuższej przerwie świąteczno-noworocznej wracam z kolejnymi smakowitymi przepisami, które idealnie sprawdzą się podczas karnawałowych imprez i spotkań - dziś pełne smaku roladki drobiowe! Naszym noworocznym
Cooking MonsterDrożdże, orzechy i kakao – brzmi swojsko i świątecznie… A jak dodamy do tego japońską herbatę matcha to wyjdzie pyszny dwukolorowy warkocz z azjatyckim twistem
Lamarida.plUfff, zdążyłam z kolejną i zarazem ostatnią propozycją na wykorzystanie pasztetu z drobiu Profi . Babeczki z kruchego ciasta, wypełnione warzywami, twarożkową pastą z odrobiną czosnku i
Kuchnia w czekoladzieTe ciasteczka lubią u mnie wszyscy. Bez wyjątku. Nawet dzieciaki nie marudzą, tylko pałaszują ze smakiem. Jestem pewna, że cowboye też byliby zadowoleni. Co jest
zadanie-gotowaniespód 200 g herbatników 200 g masła warstwa malinowa ; 250 g przetartych malin bez ziarenek 250 ml wrzątku 4 łyżeczki żelatyny 2 łyżki cukru warstwa
Gotowanie jest łatweNigdy nie byłam fanką bezy. Za słodka, bez wyrazu, zwyczajnie nudna. Jednak moje preferencje się zmieniły, gdy pewnego dnia spróbowałam TEJ bezy, tej OBŁĘDNEJ, niesamowitej
Taste Of My DayJeśli zastanawiacie się jakie ciasto będzie w tym roku na moim wielkanocnym stole, to na pewno będzie to pascha. Moim zdaniem mazurki są za słodkie. Całkiem
Ugotowane pozamiatanemojprzepisna.pl | Wegańskie i bezglutenowe placki z batatów i cukinii Dzień dobry, w końcu się wzięłam za gotowanie, bo ostatnio miałam delikatnie mówiąc lenia. Mam dla Was
moj przepis naNormal 0 21 false false false MicrosoftInternetExplorer4 Każdy kto choruje na celiakę, jest skazany na dietę bezglutenową, lub ma nietolerancję laktozy wie, jak trudno kupić, lub
Quinoa Raz!ciepłe miejsce. Następnie rękami formujemy prostokątny placek. Ostrym końcem drewnianej łyżki nakłuwamy ciasto w kilkunastu miejscach. Na wierzchu układamy liście bazylii. Układamy na blasze wyłożonej papierem do pieczenia. Pieczemy w piekarniku nagrzanym na 200 stopni przez 25 minut. Smakuje na ciepło i równie dobrze na zimno jako dodatek do innych potraw. Hummus z burakami 1 puszka ciecierzycy 2 średnie(...)pieczenia i miodem. Całość blendujemy na jednolitą masę. Białko ubijamy na sztywną pianę i delikatnie mieszamy z masą jaglaną. Na blasze, wyłożonej papierem do pieczenia, za pomocą łyżki formujemy ciastka w kształcie okręgu. Ozdabiamy migdałami blanszowanymi. Wstawiamy do piekarnika nagrzanego na 180 stopni i pieczemy 30-40 minut. Studzimy na kratce. Ciasteczka jaglano-migdałowe podajmy jako deser. Polecam
My Chcemy JeśćUwielbiane nie tylko przez dzieci, ale też dorosłych. Przygotowane na wzór racuchów, choć do ich wyrastania użyłam proszku do pieczenia a nie drożdży. Smażone na
Kuchnia w czekoladzie