mojprzepisna.pl | Jaglane babeczki na słono Powiem bez ogródek miały być jaglane kopytka, ale coś pokopałam no i wyszły babeczki ;-). Przepis podpatrzyłam na blogu Burczy mi
moj przepis naW końcu weekend! Nie ma to jak 4 dni szkoły i 3 dni wolnego tydzień w tydzień. Niedługo sesja, więc nawał nauki przede mną, ale co
Be Fit Be StrongDziś przedstawiam przepis na prze-py-szną, słodko-kwaśną tartę na kruchym spodzie ze śliwkami, budyniem i bezą włoską <3 Zapraszam do przygotowań! Składniki na
My Culinary ArtCUDOWNY SŁONECZNY DZIEŃ ! ! ! :) a do tego 3-godzinny spacer ;) coś mi się zdaję, że po zimie przyjdzie od razu lato;p Ciasto znalazłam już jakiś czas
Zdrowo i dietetycznie. Moja rzeczywistośćdyni. Jeśli używamy dyni odmiany hokkaido, nie musimy po upieczeniu zdejmować skórki. W innym wypadku, skórkę odcinamy lub miąższ wydrążamy. Co jest jeszcze świetne w zrobieniu puree? Możemy przetworzyć bez trudu na raz całkiem sporą ilość dyni. Dynia ma to do siebie, że ma dość twardą skórę i pokrojenie dyni a następnie jej obranie wymaga dość dużo siły. Jeśli(...)nagrzanego piekarnika Pieczemy ok 45 min - 1h. Czekamy aż dynia ostygnie, usuwamy pestki, wydrążamy łyżką miąższ lub odcinamy skórkę. Blendujemy na gładką masę z odrobiną soli. Przekładamy do torebek. Zamrażamy. 4.5.2.11 http://mieszamwgarnku.pl/przetwory/puree-dyni-sposob-dynie-zime/ BosowKuchni Artykuł Puree z dyni, mus – sposób na dynię na zimę pochodzi z serwisu Przepisy na dania obiadowe, ciasta, zupy, desery, nalewki, przetwory
Mieszam w Garnkustwierdzałam, że to idealny moment na rozpoczęcie „Zdrowej Środy”. Ładnie wydana, dosyć spora książka, zawierająca ponad 100 pysznych, zdrowych i sprawdzonych przepisów na obiady, przekąski i desery. Przepisy są wegańskie, bez glutenu i cukru. Dzięki nim autorka książki wyszła z ciężkiej choroby i przeżyła największą przygodę swojego życia. Nowe menu nie tylko pozwoliło jej powrócić do zdrowia, ale też(...)się podoba i na pewno będę z niej czerpać wiele inspiracji, daję jej 5 :). Dzisiaj pierwsza z nich: Ciastka czekoladowo – orzechowe z nasionami chia, bez glutenu, wegańskie. Ciastka są pyszne, pożywne i można je podjadać bez wyrzutów sumienia. Bardzo polecam… Mam jeszcze dla Was niespodziankę :) kod rabatowy na zakup książki „Smakowita Ella”. Wystarczy wejść na stronę
Mała CukierenkaDzisiejszy dzień to dla wielu dzieci zupełna nowość! Pierwszy dzień w szkole to duże wydarzenie także dla rodziców. Sama pamiętam jak wspólnie z rodzicami 1
Szybko Tanio SmacznieJakiś czas temu opisałam kokosanki - ciasteczka smakowicie wykorzystujące białka pozostające z produkcji innych smakołyków. Wtedy, z braku swoich pewnych blogerskich źródeł przygotowałam je z przepisu wyszukanego
Kuchnia po mojemuKruche ciasto z mango i malinami to wynik przeglądu zamrażalki. Znalazłam resztki zamrożonego kruchego ciasta, kakaowego i białego. Zawsze przyrządzam więcej ciasta i przechowuję w zamrażalniku
codojedzeniaNie ma Świąt Bożego Narodzenia bez pierników. Zazwyczaj kupowaliśmy już gotowe wypieki, ale w tym roku postanowiłam się zmierzyć z piernikiem staropolskim. Upiekłam go
Szybko Tanio SmacznieDzisiaj łamiemy stereotypy, czyli jak lubię najbardziej. Mowa o ciastkach, które mają dość złą sławę, a wszystko przez sposób ich wykonywania. Ale, ale ... Zrobione w domu
Garniec MagalieDzisiaj przedstawiam przepis na szarlotkę japońską - nazwa jest mocno myląca, bo ciasto prawdopodobnie nie ma nic wspólnego z Japonią, a dodatkowo to w zasadzie makowiec z
My Culinary Artdeser na każdą okazję. Połączenie sera z wiśniami sprawia, że sernik ma przyjemny niezbyt słodki smak przełamany delikatną nutą wiśniową. Sernik z frużeliną wiśniową zrobiłam z mielonego tłustego sera twarogowego, który w połączeniu z budyniem stworzył kremową strukturę sernika. Do wykonania tego sernika powinno się użyć dobrej jakości prawdziwego sera twarogowego tłustego lub półtłustego. Frużelina powstała z wiśni bez(...)sera białego twarogowego tłustego lub półtłustego 6 żółtek 1 jajko 1/2 l mleka 2 budynie śmietankowe bez cukru (80 g) 150 g masła 250 g cukru pudru 2 łyżki śmietany 30% 3 krople aromatu śmietankowego Frużelina wiśniowa: 450 g wiśni bez pestek z syropu lub mrożonych 6 lub więcej łyżek cukru (w zależności, jak kwaśne są wiśnie
Kuchcik gotuje