bezowy torcik, z wierzchu są chrupiące a w środku ciągnące, z lekką pianką. Ja, syn i córka szalejemy za wszystkim co bezowe. Czasami boję się robić tego typu deser, gdyż smakowania nie ma końca Składniki na bezę: 6 białek 300 g cukru 1,5 łyżki mąki ziemniaczanej 1 łyżeczka soku z cytryny Białka ubijamy na sztywną pianę. Dodajemy stopniowo cukier
Made By Mom And SonSzybki torcik bez pieczenia to najlepszy deser na lato. Najprostsze rzeczy są najsmaczniejsze. Mocno chrupiacy spód z orzechami laskowymi, kremowa masa z serka mascarpone z dodatkiem jogurtu greckiego i dużo świeżych jagód i truskawek pokryte cieniutką warstwą Tortengussu, zamiast ciężkiej galaretki. Spód wystarczy zmiksować, krem wymieszać, rozpuścić Tortenguss i pyszny torcik gotowy. Zamiast piekarnika, ciasto z lodówki. Polecam! Składniki
Gotuj zdrowo!Guten Appetit!inglese -truskawki -suszone morele Skworcu - są przepyszne - nie twarde i nie gumowate -Migdałowy Przylądek- mieszanka prażonych ziaren słonecznika,sezam, wiórki kokosowe, orzechy arachidowe od Ziarenkowo -sos do deserów u mnie mango -możesz ale nie musisz dodać łyżkę ulubionego alkoholu na smaczek- opcjonalnie Na sam dół pucharka pokrój trochę truskawek, na to wsyp ziarna prażone. Dodaj lodów. Polej sosem
Z Kuchni Do Kuchnibezowy torcik, z wierzchu są chrupiące a w środku ciągnące, z lekką pianką. Ja, syn i córka szalejemy za wszystkim co bezowe. Czasami boję się robić tego typu deser, gdyż smakowania nie ma końca Składniki na bezę: 6 białek 300 g cukru 1,5 łyżki mąki ziemniaczanej 1 łyżeczka soku z cytryny Białka ubijamy na sztywną pianę. Dodajemy stopniowo cukier
Made By Mom And Sondlatego korzystajmy ile możemy z jego uroków. Na stronie znajdziecie wiele przepisów z wykorzystaniem truskawek. Wystarczy kliknąć w TEN LINK . Pod tym adresem znajdziecie mnóstwo propozycji na ciasta, desery oraz wartościowe śniadania z wykorzystaniem tych słodkich owoców. Dzisiejszą tartę przygotowałam z okazji Dnia Taty. Jest niesamowicie szybka i zachwyca smakiem. Łączy bowiem kwaśny smak cytryny i słodycz truskawek. Doskonała
Chocolate Muffin BlogBardzo wykwintna tarta, idealna na rodzinne uroczystości. Przed świętami wielkanocnymi przedstawiałam Wam pomysł na elegancki mazurek w podobnej tonacji smakowej. Przepis znajdziecie TUTAJ . Deser zachwyca smakiem, a jednocześnie zaskakuje prostotą wykonania. Jest to jedna z tych tart, która znajduje się w moim popisowym repertuarze :) Oryginalna receptura oczywiście autorstwa Pani Doroty z mojewpieki.com :) Ciasto : 250 g mąki pszennej 65 g cukru
Chocolate Muffin Blograbarbar, posypać kruszonką i płatkami migdałów. Odstawić na 20 minut. Piec w 180 st. C. przez 20-30 minut. Ostudzić. Smacznego! A teraz - do kuchni! Wakacje zobowiązują - trzeba przygotować deser, obiad i coś na jutrzejsze drugie śniadanie dla C. do pracy. I może jeszcze upiec ciasto...? Niedługo, aż boję się to napisać, sezon na rabarbar się skończy... Aż strach
Pożeraczka, czyli raz adobrzeBywają takie chwile (ze wstydem powinnam dodać, że codziennie), kiedy dopada mnie popołudniowe nieokiełznane łakomstwo. A jako osoba mająca obsesję na punkcie deserów, ba, wręcz od nich uzależniona, muszę mieć w kulinarnych repertuarze kilka przepisów, które pozwolą wyczarować coś dobrego w celu błyskawicznego zaspokojenia słodkiego głodu. Uwielbiam ciasta, jednak w takich awaryjnych momentach perspektywa czekania, aż się upieką i przestygną
Roślinna - blog wegańskiJednak zawsze się udawało. Zastanawiam się dlaczego dopiero teraz zamieszczam ten przepis na blogu? Wcześniej co prawda już wspominałam o tym cieście i nawet stało się inspiracja do mojego deseru klik Jednak to nie to samo.Nadrabiam więc zaległości i życzę wszystkim ojcom smacznego świętowania. Pianka truskawkowa składniki na biszkopt 3 jajka 1 łyżeczka proszku do pieczenia 2 łyżki wody
Przysmaki Karolkigłównych placów miasta, obowiązkowo należy spróbować Pasta con le sarde i Pasta alla Norma. Ten smak Sycylii, z dodatkiem lampki lokalnego wina albo z kilkoma łyżeczkami granity na deser gwarantuje rozkosz podniebienia. Do tego cząstka pomarańczy, która wyrosła kilkaset metrów stąd – niebo w gębie
Bon Ton ItaliaPOMIDOROWY lub na zimno z SOS TYSIĄCA WYSP . Pulpety gotowałam w samej wodzie bez wcześniejszego podsmażania, co daję nam miejsce na kalorie z deseru :-) Składniki: 1/2 kg mięsa wieprzowego 1 jajko 1 bułka kajzerki sól, pieprz ziołowy garść posiekanej bazylii plus kilka listków na przybranie Sposób przyrządzenia: Bułkę
pieprzny smaczekDzisiejszy przepis na Sernik bez pieczenia z truskawkami jest w stylu domku Baby Jagi , ale do jego przygotowania wykorzystałam serki smakowe Almette Fruit aby zachęcić Was
Damsko-męskie spojrzenie na kuchniępracowicie. Może to nie do końca właściwe określenie, na spędzanie czasu na tym co się lubi - gotowaniu, ale faktem jest, że kilka godzin spędzonych na przygotowywaniu różnych dań i deserów trochę wysiłku kosztowało. Uwielbiam to. Na pierwszym planie niedzielny posiłek - rolada z indyka. Jak ją przygotować? Farsz: -300 gram wątróbki z kurcząt -suszone borowiki, namoczone, odsączone i posiekane -gruszka pokrojona
BaRepasubiegłą sobotę zaprosiliśmy dziadków na obiad. Musiałem, albo i też nie, ale jednak przygotowałem szybki deser. W pierwotnej wersji miało być coś innego, ale Bąbel nasz wymyślił sobie, że zjadłby muffina; spełniłem jego zachciankę. Jakie składniki będą potrzebne na 10 muffinów? -10 truskawek na połówki przekrojone -1 i 3/4 kubka (tradycyjny do kawy) mąki TYP420 -180 gram jogurtu naturalnego
BaRepasPyszny, aromatyczny dżem/konfitura, z truskawek i rabarbaru z miętą. Doskonały dodatek do mącznych potraw, ciast, deserów, naleśników, lub po prostu do pieczywa:) Uwielbiany nie tylko przez dzieci;) Polecam takie słoiki są estetyczne i trwałe KLIK 1,60 kg truskawek 0,40 kg rabarbaru 2-3 gałązki mięty ogrodowej
Takie tam pichcenie