jabłka, następnie masę budyniową i posypać wierzch przestudzonymi całkowicie wiórkami(wtedy są chrupiące), odstawić na kilka godzin lub całą noc do lodówki. Przepis zgłaszam do akcji Moje wypieki i desery na każdą okazję link do strony książki
FitKotMoje rogale nie są polukrowane, bo w domu nie przepadają zbytnio za lukrem - można lekko oprószyć je cukrem pudrem, by wyglądały lepiej :) Przepis zgłaszam do akcji Moje wypieki i desery na każdą okazję link do strony książki
FitKotwyłożonej papierem do pieczenia i piec ok. 15 minut w 180 stopniach. Po wystudzeniu udekorować ciasteczka roztopioną w kąpieli wodnej czekoladą. Przepis zgłaszam do akcji Moje wypieki i desery na każdą okazję link do strony książki
FitKotsię nie przypaliły(najlepiej w odpowiednim momencie przykryć folią). Powstały małe tartaletki z nadzieniem jabłkowym, świetnie pachną i najlepiej smakują na ciepło, zaraz po wyjęciu z piekarnika. Spróbujcie koniecznie :) Deser szarlotkowy z ciastem filo 5 sztuk 2 płaty ciasta filo 2 nieduże jabłka ksylitol(lub coś innego, do posłodzenia) cynamon jagody(u mnie mrożone, ale można pominąć) posiekane migdały
FitKotbardzo dokładnie osuszamy i dopiero mrozimy. Suche owoce wykładamy na tacy mrozoodpornej, układamy JEDNĄ warstwę malin! Gdy owoce zamarzną przekładamy do woreczka lub pudełka. Mrożone maliny wykorzystujemy do ciast, deserów, galaretek, pierogów, owsianek, kisieli itp. Przechowujemy do 12 miesięcy
Atlas Smakówlodami. Upieczone morele polecam od razu nakładać na talerze. Specjalnie nie podałam konkretnej ilości składników, ponieważ to od Was zależy, ile chcecie upiec owoców. Można przyjąć, że jedna porcja deseru powinna składać się z 2-3 moreli. Składniki: morele cukier, np. brązowy płatki migdałowe lody waniliowe do podania świeża mięta do dekoracji Morele umyć, przekroić na pół
Ugotowaćpowinny być nim zalane, po czym zamykamy butelkę i odkładamy w ciemne miejsce. Z czasem ekstrakt nabiera koloru i zapachu wanilii jest jak znalazł do wszelkiego rodzaju ciast i deserów. Zużywając go możemy co jakiś czas dolać alkoholu i dodać nową laskę wanilii. W ten sposób nigdy się nam nie kończy. Jest już gotowy do użycia po kilku dniach
Lili w kuchniWszystkie blogerki podają przepisy na maliny w cukrze. A my z mamusią polecamy wam szczególnie maliny w lukrze. Są idealne w zimowe chłodne wieczory do herbaty, lub potem do deserów. Na Charytatywnym Kiermaszu Wielkanocnym maliny były hitem, który rozszedł się błyskawicznie. W tym roku niestety maliny są dość drogie więc nie będziemy ich miały w nadmiarze. Składniki
Lili w kuchninrkowców i kremem czekoladowym - efekt był niesamowity! Ale być może ja nie jestem obiektywna bo połączenia słodko-słone zawsze mi bardzo smakują ;) Można go dodawać do lodów, deserów, koktajli, jak również do ciastek, babeczek, ciast i kremów. Ja z powodzeniem użyłam go przy robieniu Mini serniczków orzechowych , gdzie dodany do masy serowej fajnie podkreślił smak serniczków. Dodałam
Kto ugości moich gości?zakryć dno. Następnie dodajemy łyżeczkę powideł śliwkowych i zakrywamy je ciastem tak, żeby nie było ich widać. Wierzch posypałam cukrem cynamonowym, karmelem i wanilią oraz czekoladą. (Przyprawy do deserów) Pieczemy w temperaturze ok 180 C przez ok. 15-20 minut. SMACZNEGO
The Sweet DamselZiarenkowo . Znalazłam w niej 4 paczuszki wypełnione mieszanką aromatycznych ziarenek. SŁONECZNE POLA EUFORIA CYNAMONOWY RAJ PIEKŁO NIEBO Mieszanki są wspaniale połączone, można ich używać do wielu potraw i deserów. Na stronie Ziarenkowo , możemy przeczytać: Mieszanka PIEKŁO NIEBO jest nowością, możemy o niej przeczytać: PIEKŁO - NIEBO , czyli Słonecznik, Sezam, Siemię Lniane (patrz: Słoneczne Pola) oraz.... CHILI Swój ostry
The Sweet DamselPyszne i proste drożdżówki z serem to świetna przekąska zarówno na deser, jak i dla dziecka do szkoły, lub do pracy. Nam nikt nie wierzy, że robimy je sami, bo wyglądają jak kupne. Przedstawiamy przepis z serem, ale równie dobrze można go zastąpić masą makową, lub dodać do sera rodzynki, skórkę pomarańczy. Nie bójmy się eksperymentować w kuchni. Przepis Składniki
KasiaiKrzysiu.plClafoutis to klasyczny francuski deser, gdzie owoce zatopione są w płynnym, rzadkim cieście. Po upieczeniu smakuje trochę jak pudding lub flan. Jest bardzo prosty w wykonaniu. Wystarczy wyłożyć do formy owoce, zmiksować wszystkie składniki ciasta i zapiec. Sprawdza się z dowolnymi owocami. Tradycyjnie są to czereśnie ale równie dobry jest z kwaskowatymi malinami, porzeczkami czy wiśniami. SKŁADNIKI: (składniki na formę
Pyry na Gaz