deser - 61894 przepisów (strona:1943/4127)

Szybki deser z jagodami i czekoladą 271

Kiedy ostatnio mieliśmy ochotę na coś dobrego, ale szybkiego powstał pomysł na  Pseudo tiramisu z truskawkami , teraz wykorzystałam troszkę skarbów z zamrażalnika. Wyszło bardzoooo smacznie

Plate of Joy
Czekoladowe cupcakes z owocami 202

absolutnie przepyszne połączenie! Babeczki najlepiej podać z kremem, owoce w osobnym naczyniu, aby każdy mógł sobie sam nałożyć odpowiednią ilość. Świetne w smaku, delikatne ciasto, do tego ładnie wyglądający deser.  Inspiracja - Vanilla Cupcakes, Williams-Sonoma z książki "Kids parties". Składniki: (10 sztuk) 115 g mąki pszennej, 3 łyżeczki kakao, 1 łyżeczka proszku do pieczenia, szczypta soli, 62 g miękkiego

Plate of Joy
Sałatka z łososiem, szparagami i jajkami przepiórczymi 241

roku święta były inne - mieliśmy małe porcje tego i owego, takie porcję bardziej na smaka, niż na objedzenie! Nie było babek, ani mazurków, był sernik i desery z owocami. Wszystko lekkie w smaku, lekko słodkie z kwaskową nutką od owoców! Jakie to były pyszne święta! Była u nas też ta sałatka - może być dla 3-4 osób na przekąskę

Plate of Joy
Zdrowe muffinki z owocami 203

książkę  Donny  od razu spodobały mi się te muffinki. Mąka razowa, płatki owsiane, owoce - czego tu nie lubić? Takie muffinki dają nam pyszne, pożywne śniadanie, wspaniały zdrowy deser i fajną przekąskę! Smaczne i zdrowe! Składniki: (18 sztuk) 2 szklanki mąki pszennej razowej, 3 łyżeczki proszku do pieczenia, 110 g cukru trzcinowego, 45 g płatków owsianych, 2 łyżeczki miodu

Plate of Joy
Spacer po Sopocie - Flaming & Co Sopot 258

udało nam się dowiedzieć, od 7 rano możemy zjeść śniadanie, a w części restauracyjnej czekają lunche i obiady! My uraczyliśmy się lemoniadami - imbirową z chili i arbuzową, na deser było ciacho z kremem tiramisu i malinami! Warto zostać na dłużej i rozkoszować piękną pogodą, sącząc chłodny napój relaksując się w leżaku od plażowej strony Flaminga. Na koniec mamy

Plate of Joy
Rosół z kaczki z pierożkami na azjatycką nutę 196

blogerami, ale tylko Wy na tej rywalizacji możecie zyskać! Wystarczy, że wejdziecie na   FB marki Tefal , gdzie docelowo będą trzy albumy ze zdjęciami naszych propozycji - śniadania, obiady i desery! Zachęcamy na oddawanie "lajków" i komentowanie zdjęć - jeśli uzbieramy najwięcej lajków będziemy mieli dla Was 6 nagród więcej - 6 super nagród m.in. 2 roboty planetarne i dwie sokowirówki! Na najciekawsze

Plate of Joy
Bakaliowo - czekoladowe kąski / Zdrowa słodycz! 190

Ostatnia przesyłka z bakaliami sprawiła, że teraz mamy ich całkiem pokaźną ilość - raptem parę kilo. A skoro bakalie to samo zdrowie można pomyśleć o jakiś zdrowych i pysznych przekąskach, deserach czy innych słodkościach! Dzisiaj mamy dla Was pyszne, słodkie i przede wszystkim zdrowe bakaliowo-czekoladowe kąski. Są pyszne! Koniecznie spróbujcie! Składniki: 150 g suszonych moreli, 75 suszonej żurawiny

Plate of Joy
Ciasto "Kubuś" bez pieczenia 289

Ciasto chyba wszystkim znane, piekłam go wiele razy, tym razem uprościłam sobie wykonanie, na spód dałam biszkopciki.  Wyszło pyszne ciasto na zimno, dzieci bardzo go

Takie tam pichcenie
Batony kokosowe z awokado bez pieczenia, 4 składnikowe 203

jeszcze zdrowsza odsłona batonów kokosowych tym razem z dodatkiem awokado, które jest jednym z najzdrowszych owoców na świecie, dlatego polecam zrobić tę wersję, żeby cieszyć się zdrowym i przepysznym deserem bez wyrzutów sumienia :) Składniki : Na pół kwadratowej blaszki  - 1 i 1/2 szklanki wiórków kokosowych ( najlepiej niesiarkowanych) - 3-4 łyżki miodu  - 4 łyżki oleju kokosowego - 1 awokado (dojrzałe) Polewa

zdrowa vege kuchnia
Tort kawowy 203

tort kawą rozpuszczalną miałką , przez siteczko. Ogólnie gotowy tort powninien leżakować w lodówce 12 godzin. W smaku jest rewelacyjny. A'la Tiramisu. Kolejny przepis Margarytki, z działu CIASTA I DESERY  został wypróbowany i jest pyszny ! Smacznego

Z Kuchni Do Kuchni
Ekstrakt kawowy -własnej roboty 144

Doskonały do wszelkich kawowych deserów.Niedługo zabieram się za Tiramisu,więc produkcję ekstraktu rozpoczęłam już teraz i was również gorąco namawiam:) Składniki: Kawa z ziarnach ( u mnie Prima) 200 ml wódki Sposób przygotowania: Całe ziarna ulubionej kawy wrzucamy do szczelnej butelki lub słoika i zalewamy Alkoholem.Przechowujemy go w suchym i zaciemnionym miejscu,ale nie  lodówce (może być szafka). Ekstrakt

Wielki apetyt
Konkurs z Lemon lovely 103

konkursie: Zapraszam do obserwowania mojego bloga i polubienia https://www.facebook.com/lemonlovelyjewellery (są to warunki wzięcia udziału w konkursie) Zadanie polega na podaniu własnego przepisu wraz ze zdjęciem na najcudowniejszy deser na mojej stronie: https://www.facebook.com/WielkiApetyt W komentarzu pod postem dajcie znać,że wzięliście udział. Zapraszam do wspólnej zabawy Ten i inne przepisy znajdziecie na stronie http://www.wielkiapetyt.blogspot.com

Wielki apetyt
Likier jajeczny 133

Bardzo delikatny i smaczny,polecam szczególnie wszystkim łasuchom jako dodatek do deserów. Więc,gdy zostaną wam żółtka i nie będziecie mieli pomysłu do czego można je wykorzystać,wypróbujcie nasz rodzinny przepis. Składniki: 6 żółtek 2 szklanki cukru 2 łyżki domowego cukru waniliowego. puszkę mleka skondensowanego niesłodzonego 500 ml czystej wódki Sposób przygotowania: Żółtka utrzeć z cukrem na puszystą masę.Stopniowo

Wielki apetyt
BlogerChef 237

czekoladowymi poduszeczkami. Szybki kurs przeprowadzony przez fachowca i okazało się,że daliśmy radę. Nadzienie-place lizać Zdjęcie jest własnością BlogerChef. Ania i jej załoga przygotowywali gulasz węgierski i cudowny deser z gruszek. Zdjęcie jest własnością BlogerChef. I 2 ostatnie grupy Kasi I Małgosi  Od prawej ja,Paweł, Ewelina zwana przez cały konkurs Justyną i Ania. Nasi organizatorzy Katarzyna Szatkowska

Wielki apetyt
Pasta sezamowa 125

Pastę sezamową (Tahini) pokochali mieszkańcy Bliskiego Wschodu, Azji pokochaliśmy ją również my. Jej intensywny, sezamowy smak doskonale nadaje się jako baza do sosów, jak i dodatek do deserów czy dań. Zabrałam się za jej przygotowanie, gdyż za tydzień planuję imprezę kulinarną na świeżym powietrzu i nie wyobrażam jej sobie bez mojej gwiazdy- Tahini. Jej przygotowanie jest banalnie proste a efekt

Wielki apetyt