deser - 61894 przepisów (strona:1862/4127)

Bananowiec bez pieczenia 514

tego bardzo efektownie się prezentuje. Polecam użyć kakaowych herbatników, ponieważ świetnie pasują do bananów ale jeżeli nie posiadacie takich to zwykłe maślane również świetnie się sprawdzą w tym deserze. Robiłam w formie o wymiarach 24 cm x 27 cm. Czytaj więcej

Pychotkaaa
Sernik zebra z makiem 302

moje wielkie odkrycie. Tą zebrę robi się inaczej niż pozostałe, ale szczerze polecam ponieważ sernik z makiem to coś pysznego. Mogło by się wydawać że jest to bardzo pracochłonny deser, ale to nie prawda sernik robiłam może z 10 minut a piekł się on 70 minut w 180 stopniach dodam że w tortownicy o średnicy 24 cm. Czytaj więcej

Pychotkaaa
Frużelina jabłkowa z cynamonem 1422

Wspaniały dodatek  do jesiennych i zimowych deserów :) Idealnie pasuje do słodkich dań na ciepło takich jak naleśniki czy omlety. Frużelina jest także bardzo prosta w wykonaniu, pięknie pachnie cynamonem oraz przyprawami korzennymi :) Składniki: 2 duże jabłka 5 łyżek ciepłej wody 3 łyżeczki miodu 1 łyżeczka mąki ziemniaczanej 2 łyżki zimnej wody 1 łyżeczka cynamonu 3/4 łyżeczki przyprawy do piernika

Chocolate Muffin Blog
Wegańska PRAGA 220

takich obsługaczach, ale nie były też bardzo nijakie. Najeść się można porządnie i to za niewielkie pieniądze. Za drugim razem zamówiliśmy zupę szpinakową oraz wrapsa, a na deser ciasto. Było smacznie :) PLEVEL Praga, ul. Jindřišská 901/5 Na końcu odwiedziliśmy wegański lokal PLEVEL . Knajpka ta ma również więcej niż jedną siedzibę. Zaszliśmy tam po długim zwiedzaniu Pragi i byliśmy już bardzo

Bananowe Pole
Jabłkowe róże z ciasta francuskiego 230

Kolejny tydzień i kolejne Wypiekanie na śniadanie . Tym razem tematem akcji są róże z jabłkiem z ciasta francuskiego. W sumie pasują one na deser ale czemu nie mogą być na śniadanie ? Najsmaczniejsze są ciepłe. Przepis jest Ali do której często zaglądam. Róże są nie tylko smaczne ale i dekoracyjne. Róże podałam na Ederze Rozwiń i czytaj przepis

Ewa w kuchni
Świąteczny piernik z musem śliwkowo-pomarańczowym 213

tych ciast, które lubi każdy. W zakładce Boże Narodzenie znajdziecie już tegoroczny przepis na rogaliki krucho-drożdżowe z domowymi powidłami śliwkowymi, sernik pomarańczowy oraz muffinki z twarożkiem :) Wybierzcie ulubiony deser i wprowadźcie świąteczny nastrój do Waszego domu już dziś :) Mus: 1 słoiczek powideł śliwkowych  skórka i sok z jednej sparzonej pomarańczy  100 g suszonych śliwek 1 łyżeczka cynamonu

Chocolate Muffin Blog
Domowa frużelina truskawkowa 183

Najlepsza do domowych gofrów, naleśników czy też innych deserów. Sprawdzi się jako dodatek do wszelkiego rodzaju ciast czekoladowych - truskawki idealnie się z nimi komponują! Do zrobienia domowej frużeliny warto użyć zapasów mrożonych owoców :) Składniki: 2 szklanki mrożonych truskawek 2 łyżki ciepłej wody 3 łyżki cukru waniliowego 1 łyżeczka mąki ziemniaczanej 2 łyżki zimnej wody Truskawki zasypać cukrem i zalać ciepłą

Chocolate Muffin Blog
Francuskie rożki z domową żurawiną 259

Na szybkie weekendowe słodkości polecam delikat ne, chrupiące rożki z ciasta francuskiego z domową żurawiną. Czytaj więcej »

Ana Mari's world
Korzenny syrop dyniowy do Pumpkin Spice Latte 198

już jest całkiem niezła, więc dlatego postanowiłem się nią z Wami podzielić. A nawet jeśli nie pijecie kawy, to syrop także świetnie sprawdzi się do naleśników i innych deserów. ;) * SKŁADNIKI na 1 buteleczkę syropu Syrop: 300 ml wody 150 g brązowego cukru 150 g purée z dyni* 1 laska wanilii 1 łyżeczka mielonego cynamonu 1 łyżeczka mielonego imbiru ½ łyżeczki mielonej

Food Square
Placuszki z kaszy jaglanej z gruszkami i cynamonem 224

EcoBlik , która wzbogacona została kawałkami suszonych owoców, a przy tym nie zawiera bez żadnych sztucznych barwników, słodzików i aromatów. Po ugotowaniu otrzymujemy pyszną, owocową kaszę, idealną do słodkich potraw deserów. SKŁADNIKI: 1/2 szkl suchej kaszy jaglanej z gruszkami EcoBlik 300 ml wrzątku 2 łyżki miodu 2 jajka 1 łyżka cukru brązowego 2 łyżki otrąb owsianych 2 łyżki mąki ziemniaczanej (jeśli

Kto ugości moich gości?
Szwedzkie bułeczki adwentowe 202

różnego rodzaju rocznice, imprezy. Ja postanowiłam je upiec wcześniej. Zrezygnowałam z ich tradycyjnego kształtu odwróconej litery „s” na rzecz prostego kształtu typowej bułeczki. Świetnie sprawdzą się jako deser do kawy, na śniadanie i inne okazje! Do przygotowania 16 bułeczek Lussekatter potrzebujemy: – 1 g szafranu – 500 g mąki – 35 g drożdży – 130 g cukru

Szybko Tanio Smacznie
Mus z białej czekolady z mandarynkami 252

Bardzo delikatny, rozpływający się w ustach mus z białej czekolady, przybrany cząstkami mandarynek i oprószony tartą gorzką czekoladą. Idealny deser na Walentynki lub gdy mamy ochotę na "małe co nieco". Przepis pochodzi z książki Carli Bardi "Czekolada". Składniki: 200 g białej czekolady (posiekanej) 300 ml śmietany kremówki (30% lub 36%) 1 (czubata) łyżeczka żelatyny 3 duże jajka (osobno żółtka

MyCookBook.pl
Pavlova 161

Pavlova – królowa wszystkich bez. Na zewnątrz chrupka, wewnątrz piankowa i delikatna. Idealny deser na walentynkowy wieczór. U mnie, wersja klasyczna – z bitą śmietaną i truskawkami, ale możecie użyć też innych owoców np. jagód, malin, pokrojonego w cieniutkie plasterki mango. Świetnie sprawdzi się także frużelina :) Składniki: 6 dużych białek 300 g cukru 1 czubata łyżeczka skrobi ziemniaczanej 1 łyżeczka białego octu

MyCookBook.pl
Mus czekoladowy 161

Deser walentynkowy nie może obejść się bez czekolady! A jeszcze lepiej jeśli czekolada jest jego głównym składnikiem ;) Ten puszysty i lekki jak chmurka mus z dodatkiem bitej śmietany zawładnie Waszymi kubkami smakowymi i zabierze prosto do nieba :) Przepis pochodzi z mojewypieki.com Składniki: 225 g gorzkiej czekolady 70% 2 łyżki Cointreau, brandy lub Grand Marnier (opcjonalnie) 4 łyżki wody

MyCookBook.pl
Tort bezowy z rabarbarowym curdem, bitą śmietaną i malinami 225

dodatkiem malin. Curd to rodzaj dość gęstego kremu przygotowanego z jajek, cukru i masła z dodatkiem owoców (najbardziej znany jest cytrynowy), który nadaje się do wszelkiego rodzaju wypieków i deserów, a także do… podjadania łyżeczką :) Tort (jak to zwykle z bezami bywa) jest bardzo delikatny. Słodko-kwaśny smak rabarbarowego kremu doskonale przełamuje słodycz bezy. Przygotowanie tortu rozłożyłam

MyCookBook.pl

Proponowane wyszukiwania