spiżarce nie może zabraknąć malin. Ja zamykam je w słoiczkach w soku własnym. Pyszny gęsty syrop wykorzystuje do herbatki lub rozcieńczam i robię kompot. Owocki natomiast można wykorzystać do deserów lub naleśników. składniki: 1 kg malin 1 szklanka cukru Oczyszczone maliny przełożyć do szklanej miski lub słoja i przesypać cukrem. Przykryć ściereczką i odstawić na nasłoneczniony parapet aby puściły
Monia miesza i gotujemleku :) Zapewniam, że pokochają go zarówno dzieci, jak i dorośli, a także wielbiciele ryżowych puddingów typu Riso lub Belriso. Jednak od dziś ani myślę kupować „gotowce” w sklepie. Mój deser jest banalnie łatwy do zrobienia, a przy tym wcale a wcale nie ustępuje smakowi kupnych puddingów. Mała chwila przyjemności, która naprawdę cieszy podniebienie… Nic nie stoi też na przeszkodzie
MyCookBook.pltarta z musem z malin i białą czekoladą z kokosa , czyli mój ulubiony sposób na łakocie bez wyrzutów sumienia. W sumie przygotujemy 2 przystawki, 2 dania główne i deser. Patronat nad wydarzeniem obejmie magazyn Slowly Veggie! Partnerem wydarzenia jest AMANI.PL (ekologiczna warzywa, lokalne produkty, tradycyjne przetwory). Więcej informacji o wydarzeniu znajdziecie TUTAJ . Gorąco zachęcam
Food Squarewrześniu zawsze robię weki z malin :) Od soku po dżemy, konfitury. Ale w tym roku postanowiłam zrobić mus. Idealny do naleśników ciast i deserów. Składniki: 1,5 kg malin 50 dag cukru W rondlu z szerokim dnem wrzucamy maliny i is smażymy je ok 30- 40 minut. Dopóki maliny całkowicie się nie rozpadną. Następnie maliny przecieramy
Delicious TitbitsPyszne jabłuszka, ciekawie podane sprawdzą się na deser :) Z racji tego, że jabłka nie będą się długo piekły można wybrać miękkie jabłka lub obrać je ze skórki jeśli jej nie lubicie. 2 jabłka garść orzechów włoskich łyżka rodzynków szczypta cynamonu łyżka miodu op. ciasta francuskiego żółtko do posmarowania Orzechy wymieszać z rodzynkami, miodem i cynamonem. Jabłka umyć, osuszyć
Smakołyki Asistopniach 4.5.2.11 http://mieszamwgarnku.pl/dodatki-do-dan-glownych/dynia-pieczona-z-ziolami-i-czosnkiem/ BosowKuchni Zapisz Zapisz Artykuł Dynia pieczona z ziołami i czosnkiem pochodzi z serwisu Przepisy na dania obiadowe, ciasta, zupy, desery, nalewki, przetwory
Mieszam w GarnkuPróbowaliście już wypieków bez mąki? Mamy dla Was przepis na... Artykuł Ciasto migdałowe z figami pochodzi z serwisu CookMagazine .
COOKMAGAZINEoctem balsamicznym najwyższej jakości pochodzącym z prowincji Modena lub Reggio Emilia. Spróbujcie dodać startego Parmezanu do mielonego mięsa, a efekt będzie piorunujący. Ja go dodaję nawet do lodów i deserów! Parmezan wyrabia się tylko raz dziennie, łącząc pełne mleko z porannego udoju (zawierające 3% tłuszczu) z mlekiem z udoju z poprzedniego wieczoru (odtłuszczonym, zawierającym 1.5% tłuszczu). Do jego produkcji używa
Codzienna kuchnia niecodziennaTiramisu zna każdy ale ile kucharek tyle sposobów jego przygotowania. Ja też robiłam je już w różnej formie, najczęściej jako tort lub deser w pucharku a tym razem podałam w formie porcji biszkoptów przełożonych kremem. Dla każdego na osobnym talerzyku. Porcje wyszły dość duże ale można zrobić z mniejszej ilości biszkoptów lub tylko ich dwóch warstw. Składniki
Domowa Cukierenka-Domowa Kuchniaplacuszki. Pieczemy w 180 stopniach do zrumienienia 4.5.2.11 http://mieszamwgarnku.pl/desery/ciastka/ciastka-owsiane-cukinia-zurawina-daktylami/ BosowKuchni Artykuł Ciastka owsiane z cukinią, żurawiną i daktylami pochodzi z serwisu Przepisy na dania obiadowe, ciasta, zupy, desery, nalewki, przetwory
Mieszam w Garnkuwpisie przedstawię Wam swoją opinię na temat noży Gerlach z nowoczesnej serii LOFT. Będzie także łatwy przepis na wyśmienitego tatara z łososia, którego mogę jeść na okrągło, a na deser – prosty konkurs w którym można wygrać piękne, dębowe deski Gerlach. Gerlach to marka, której nikomu nie muszę przedstawiać. To jedna z niewielu polskich firm z nieprzerwaną, grubo ponad dwustuletnią
Poezja smakuformie pitnej nie za bardzo mi to podeszło. Jednak mimo wszystko nie zraziłam się i po prostu jednym, sprawnym ruchem wypijałam przygotowaną porcję. W końcu to nie jakiś deser, a suplement, który ma pomóc, a nie tylko smakować :) Aktualnie możecie zakupić Goldfish Kiss w zestawie wraz z pięknym shakerem! Elegancki i wygodny może towarzyszyć Ci każdego dnia! Tym bardziej
Zdrowie na języku :PLody bardzo lubię , szczególnie latem w upalne dni ,i tu prezentuje fajny pomysł na połączenie lodów z chałwą ,smakują niesamowicie . Fajnie nadaje się na uroczystości rodzinne jako deser , ale u mnie towarzyszą dość często bo smak tego połączenia jest super . Składniki 1 litr lodów dobrej firmy 2 chałwy (batony
Mój SmakSkórka pomarańczowa w syropie - idealny dodatek do ciast i różnych deserów.Dzięki smażeniu w cukrze jest niezwykle aromatyczna. Łatwa w przygotowaniu, a w dodatku można ją spokojnie przechowywać do 2-3 miesięcy , a poddając pasteryzacji przetrwa i w naszych spiżarniach znacznie dłużej. Przepis ten znalazłam na jednym z blogów kulinarnych i z pewnością będę go każdemu polecać :) Składniki
Aromatyczne Podróżeekonomiczne. Książka powstała z wybranych przepisów, które ukazywały się w tym magazynie. Większość z nich, to dania jednogarnkowe, rozgrzewające, roznoszące aromat na cały dom. Jest tu trochę sałatek i deserów, ale duża jej część to dania na ciepło. Dziś wypróbowałam pierwszy z wielu zaznaczonych karteczkami przepisów. Datowany na styczeń 1933. To był nasz dzisiejszy obiad. W sam raz na deszczowy
Posadzone i zjedzone