deser - 61894 przepisów (strona:1776/4127)

Ciabatta 186

będzie zrumieniony a popukana bułka, wyda głuchy odgłos. Studzimy na kratce. 4.5.2.11 http://mieszamwgarnku.pl/chleby/z-drozdzami/ciabatta/ BosowKuchni     Artykuł Ciabatta pochodzi z serwisu Przepisy na dania obiadowe, ciasta, zupy, desery, nalewki, przetwory

Mieszam w Garnku
Puree z dyni 150

przez cały rok. Świeże puree z dyni nie jest trwałe, należy je wykorzystać w ciągu 3-4 dni, inaczej skwaśnieje nawet w lodówce. Puree można dodawać do ciast i deserów, do dań wytrawnych, świetnie nadaje się dla alergików. Zachęcam do spróbowania! To mój pierwszy przepis w ramach akcji dyniowej organizowanej w paździer niku. Po więcej przepisów z dynią w roli

Wilczkowy Świat - nasze codzienne gotowanie
Ciasto fasolowe z bananem i daktylami 289

Chyba wszyscy kochamy słodkie ciasta, prawda? Ten cudowny wynalazek pozwala nam zapomnieć na chwilę o tym, co dobre dla naszego zdrowia, na rzecz tego, co dobre

Proste-przepisy.pl
Tort kokosowy 247

już przed 15 milionami lat. Tyle z ciekawostek. Orzechy kokosowe posiadają wiele wartości zdrowotnych i odżywczych. Wiórki kokosowe mogą być ozdobą ciast i tortów, a także posypką do deserów, sałatek owocowych i lodów. W tym wypieku będą ozdobą… i nie tylko – Tort kokosowy. Składniki na biszkopt: (tortownica o średnicy 26cm) - 6 jaj - 1,5 szklanki mąki tortowej

mojewypiekiinietylko
Karmelizowane śliwki na płatkach jaglanych w jogurcie. Szybkie śniadanie. 219

jogurcie. To śniadanie przygotujecie dosłownie w kilka minut. A potem możecie się już tylko zajadać Czy u Was też teraz królują śliwki? Ja je uwielbiam dodawać do najróżniejszych ciast, deserów, podawać z nimi placki, placuszki, owsianki i takie a la ekspresowe jaglanki jakie dziś Wam polecam. Składniki: (na 1 większą lub 2 małe porcje) 2 śliwki 1 i 1/2 łyżeczki

Słodkie okruszki
domowy mus jabłkowy 180

końcu smażenia możemy opcjonalnie zmiksować blenderem. Następnie gorący mus przekładamy do wyprażonych słoiczków i pasteryzujemy przez ok. 15-30 min. w zależności od wielkości słoika. Możemy podawać jako deser, nadzienie do naleśników czy też z ugotowanym ryżem. Zapisz Zapisz Zapisz

Domowy Smak Jedzenia
“Dieta bezglutenowa” – recenzja 135

jednak różnie. Zwykle ulegam pokusie, zwłaszcza jeśli chodzi o słodkości. Nie zaszkodzi się jednak poduczyć. Dlatego chętnie sięgnęłam po “Dietę bezglutenową”, zwłaszcza że ma dobrą sekcję z bezglutenowymi deserami. Jest to zbiór przepisów tradycyjnej, raczej polskiej kuchni bez egzotycznych, trudno dostępnych składników. To znane nam smaki, które może jeść cała rodzina. Przepisy podkręcono tak, żeby nie zawierały glutenu. Książka zawiera

Ugotowane pozamiatane
Pączki z nadzieniem wiśniowym 222

oprószam cukrem pudrem.  Zachęcam do zakupu produktów ZENTIS. W ofercie sklepu znajdziecie cały szereg przeróżnych nadzień, owoców w żelu oraz produktów niezbędnych do przygotowania domowych ciast, ciastek i deserów

Tradycyjna kuchnia Kasi
Placuszki bananowo-kokosowe 286

picia Elementy nadają się do mycia w zmywarce LINK DO PRODUKTU:  KLIK MOJA OPINIA: Blender Nutri Boost spisał się świetnie! Przyrządzałam w nim już kilkanaście różnych smakowitych deserów, w tym koktajli, musów, zup-kremów, a urządzenie wygląda jak nowe. Blender jest niewielki, dzięki czemu mieści się w mojej małej kuchni bez problemu. Jest wygodny i bardzo prosty w obsłudze

Tetiisheri
Ciasto dyniowo-kawowe 167

zerkam an Masterchefa, którego nie odpuści Hania. Jest wielką fanką i choć do kuchni bardziej pcha się Franio, to ona programy kulinarne uwielbia oglądać (po tatusiu). I słyszę, że desery z kawą akurat robią, a ja tu ciasto właśnie z kawą mam. Rozpuszczalną, kurza burza! Tej konkurencji to by ono nie wygrało :) Jak z rozpuszczalną???  Ano z rozpuszczalną

bistro mama
Gruszki w korzennym syropie 188

otwieram słój.  2. Syrop gotujemy z cukrem, kwaskiem i przyprawami, zalewamy gruszki, zakręcamy słoje i pasteryzujemy ok. 15-20 minut. Gruszki w syropie są świetnym dodatkiem do ciast, deserów i owsianki

Apetyczna babeczka
Tarta z kremem pistacjowym ze śliwkami (Crostata di prugne con crema ai pistacchi) 171

Tarta na kruchym cieście z maślanym, słodkim kremem pistacjowym i śliwkami, to prawdziwa rozkosz dla podniebienia rozpływająca si ę  w ustach. Idealny deser do podania po rodzinnym obiedzie, słodki dodatek do kawy. Smacznego!    **** La torta di pasta frolla con ripieno di crema ai pistacchi è una vera delizia per il palato. La crostata è ideale da servire

La grande e la piccola cuoca
Frużelina z czarnej porzeczki 200

zostało. Zaletą frużelin jest to, że zachowują się całe owoce, przez co smak jest bardziej intensywny. No co tu dużo mówić, jest po prostu przepyszna! Doskonała do deserów, naleśników, placuszków, jako dekoracja do ciast i tortów. Spróbujcie koniecznie jeśli jeszcze nie próbowaliście, bardzo gorąco zachęcam! 1 kg czarnej porzeczki 0,5 kg. cukru (można dosypać więcej lub mniej, w zależności

Wilczkowy Świat - nasze codzienne gotowanie
Dżem z jeżyn 145

Dżem z jeżyn jest świetnym dodatkiem do różnego rodzaju deserów. Można go zmiksować, wtedy będzie miał jednolitą konsystencję, ja nie miksowałam, chciałam by zostały całe owoce. I to był strzał w dziesiątkę, bo całe owoce nie dość, ze smaczne to jeszcze bardzo fajnie wyglądają i zachęcają by je zjeść. Robi się go bardzo szybko. Nie podałam proporcji cukru, bo sypałam

Wilczkowy Świat - nasze codzienne gotowanie
Ser a’la koryciński z czarnuszką 211

etapie krojenia skrzepu. Jak komu wygodnie. 4.5.2.11 http://mieszamwgarnku.pl/do-chleba/ser-ala-korycinski/ BosowKuchni Artykuł Ser a’la koryciński z czarnuszką pochodzi z serwisu Przepisy na dania obiadowe, ciasta, zupy, desery, nalewki, przetwory

Mieszam w Garnku

Proponowane wyszukiwania