deser - 61894 przepisów (strona:1787/4127)

Bakłażany w sosie pomidorowo-czosnkowym 168

bazylią. Odstawiamy do lodówki na 1-2 h. 4.5.2.11 http://mieszamwgarnku.pl/dodatki-do-dan-glownych/baklazany-sosie-pomidorowo-czosnkowym/ BosowKuchni   Artykuł Bakłażany w sosie pomidorowo-czosnkowym pochodzi z serwisu Przepisy na dania obiadowe, ciasta, zupy, desery, nalewki, przetwory

Mieszam w Garnku
Kukułkowa krajanka z ryżu preparowanego (bez pieczenia) 251

Uwielbiam szybkie i proste w przygotowaniu słodkości. Dziś dzielę się z Wami moim przepisem na kukułkową krajankę z ryżu preparowanego (bez pieczenia). To taka moja słodka

Słodkie okruszki
Dynia na słodko wg Di 158

się z cukinią ( klik ) i pomyślałam, że zrobię coś podobnego. I to była dobra decyzja! Dynia znikała prosto ze słoika, choć świetnie komponuje się też w różnych sałatkach i deserach! Polecam! 1,5 kg dyni 1,5 l wody 2 płaskie łyżeczki kwasku cytrynowego 1/2 kg cukru 1 opakowanie cukru waniliowego 1 łyżka miodu po kilka kropel ekstraktu: waniliowego

Di gotuje
Surówka z pora, ogórka i kalafiora z sosem jogurtowym 186

różyczki. Podajemy polaną sosem jogurtowym 4.5.2.11 http://mieszamwgarnku.pl/salatki/surowka-pora-ogorka-kalafiora-sosem-jogurtowym/ BosowKuchni Artykuł Surówka z pora, ogórka i kalafiora z sosem jogurtowym pochodzi z serwisu Przepisy na dania obiadowe, ciasta, zupy, desery, nalewki, przetwory

Mieszam w Garnku
Naleśniki orzechowe 285

charakterystyczny smak omletu i bananów i nie wszystkim to pasuje. Te naleśniki, choć mają w składzie jajka i banany, mają delikatny orzechowy smak . Nadają się na śniadanie albo deser, choć dzieci zjedzą je także na kolację Naleśniki orzechowe – przepis: banany – 2 dojrzałe jajka – 2 mąka orzechowa (z orzechów laskowych) – 2/3 szklanki olej kokosowy – 3 łyżki

PaleoSMAK
"W krainie miodem płynącej" - podsumowanie akcji 204

Słońcu Skąpana Truskawa na rukoli autorka: kulkiwrosole  | blog: Kulki w rosole Truskawki w kremie czekoladowym autorka: colorfulrecipesblog | blog: colorfulrecipesblog Blok sezamowo-orzechowy autorka: colorfulrecipesblog | blog: colorfulrecipesblog Jogurtowy deser z malinowym chia żelem autorka: colorfulrecipesblog | blog: colorfulrecipesblog

Weekendy w domu i ogrodzie
CIASTECZKA GRUSZKOWE BEZGLUTENOWE 180

Pyszne, bezglutenowe, gruszkowe, pożywne...i bardzo zdrowe! Idealne deser lub śniadanie. POTRZEBUJEMY: 2 dojrzałe banany 2 miękkie gruszki 1 i 1/2  szkl. błyskawicznych płatków jaglanych 1/2 szkl. bezglutenowych płatków owsianych (można pominąć i dać więcej płatków jaglanych) 2 łyżeczki brązowego cukru (można pominąć jeśli owoce są bardzo słodkie lub jeśli wolimy) 3 jajka 1/3 szklanki zmiksowanych migdałów , orzechów

WYSPA SZCZĘSLIWA
Waniliowy pudding jaglany z malinami 209

Deser lub słodkie śniadanie, czyli waniliowy pudding jaglany z malinami. Delikatny, słodki, z kwaśną maliną i niezaprzeczalnie ślicznie wyglądający. Bogate wnętrze i piękny wygląd :) Składniki: 100 g kaszy jaglanej 500 ml mleka 1 czubata łyżeczka cukru z prawdziwą wanilią (polecam   Skworcu ) 2 czubate łyżeczki trzcinowego cukru brązowego (polecam   Skworcu ) 300 g malin  około 3 łyżeczki trzcinowego cukru

Smak mojego domu
Minitorcik malinowy 244

kilka razy do roku obchodzi pierwsze urodziny :-) :-) :-) Ale cóż, czego się nie robi dla dziecka... Dlatego pieczemy razem te mini torty - dziś był np. malinowy w stylu naked - przynajmniej deser dla trzech osób jest jak znalazł... ;-) SKŁADNIKI Biszkopt: 2 jajka 2 łyżki cukru 1 łyżka mąki pszennej 1 łyżka mąki ziemniaczanej Masa: 200 g śmietany 30% 2 łyżki cukru pudru

Czary - gary w kuchni
Łatwe ciasto z czereśniami pod kruszonką 435

wprost nieprzyzwoicie! Podjadam je same, ćwicząc przy okazji plucie pestkami na odległość ;) Tworzę kolejne słoiczki przetworów z czereśniami w roli głównej. No i oczywiście piekę i pichcę ciasta i desery używając tych owoców jako głównego składnika. Dziś proponuję ciasto banalnie proste w wykonaniu, ale jakże smaczne! Pulchne i miękkie, nadziane słodkimi czereśniami, pod chrupiącą kruszonką. Nie wymaga dużo wysiłku, szybko

Grunt to przepis!
Pindżur – pasta z pomidorów, bakłażana i papryki 238

Gorący przekładamy do słoików i pasteryzujemy. 4.5.2.11 http://mieszamwgarnku.pl/przetwory/pindzur-pasta-pomidorow-baklazana-papryki/ BosowKuchni Artykuł Pindżur – pasta z pomidorów, bakłażana i papryki pochodzi z serwisu Przepisy na dania obiadowe, ciasta, zupy, desery, nalewki, przetwory

Mieszam w Garnku
Hasło tygodnia - śliwki. 182

właściwości. Dostarczają nam niezbędnych składników, wspomagają układ pokarmowy i nerwowy, stabilizują ciśnienie, chronią przed nowotworami i osteoporozą. Natomiast w kuchni mają bardzo szerokie zastosowanie. Są idealnym dodatkiem do mięs, deserów, ciast, nalewek. Właściwie do wszystkiego :) Moje śliwkowe wspomnienia z dzieciństwa wiążą się z mirabelkami i ogrodami działkowymi. Więcej nie napiszę, bo mogą przeczytać to moje dzieci ;) To zaczynamy

zadanie-gotowanie
Puszyste czekoladowe placuszki 253

Uwielbiam puszyste czekoladowe placuszki. To idealna propozycja na niedzielne śniadanie lub kolacje, a nawet na deser. Podane z moją ukochaną białą czekoladą… no cóż, jak dla mnie radość dla podniebienia. Spróbujcie, polecam. Do przygotowania moich placuszków użyłam mąki puszystej wrocławskiej Lubella . Idealnie nadaje się do przygotowania najróżniejszych placków czy naleśników. 18 sierpnia otrzymała wspaniałą paczkę pełną pysznych produktów Lubella

Słodkie okruszki
Pasztet ze śliwką 162

wyczuwalna jest rosołowa nuta dzięki użytemu lubczykowi oraz delikatna korzenna przez gałkę, goździki i cynamon… tak jest, korzenne aromaty robią tu swoje! Cynamon nie jest tylko dodatkiem do deserów. Nadaje się świetnie również do dań, takich jak w tym przypadku, pseudomięsnych. Pasztet ze śliwką Wydrukuj przepis Czas przygotowania: 90 minut Potrzebujesz: 150g zielonej soczewicy 150g kaszy jaglanej 100g oleju

Blendman
Cukier miętowy 142

odmian i używam na bieżąco do różnych potraw. Tym razem postanowiłam zamknąć ją w słoiku na zimę i przygotowałam cukier miętowy. Będzie smacznym, i aromatycznym dodatkiem do różnego rodzaju deserów, dań na słodko i herbaty. Cukier miętowy Czas przygotowania: 10 minut + czas suszenia Składniki: 1 pęczek mięty 2-3 łyżki brązowego cukru Wykonanie: Mięte płuczemy, dokładnie osuszamy, odrywamy listki

Kulinarne przygody Gatity

Proponowane wyszukiwania