deser - 61894 przepisów (strona:1380/4127)

Sernik na zimno Z galaretką Kiwi 937

Produkty Potrzebne: Kiwi- 4 sztuki galaretka kiwi- 2 opakowania po 77gr żelatyna-fix- opakowanie słodki twaróg- 1Kilogram  herbata- 1Szklanka biszkopty- 1Paczka 120gram śmietana kremówka-400Mililitrów

pichciszto
Domowe lody ananasowo-kokosowe z rumem. Lody piña colada 162

colada, który zawsze bardzo lubiłam więc i te lody bardzo przypadły mi do gustu. Jeżeli chcecie poczuć odrobinę egzotyki i orzeźwienia to koniecznie zróbcie sobie takie! Lody to świetny deser i to nie tylko na lato. W gorące dni jemy je chętniej, ale trzeba uważać bo zbyt gwałtowne schłodzenie gardła może powodować jego podrażnienie. Zdecydowanie zdrowiej jeść lody zimą

Smaczna Pyza
Lekki deser z borówkami 234

Lekki deser, bez pieczenia, z gęstym jogurtem naturalnym, płatkami owsianymi i borówkami. Jest bardzo łatwy do zrobienia i ekspresowy na dodatek. Zajadałam go, czekając na maila zwrotnego z http://www.centrumtlumaczen.pl/tlumaczenia/ , profesjonalna, a co najważniejsze szybka obsługa, wygodnie i bez wychodzenia z domu, w między czasie można się zajadać takimi słodkościami, jak ten deserek :) Polecam! Składniki: kilka pokruszonych biszkoptów

Domowa cukiernia Ewy
Galaretka z mleka migdałowego 152

Zastanawialiście się jaki deser byłby najlepszy na upały? Powinien spełniać następujące wytyczne: być szybki w przygotowaniu, najlepiej bez gotowania (i tak jest już ciepło), do spożycia na zimno, w miarę nisko kaloryczny. Dodatkowo

Szybko Tanio Smacznie
Trufle z daktyli w 5 minut 261

chęć na słodkości. Są świetne dla dzieci, ponieważ zawierają tylko naturalny cukier i tłuszcze. Możemy zabrać je do szkoły czy pracy na drugie śniadanie, ale najlepiej je przekąsić na deser. Smakują podobnie jak lemingtony (kokosanki). Cztery składniki, minuta moczenia, minuta mielenia, trzy minuty kulgania i gotowe. Trufle z daktyli: 18 daktyli 1 łyżka gorzkiego kakao 3 łyżki wiórków kokosowych

Poezja smaku
Galaretka z czerwonych porzeczek 170

wstawiamy do garnka z gorącą wodą. Pasteryzujemy słoiki ok. 5 min. Możemy też słoiczki pasteryzować około 15 minut w piekarniku w 100 stopniach.Taka galaretka będzie doskonałym dodatkiem do ciast, deserów, naleśników i do pieczywa.   The post Galaretka z czerwonych porzeczek appeared first on Damsko-męskie spojrzenie na kuchnię

Damsko-męskie spojrzenie na kuchnię
sernik z brzoskwiniami 192

mieszamy szklankę gorącej wody, z dwiema łyżkami żelatyny (lub z ulubioną owocową galaretką) i dodajemy do brzoskwiń. Całość studzimy, a kiedy masa zacznie tężeć układamy ją na wierzchu sernika. Deser wstawiamy do lodówki na co najmniej 1,5 godziny a następnie wyjmujemy z tortownicy i podajemy

Miód i pieprz
Croissanty z serem i suszonymi owocami 137

Dziś bardzo szybko będzie deser albo pyszne śniadanie po francusku. Wystarczy zakupić ciasto na croissanty, potem dorobić farsz, zawinąć, upiec i gotowe. Ja użyłam tutaj owoców suszonych, gotowanych ale tutaj pełna dowolność, polecam. Croissanty z serem i suszonymi owocami. ROZWIŃ I CZYTAJ DALEJ

Moje Małe Czarowanie
Deser na bazie jogurtu greckiego 148

Dziś pomysł na smaczny i wartościowy deser :) Składniki : - jogurt grecki - owoce (u mnie rozmrożone truskawki) - płatki owsiane - siemie lniane do posypania Przygotowanie : Na początku uprażyć płatki owsiane (na suchej patelni lub na oleju kokosowym). Na spód naczynia nałożyć kilka łyżek jogurtu, następnie posypać płatkami. Na końcu dodać owoce i posypać siemieniem lniamym. Smacznego

Kuchenne innowacje
Domowe wafelki kokosowe 447

smaków. Jedno nie ulega wątpliwości, domowe wafelki robi się bardzo szybko i tak samo szybko się zjada. Chrupane na sucho, czy przełożone jakąkolwiek masą wafle, to świetna przekąska – deser dla dzieci… i nie tylko. Smacznego. Wydrukuj przepis The post Domowe wafelki kokosowe appeared first on Moje Wypieki I Nie Tylko

mojewypiekiinietylko
tiramisu z truskawkami 188

lodówki na dwie godziny, pozwalając masie stężeć. Wyciskamy sok z dwóch pomarańczy, dodając do niego (ewentualnie) odrobinę likieru. Zanurzamy w soku biszkopty (krótko) i układamy z nich spód deseru. Na górę nakładamy mascarpone i przekrojone na pół truskawki. Następnie dodajemy następną warstwę biszkoptu, mascarpone i truskawek.  Całość odstawiamy do lodówki na co najmniej godzinę. Po stężeniu dekorujemy  liśćmi

Miód i pieprz
Gofry orkiszowe 191

Gofry orkiszowe      Weekend zbliża się wielkimi krokami, więc pora na smaczny, a zarazem wartościowy deser. Dziś polecam Wam gofry orkiszowe, które doskonale komponują się ze świeżymi owocami.  Składniki: (8 sztuk)  - mąka orkiszowa (typ 2000) - 1 szklanka  - mąka pszenna - 1 szklanka  - mleko - 1 szklanka  - olej - 1/4 szklanki  - jajko - 3 sztuki  - proszek

Fit-amina
Wiśnie pod kruszonką 242

wchodzi w skład aspiryny) i szczawiowego, a także garbników, pektyn i antocyjanów o działaniu przeciwutleniającym. Zapiekane w cukrze wiśnie smakują wybornie, a z dodatkiem dobrej kruszonki dorównują wszystkim wyszukanym deserom świata. Składniki: 1 kg wydrylowanych wiśni 200 g drobnego cukru na kruszonkę: 100 g mąki pszennej luksusowej 50 g cukru pudru 50 g ciepłego masła Sposób przygotowania: Wiśnie umyć, wydrylować

W SMAK
czekoladowe ciasto z bakłażanem 147

czekoladowe ciasto z pieczonym bakłażanem Dodanie pieczonego bakłażana do  ciasta sprawia, że jest ono niezwykle aromatyczne i wilgotne, natomiast bakalie i kakao sprawiają ze deser staje się prawdziwą czekoladową ucztą  Składniki 1 spory bakłażan (450 g) 100 g kakao 150 g mąki 150 g dowolnych bakalii 150 g cukru 125 ml oleju 3 jajka 30 ml koniaku

Miód i pieprz
Klasyczna kawa mrożona ( przepis krok po kroku ) 156

Klasyczna kawa mrożona to niezastąpiony napój na upalny dzień. Nie wyobrażam sobie pić jej na ciepło, gdy za oknem 35 stopni C. Kawa mrożona sprawdza się świetnie jako deser. Smakuje wybornie, wygląda też niczego sobie. Zaserwujcie ją gościom zamiast gorącej kawy podanej w towarzystwie ciasteczka. Dziś podam Wam przepis KROK PO KROKU . Mam nadzieję, że z tą instrukcją przygotowanie kawy

kolorowotorcikowo

Proponowane wyszukiwania