Krem z kaszy jaglanej to pomysł na smaczny, zdrowy i lekki deser. Banalny w wykonaniu, a nadaje się doskonale na śniadanie lub podwieczorek. Koniecznie spróbujcie! SKŁADNIKI na 1 porcję: 80 g kaszy jaglanej 1 pudełko malin (250g) ksylitol do smaku Kaszę jaglana bardzo dokładnie wypłucz. Zalej wodą w stosunku 1:1 i ugotuj. Gdy kasza wchłonie wodę, zdejmij
Kuchnia bezglutenowaSzybki i efektowny deser, który powstał u nas pod wpływem chili i produktów, które zalegały: białka, pokruszonych ciastek...bardzo smaczny, lekki i banalnie prosty w przygotowaniu. Polecam :) SKŁADNIKI na 4 porcje: ok. 100 g bezglutenowych ciastek pełnoziarnistych - u mnie Multicereale Nutrifree 3 jabłka 2 białka 4 łyżeczki płatków migdałowych ksylitol lub cukier brzozowy cynamon Jabłka pokrój w drobna
Kuchnia bezglutenowablisko siebie w naczyniu lub blaszce. Na biszkoptach rozsmaruj 2/3 kremu i wysyp połowę jagód. Ponownie ułóż warstwę biszkoptów namoczonym w kawie i rozsmaruj resztę kremu. Wierzch posyp jagodami. Deser schłodź przez kilka godzin w lodówce i podawaj. Smacznego
Kuchnia bezglutenowaPyszny deser z malinami bez glutenu, mleka, jaj i cukru czyli raj dla alergika! Idealny na upalne dni. Koniecznie spróbujcie! SKŁADNIKI: 1 puszka mleka kokosowego schłodzonego przez 12 godzin w lodówce 1 łyżka ksylitolu 250 g malin Polewa czekoladowa: 100 g gorzkiej czekolady 150 g mleczka kokosowego Polewa: Mleczko wlej do garnuszka i wrzuć połamaną na kosteczki czekoladę
Kuchnia bezglutenowaJuż od samego czytania tytułu ślinka cieknie! Połączenie Bananów z solonym karmelem i orzechami – uwielbiam ( tak samo jak uwielbiam deser Banoffee )!. Dziś mam dla Was przepis na fantastyczne bananowe pancakes z solonym sosem karmelowym i chrupiącymi orzeszkami ziemnymi. Takie bananowe pancakes są niesamowicie puszyste, delikatne i obłędnie pyszne! Są idealnym pomysłem na drugie leniwe śniadanie, słodki obiad albo kolację
Ostra na Słodkobiszkoptowe robiłam już wiele razy, ale do tych najlepszych doszłam dopiero niedawno metodą prób i błędów. Są banalnie proste w wykonaniu i mogą być szybkim sposobem na słodkie śniadanie, deser czy podwieczorek. Omlet możesz podać z dowolnym nadzieniem: bitą śmietaną, owocami, nutellą, dżemem, jogurtem, serkiem... Co dusza zapragnie. Od tego, co włożę do omletu, uzależniam ilość cukru - przy słodszym nadzieniu
Anioszek w kuchniKocham solony karmel ( to chyba powinien być mój kolejny tatuaż! ). Idealnie komponuje się z lodami, deserami, naleśnikami, ciastami, goframi, a nawet grzankami ( już od samego pisania zaczęła mi cieknąć ślinka! ). Robi się go błyskawicznie i ta samo błyskawicznie znika ( u mnie zwykle w podejrzanych okolicznościach ). Dziś mam dla Was przepis na ten idealny solony karmel. Koniecznie spróbujcie! SKŁADNIKI: * drobny cukier
Ostra na Słodkochwilę i bułeczki wkleję. Małdrzyki są mega puszyste i bardzo smakowite. Wystarczy tylko ser dość tłusty dobrze zmiksować z dodatkami i pyszne placuszki zajadamy na śniadanie czy deser. Małdrzyki krakowskie. ROZWIŃ I CZYTAJ DALEJ
Moje Małe CzarowaniePyszny jesienny deser Składniki •1 l mleka • 3/4 szklanki kaszy manny • 6 łyżek cukru • 2,5 szklanki jeżyn • laska wanilii • kilka jeżyn i listki mięty do ozdoby Sposób przygotowania 1. Jeżyny zmiksować przelać przez sitko aby usunąć pestki dodać 3 łyżki cukru wymieszać 2. Mleko zagotować z resztą cukru i wanilią, gdy mleko się zagotuje wsypać kaszę manną
W królestwie smaków BeatyHello Autumn! Dziś zaproponuję Wam szybki i smaczny deser: śliwki pod owsianą kruszonką :) Czytaj więcej
Ana Mari's worldHello Autumn! Dziś zaproponuję Wam szybki i smaczny deser: śliwki pod owsianą kruszonką :) Czytaj więcej
Ana Mari's worldsłoniną. Smażone w gorącym smalcu stanowiły „zagryzkę” do mocnych alkoholi. Dopiero w XVI wieku pojawiły się wersje pączka przygotowywane na słodko, a jako o jednym z tradycyjnych deserów na dworze Augusta III pisał o pączkach Mikołaj Rej. I chociaż pączki występują z wieloma nadzieniami – konfiturą różaną, marmoladą, owocami, adwokatem, to jednak według mnie, najlepszy pączek
Jacob Tastesprzepisu na ciasto podam Wam również stary jak świat przepis na najlepszą na świecie polewę czekoladową, błyszczącą, lśniącą i niezwykle apetyczną, która doskonale nadaje się do wielu innych ciast, deserów i lodów! :) Składniki (na ciasto): 125 gramów mąki 300 gramów dobrej jakości konfitury o dowolnym smaku (pomarańcza i czekolada brzmi wybornie!) 125 gramów masła 82% 100 gramów gorzkiej czekolady
Garniec MagalieLubicie budyń? My tak więc od czasu do czasu robię go w wersji domowej. Jesień i zima to idealny czas na tego rodzaju desery a ja lubię usiąść wieczorem z miseczką pysznego budyniu i spałaszować go sobie. Budyń nie musi być zwyczajny i pospolity. Robię czasami budyń z amarantusa , z kaszy jaglanej a dzisiejszy powstał z jęczmiennych płatków i zapewniam
Smaczna Pyzazapytałam z czym chce, to oczywiście z białą czekoladą. Wszystko by jadł z białą czekoladą więc zaskoczenia nie było, a, że jada rzadko, stwierdziłam, niech mu będzie, zrobię. Deser wyszedł pyszny. Jest bardzo prosty, bo tylko śmietanka, żelatyna i czekolada , więc bez napinki, a smakuje hmmm mniam :-))))). Udanego weekendu Wam życzę :-)))) Składniki: 300 ml śmietany 30% 80-90 g białej
kruche babeczki