Hello Autumn! Dziś zaproponuję Wam szybki i smaczny deser: śliwki pod owsianą kruszonką :) Czytaj więcej
Ana Mari's worldsłoniną. Smażone w gorącym smalcu stanowiły „zagryzkę” do mocnych alkoholi. Dopiero w XVI wieku pojawiły się wersje pączka przygotowywane na słodko, a jako o jednym z tradycyjnych deserów na dworze Augusta III pisał o pączkach Mikołaj Rej. I chociaż pączki występują z wieloma nadzieniami – konfiturą różaną, marmoladą, owocami, adwokatem, to jednak według mnie, najlepszy pączek
Jacob Tastesprzepisu na ciasto podam Wam również stary jak świat przepis na najlepszą na świecie polewę czekoladową, błyszczącą, lśniącą i niezwykle apetyczną, która doskonale nadaje się do wielu innych ciast, deserów i lodów! :) Składniki (na ciasto): 125 gramów mąki 300 gramów dobrej jakości konfitury o dowolnym smaku (pomarańcza i czekolada brzmi wybornie!) 125 gramów masła 82% 100 gramów gorzkiej czekolady
Garniec MagalieLubicie budyń? My tak więc od czasu do czasu robię go w wersji domowej. Jesień i zima to idealny czas na tego rodzaju desery a ja lubię usiąść wieczorem z miseczką pysznego budyniu i spałaszować go sobie. Budyń nie musi być zwyczajny i pospolity. Robię czasami budyń z amarantusa , z kaszy jaglanej a dzisiejszy powstał z jęczmiennych płatków i zapewniam
Smaczna Pyzazapytałam z czym chce, to oczywiście z białą czekoladą. Wszystko by jadł z białą czekoladą więc zaskoczenia nie było, a, że jada rzadko, stwierdziłam, niech mu będzie, zrobię. Deser wyszedł pyszny. Jest bardzo prosty, bo tylko śmietanka, żelatyna i czekolada , więc bez napinki, a smakuje hmmm mniam :-))))). Udanego weekendu Wam życzę :-)))) Składniki: 300 ml śmietany 30% 80-90 g białej
kruche babeczkiOpis: Jak mus, to mus! Najlepszy deser dla każdego smakosza czekolady. Mus czekoladowy jest puszysty, delikatny i oczywiście niesamowicie czekoladowy. Składniki: 220 g gorzkiej czekolady (najlepiej 70%) 125 ml śmietany kremówki 36% 3 jajka 50 g cukru lub cukru pudru 30 g masła 3 łyżki brandy 4 łyżki wody Sposób przygotowania: Do miseczki wrzucamy połamaną czekoladę. Dodajemy do tego wodę
FoodMagazine.pl - Przepisy kulinarneteż pogoda super i, że macie fajne plany na ten długi weekend :-) Ja przychodzę do Was dziś z czymś baaaaardzo prościutkim, ale pysznym i idealnym na te upalne dni :-) Deser z owocami i lekkim kremem mascarpone. Czy może być coś lepszego na gorący dzień? chyba tylko lody :-) No to zaczynamy: SKŁADNIKI (na 8 dużych pucharków) -dowolne owoce, ja używałam winogrono
moje pyszne łatwe i sprawdzone przepisy krok po krokuJesień już tuż tuż, ale można jeszcze znaleźć w sklepach ostatnie letnie owoce. Dziś mam dla Was prosty deser malinowy – delikatny i puszysty mus, który po prostu rozpływa się w ustach :) Z podanych składników zrobiłam 6 porcji w słoiczkach o pojemności 220 ml. Składniki: 50 g herbarników 50 g płatków owsianych 50 g masła 400 g białego twarogu
CiastkozercyDeser który powstał na prośbę moich dzieci które kochają budyń, zresztą kto go nie lubi J Idealnie kruche ciasto, masa budyniowa ze śmietanką i jajkami i lekko kwaśne śliwki które doskonale przełamują słodycz całego ciasta. Pachnie i smakuje wspaniale. Do kawy lub na podwieczorek. Powiem szczerze jedna z lepszych moich tart. Składniki: Ciasto kruche: 1,5 szklanki mąki
Wanilia i KardamonDziś proponuję Wam prosty i aromatyczny deser z malinami, które uwielbiam. Przygotowanie 30 min Chłodzenie 2 h Dla 4-6 osób ● 400 g malin ● 200 g białej czekolady ● 30 cl śmietany kremówki ● 3 białka jajek ● 2 listki żelatyny (4 g) ● 4 łyżki cukru pudru Do dekoracji: ● listki mięty lub werbeny Białą czekoladę połam na kawałki lub zetrzyj
Smaki Francji współczesna kuchnia francuskałatwo można sobie poradzić trzepaczką do jajek. Kiedy chia jest już gotowa, pucharek wypełniamy do połowy tymi drogocennymi kuleczkami. Żurawinę odcedzamy i blendujemy, wykładamy na środek naszego deseru i zakrywamy pozostałą częścią chia w soku i mleku. Skomentuj
MamaOskarkalody bywa trudne, a jest to jeszcze trudniejsze, gdy mieszka się na peryferiach miasta. Nic jednak straconego, zrobienie lodów w domu jest banalnie proste i okazuje się, że nawet deser może być źródłem wielu cennych witamin i niewielu kalorii. Podstawą domowych lodów naturalnych są mrożone banany. W sezonie letnim często mam jakieś w lodówce. Wystarczy dodać do nich jakieś
pyszne zdrowościprezentuję Wam pieczoną wersję tego przysmaku. Użyłam czerwonych porzeczek i śliwek z mojego ogródka, ale oczywiście możecie dodać również inne ulubione owoce. Takie danie to świetna opcja na dietetyczny deser czy lekkie śniadanie. Co więcej, nie zawiera glutenu - jest idealne dla alergików. ;) Składniki: 200 g ryżu basmati duże opakowanie budyniu waniliowego (64 g) 2 szklanki mleka 1,5 % (użyłam mleka
Kuchnia EllieSezon jagodowy dobiegł końca? Nic nie szkodzi - mogą być mrożone, borówki lub inne Wasze ulubione owoce. Lody są przepyszne i w sam raz nadają się na prosty i przepyszny deser. Ich konsystencja jest idealna, a smak... No cóż, u mnie znikają ekspresowo! 330 ml śmietanki 30-36% 5 łyżek cukru pudru 200g serka waniliowego 4 łyżki jagód 2 łyżki nalewki
Di gotujeCrumble orzechowe z gruszkami i czekoladą Na pewno znacie taką sytuację: widzicie w sklepie pyszne owoce i już wyobrażacie sobie jak wcinacie je wieczorem siedząc na
Relaxtime