deser - 61894 przepisów (strona:1314/4127)

JABŁKA POD KRUSZONKĄ 96

Jabłka pod kruszonką są łatwe i szybkie w przygotowaniu. Mało ciasta i dużo jabłek to deser idealny. A jeszcze podane na ciepło smakują wyśmienicie. Kto nie jadł koniecznie musi spróbować ;) Składniki na blaszkę średnicy 19 cm: * 4 jabłka * 1 łyżeczka cynamonu * kruszonka:  * ok. 90 g masła  * 130 g mąki  * 70 g cukru Wykonanie: Jabłka obrać

Zrób to smacznie
Muffiny dyniowe 179

drzew różnokolorowe liście, silny wiatr i deszcz. Pomiędzy nimi ukrywa się bogactwo i urodzaj - dynia. Można ją przygotować na słodko jak i słono. W tym wydaniu przygotowałam słodki deser, a mianowicie muffiny z dynią. Składniki: 12 sztuk 1 szklanka puree z dyni 1 banan 2,5 szklanki mąki owsianej 1,5 łyżeczki proszku do pieczenia  6 łyżek cukru trzcinowego

Truskawkowa Fiesta
Ciasto dyniowe z jabłkami i czekoladą 157

przelewamy do formy na tartę, posypujemy kakao i płatkami czekoladowymi. Wstawiamy do piekarnika nagrzanego na 180 stopni i pieczemy 40 minut. Ciasto dyniowe z jabłkami i czekoladą podajemy jako deser na ciepło lub na zimno.  Warto wiedzieć, że dynia jest bogata w różne składniki odżywcze i witaminy. Zawiera beta-karoten, fosfor, wapń, potas, magnez i żelazo. Znajdziemy w niej

My Chcemy Jeść
Karpatka z kremem budyniowym 136

wystudzone ciasto wykładamy nasz krem a drugim plackiem przekrywamy.  10. Gotową karpatkę wstawiamy w do lodówki lub w chłodne miejsce na około godzinę.  Smacznego deseru

Mój pomysł na
Lody bazyliowe. 124

lodziarni i postanowiłam spróbować odtworzyć ten smak w warunkach domowych. Muszę przyznać, że się udało :) Nie przyszło mi  wcześniej do głowy, że bazylia może być idealnym składnikiem deserów. Ale skoro mogą być muffinki z czerwonej fasoli czy sernik dyniowy , to czemu nie lody bazyliowe? ;) Wprawdzie za oknem pogoda już całkiem jesienna to jednak namawiam Was do przygotowania sobie

zadanie-gotowanie
Kawowy mieszaniec 1206

delicji. Kawowy mieszaniec z markizami orzechowymi to delikatne w smaku ciasto o wyraźnym aromacie kawy. Czasem warto zapomnieć o liczeniu kalorii i rozkoszować się tym smakiem do woli. Ten deser to prawdziwa rozkosz dla podniebienia. Dodatek do niego to oczywiście filiżanka małej czarnej. Składniki: Tortownica 22 cm Spód: 15 dag  herbatników biszkoptowych 1 łyżka ciemnego kakao 1 łyżeczka kawy

Wanilia i Kardamon
PUDDING Z CHIA Z MUSEM BRZOSKWINIOWYM 135

inaczej szałwia hiszpańska) to nasionka pochodzące z Ameryki Południowej. Zawierają wiele wartości odżywczych, w tym kwasy omega-3. Przygotowanie puddingu z chia to bardzo prosty w przygotowaniu deser. Dziś przedstawię Wam najłatwiejszy sposób na pudding chia z mlekiem kokosowym. Składniki: * pół szklanki mleka kokosowego * łyżka nasion chia ( użyłam nasion od  eSłoneczko * pół puszki brzoskwiń  Wykonanie

Zrób to smacznie
CLAFOUTIS ZE ŚLIWKAMI 135

Clafoutis to bardzo popularny francuski deser z owoców zapiekanych w cieście przypominającym flan. Najbardziej znanym i popularnym jest clafoutis czereśniowe, ale ja proponuję Wam tym razem clafoutis z owocami jesieni- śliwkami. Poza tym, że są one źródłem witamin i błonnika, uważam, że smakują w tym wydaniu jeszcze lepiej niż tradycyjne clafoutis czereśniowe.   Czas przygotowania: 20   min Czas

Smaki Francji współczesna kuchnia francuska
Ciasteczka ze świeżą miętą 195

bomba i już połowy nie ma, a miały być na cały tydzień do szkoły. ps. „Bomba” czyli nie za słodkie, bo wbrew pozorom nie lubimy za słodkich deserów, są twarde na zewnątrz, ale miękkie w środku, nie kruszą się, czy ideał do szkolnej śniadaniówki. Składniki na około 12 sztuk: 3-4 gałązki świeżej mięty (od biedy może być

greenscarf
Kisiel śliwkowy z kardamonem 128

Taki kisiel idealnie nadaje się na podwieczorek jak lekko zziębnięci wrócimy do domu. Teraz dni już coraz chłodniejsze i żal za odchodzącymi ciepłymi chwilami doskonale zrekompensuje mi taki deser, polecam. Kisiel śliwkowy z kardamonem. ROZWIŃ I CZYTAJ DALEJ

Moje Małe Czarowanie
Francuskie bułeczki z kruszonką 139

pół godziny. Błyskawicznie się pieką i zawsze się udają. Ja ciasto francuskie mam w lodówce zawsze, tak na wszelki wypadek.  Dodałam świeże maliny i tak powstał świetny deser do kawy. Składniki: 2 opakowania świeżego ciasta francuskiego-60 dag 2 szklanki świeżych malin Kruszonka: 40 dag mąki tortowej 25 dag masła 32 g cukru z wanilią 20 dag cukru pudru

Wanilia i Kardamon
Chocotella krem orzechowo-czekoladowy RECENZJA + przepis na placki bananowe 172

sklepową nutellę, a nawet ją pobija! :) Jestem zachwycona faktem, że skład tego kremu jest genialny (samo zdrowie), a nie umniejsza to jego walorom smakowym! :) ZDECYDOWANIE POLECAM!  Idealne do deserów, naleśników, placków, owoców czy też konsumpcji solo :) JA zdecydowałam się na podanIe z banalnie prostymi plackami bananowymi Składniki: 2 jajka 80g dojrzałego banana 20g odżywki  białkowej  KULTURYSTA

Zdrowo i dietetycznie. Moja rzeczywistość
Dietetyczny blok czekoladowy bez mleka w proszku i masła 659

Blok czekoladowy to deser, który składa się głównie z mleka w proszku, cukru i masła lub margaryny. Jego kaloryczność określa się na 490 kcal w 100 g, biorąc pod uwagę, że jeden kawałek jest dość ciężki wniosek nasuwa się sam... Dietetyczna wersja, którą dziś Wam przedstawiam jest o niebo lepsza (tylko 60 kcal w 100g!!!), ma identyczną konsystencję i przyjemnie

Chocolate Muffin Blog
Zabaglione z malinami 118

Klasyka włoskiego deseru z orzeźwiającymi, kwaskowymi malinami. Konsystencja zbliżony jest do klasycznego budyniu, jednak jego smak jest dużo aksamitny z wyraźnym posmakiem Masali. Robię go zawsze gdy przyrządzam piegusa z którego zostają mi żółtka.   Składniki: 6 żółtek jajek 7 łyżek białego cukru 1/2 szklanki półwytrawnego wina Marsala maliny listki mięty do dekoracji Sposób wykonania: W garnku zagotowujemy wodę

Pyry na Gaz
Jaglany mus kokosowy z marakują 115

kokosowe i cukier - miksuj do uzyskania jak najgładszej konsystencji. 4. Mus ( jest dość gęsty) wykładaj do naczynek i na każdy z nich wyłóż nasionka marakui - 1 owoc na 1 deser. Smacznego! W akcji

Kuchnia w Słońcu Skąpana

Proponowane wyszukiwania