pastę. 6. Rozpuszczamy w kąpieli wodnej czekoladę z dodatkiem mleka. 7. Rozdrabniamy orzechy. 8. W kubeczku umieszczamy krem jaglany następnie krem daktylowo-orzechowy. Całość oblewamy czekoladą i obsypujemy orzechami. Deser jest bogaty w: - witaminę B 2 (pochodzącą z kaszy jaglanej), która reguluje funkcjonowanie układu nerwowego, - żelazo (pochodzące z kaszy jaglanej), które jest składnikiem krwi. Wartość odżywcza jednej porcji: Porcja waży
Zdrowe odżywianie w pięciu smakachOczywiście w moim wydaniu deser musi być szybki i prosty. Składniki: 6 niewielkich jabłek 1 łyżka cukru 1 łyżeczka cynamonu Kruszonka: 50 g masła 100 g mąki 50 g cukru Jabłka kroimy w kostkę, dodajemy 1 łyżkę cukru i 1 łyżeczkę cynamonu. Mieszamy. Kruszonka: Masło powinno być zimne z lodówki, kroimy je w kostkę, umieszczamy
MojaQchnia.plDeser jest bardzo prosty, a do tego smakuje rewelacyjnie. Idealnie odzwierciedla powiedzenie, że "w prostocie siła"! Soczyste pomarańcze, słodki miód i aromatyczny cynamon... Połączenie idealne i bardzo zdrowe. Ponoć tak pomarańcze podaje się w Maroku. Spróbujecie? (1 porcja) 1 pomarańcza 2 łyżki miodu (u mnie z eSłoneczka ) 1/4 łyżeczki cynamonu Miód delikatnie podgrzać i wymieszać z cynamonem. Pomarańczę należy
Di gotujeDeser, na który możecie sobie pozwolić bez wyrzutów sumienia i który nie zaprzepaści kilku tygodni wyrzeczeń, jeśli trwacie jeszcze w noworocznych postanowieniach dotyczących zdrowej diety i zrzucania zbędnych kilogramów. Te jaglano-kokosowe praliny są wegańskie, bezglutenowe, bezcukrowe, a do ich przygotowania potrzebne jest tylko kilka składników i chwila czasu. Ale pewnie zastanawiacie się jak smakują i czy warto się
Smakowity Blog KulinarnySzybki i prosty przepis, to deser zdrowy, nawet bardzo, który praktycznie robi się sam ;) Będzie Wam smakowało, zróbcie koniecznie, polecam ;) U mnie budowa w pełni, ciągle brakuje mi czasu, na wszystko ;) Dobrze, że istnieją sklepy internetowe! Dzięki jednemu z nich, mam już wybrane tapety ścienne do jednego z pokoi, są śliczne :) Dokładnie w moim stylu, ciężko było mi się zdecydować
Domowa cukiernia EwyByło błyskawiczne śniadanie, szybki obiad, czas na deser Dzisiaj ciasto jednogarnkowe – proste, mało zmywania i naprawdę pyszne w smaku. Ciasto znika tak samo szybko, jak szybko się je przygotowuje. Idealne do filiżanki kawy lub herbaty. Zapraszam! SKŁADNIKI: 1 kostka margaryny (lub szklanka oleju roślinnego) 1 szklanka brązowego cukru (może być też biały, ciasto wyjdzie słodsze) 2 szklanki mąki
Kuchnia w bieguCzasami mamy ochotę zjeść coś słodkiego - jakieś ciacho, muffinkę czy deser. Jednak zazwyczaj wtedy nie mamy nic "pod ręką" a już tym bardziej nie chce się nam piec. Spowodowane jest to przeważnie tym że czas przygotowania, ilość czynności do wykonania lub sterta misek, szklanek, garnków i innych przyborów kuchenny do mycia jest wręcz przytłaczająca. Moją propozycją na te "bolączki" jest
Świat SmakuPlacuszki z serka waniliowego są ze mną od dawna. Nawet nie pamiętam skąd zaczerpnęłam przepis na nie. Dzisiaj były śniadaniem dla dzieci, ale podaję je także w porze deseru. Mnie najlepiej smakują z odrobiną dżemu lub bez żadnych dodatków. Młodsi domownicy wolą wersję z cukrem pudrem. Podczas ich smażenia w kuchni unosi się piękny zapach, który sprawia, że trudno
zadanie-gotowaniePolecam gorąco pyszne gofry! Są zdrowe, bez mąki i cukru. Bardzo dobrze je serwować na śniadanie, gdyż są pożywne! Również sprawdzą się jako deser lub przekąska. Są słodkie same w sobie i można kombinować z dodatkami U mnie dzisiaj zostały podane z domowej roboty dżemem z kiwi. SKŁADNIKI : płatki owsiane – 1 szklanka – 200 g wiórki kokosowe – ¼ szklanki – 50 g mleczko
kuchniabellissima.wordpress.comMarchewka jako składnik ciasta nikogo nie dziwi, natomiast kruche, maślane... Artykuł CHRUPIĄCE CIASTECZKA MARCHEWKOWE Z KREMEM pochodzi z serwisu CookMagazine .
COOKMAGAZINETortownicę wkładamy na kilka godzin do lodówki. Jeżeli maliny są mrożone, to po dodaniu do masy szybko zalewamy nią biszkopty. Mrożone owoce powodują że masa bardzo szybko tężeje. Deser w tym wypadku gotowy jest do podanie już po godzinie
Qchnia po prostubył to koszmar... Postanowiłam ziścić moje senne zachcianki i przyrządziłam pyszne smarowidło własnej produkcji. Było cudowne, smakowało wyśmienicie z naleśniczkami z gryki i komosy ryżowej. To był deser marzenie. Masło z orzechów laskowych, które jest bazą domowej nutelli proponuje wykonać samodzielnie, nie sięgać po gotowe ze sklepu. Do produkcji takiego masła wykorzystywane są bowiem orzechy - odrzuty, najgorszej jakości
Jeść, by żyć w zdrowiuprzypuszczałam, że można użyć kaszy jaglanej do przygotowania deseru do momentu, gdy zobaczyłam przepis na czekoladowy pudding jaglany. Postanowiłam trochę zmodyfikować jego skład, dodać coś od siebie i tak powstał mój własny pomysł na zdrowy, owocowo - kokosowy podwieczorek. Czytaj więcej
Czekoladowa muffinkaZawsze znajdę pretekst do przyrządzenia deserów z dojrzałymi bananami. I nie trzeba go szukać zbyt daleko, patrząc na piętrzącą się w rogu kuchni sporą pokrytą czarnymi znamionami bananową kiść – jednym słowem sposób zawsze się znajdzie. A jako że przygotowanie babeczek jest równie przyjemne, więc bonus jest podwójny - zazwyczaj suche składniki miesza się z mokrymi, co nawet nie wprawionej osobie zajmuje
Roślinna - blog wegańskiwrzenia. Dodajemy do zmielonych w rozdrabniaczu migdałów. Chwilę jeszcze mielimy do powstania gładkiej masy. Wykładamy na folię spożywczą. Odkładamy do wystygnięcia. Marcepan można jeść bezpośrednio, lub wykorzystać go do deserów (muffinek, ciast, ciasteczek, tortów) Można go przechowywać nawet do miesiąca w lodówce. Artykuł Marcepan pochodzi z serwisu Moja Qchnia Pełna Smaku
MojaQchnia.pl