Kochani ma dla Was coś słodkiego a za razem delikatnego...Rolada biszkoptowa z masą śmietanowa i truskawkową. Ta wersja jest przygotowana z maki pszennej
NaKońcuJęzykaNaleśniki to moja słabość, po prostu uwielbiam ;) Dziś mamy amerykańskie pancakes z sosem truskawkowo- granatowym. Przepis na ciasto naleśnikowe pochodzi z bloga Kwestia Smaku i jest
Czerwona PorzeczkaW związku ze zbliżającym się Dniem Mamy, mamy dla was kilka ciekawych przepisów na ciasta, które możecie przygotować na tę specjalną okazję. (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Własnoręcznie
BabskiePorady.pl - PrzepisyZa oknem upał, sezon truskawkowy w pełni, mleko kokosowe w lodówce, oczekujące na wykorzystanie. Dodaję te wszystkie okoliczności do siebie, stawiam wielki plus
W kuchni Karmel-itkitakiego deseru warto zgrzeszyć, a nawet grzeszyć cały wieczór;D Idealna biała królowa deserów - beza. Przyrządzam ją od święta i jadam od święta, bo (mimo iż jest przepyszna) to jest bardzo słodka. No cóż, czasem można zgrzeszyć, i jak dodatkowo w dobrym towarzystwie to nie ma wyrzutów sumienia;D Białe słodkie i rozkoszne szaleństwo. Wygląda zjawiskowo i może się(...)łyżka mąki ziemniaczanej 2 łyżki soku z cytryny Składniki na krem: 400 ml śmietanki kremówki 200 g mascarpone 1 łyżka cukru wanilinowego 1,5 łyżka cukru pudru 400 g truskawek Przygotowanie: Białka ubij na sztywno. Pod koniec ubijania dodawaj powoli cukier. Gdy piana będzie sztywna dodaj mąkę i sok z cytryny. Dobrze wymieszaj. Piekarnik nagrzej do 150 stopni
Zasmakuj Kuchniświeżym aromatem. W ustach okrągłe, aksamitne, kremowo-słodkie. Doskonałe do deserów lub jako deser sam w sobie. Nadaje się nie tylko do picia ale również do przygotowania pysznego letniego deseru z mnóstwem owoców który uwieńcza smak pysznego wina. Wino Monte Santi to eleganckie słodkie wino o włoskim pochodzeniu. To marka która towarzyszy rozmowom z przyjaciółkami. Monte Santi zbliża, ociepla(...)waniliowy nadzienie owocowe 1 szkl wina Monte Santi (Oryginal Flawour) 2 szkl wody 4 łyżki cukru 1 łyzka soku z cytryny 1 litr owoców (porzeczki białe, czerwone, agrest , truskawki) 5-6 łyżeczek żelatyny Najpierw pieczemy ciasto. Białka oddzielamy od żółtek, ubijamy na sztywną pianę, dodajemy cukier, ubijamy ok 5 min, dodajemy żółtka i mąkę. Rozkładamy ciasto na dużej formie
Gotowanie jest łatweSezon truskawkowy w pełni, dlatego też zapraszam na lekki tort śmietanowo- truskawkowy. Tort wspaniale wygląda i smakuje. Ucieszy podniebienie niejednego smakosza. SKŁADNIKI: Biszkopt: 5 jajek, ¾ szklanki
Tradycyjna kuchnia KasiOstatnio, praktycznie codziennie, przeglądając Instagrama napotykam na budyń Dominiki Wójciak. Pierwsze nasze spotkanie niezbyt specjalnie utkwiło mi w pamięci, ale już kolejne... nooo jadłam oczami! Zdjęcie
Kuchnia w czekoladzieJak już wielokrotnie wspominałam, kocham serniki, wszystkie, bez wyjątku. Nie tylko pieczone, ale również te nie wymagające pieczenia, prosto z lodówki, idealne na cieplejsze dni, a
Fitsweet.meJak już wielokrotnie wspominałam, kocham serniki, wszystkie, bez wyjątku. Nie tylko pieczone, ale również te nie wymagające pieczenia, prosto z lodówki, idalne na cieplejsze dni, a
Fitsweet.meWYKONANIE: ŁATWE PRZYBLIŻONY CZAS PRZYGOTOWANIA: 180 MINUT ORIENTACYJNA CENA POTRAWY: 6 ZŁ. ILOŚĆ PORCJI: 6-12 (WYSZŁO 12 BUŁECZEK) Składniki na ciasto: rozczyn: 25 g
JejKuchniaJak maj to oczywiście pora na rabarbar. Na początek trafił do babeczek, ale pomysłów na jego wykorzystanie jest bez liku. Ciasto ucierane z kawałkami łodyg, drożdżówka
Smakowity Blog Kulinarnyskładników: śmietanka oraz kolorowe galaretki. Zdarza się, że deser ten przygotowywany jest z dodatkiem jogurtu naturalnego (gęstego) lub serka homogenizowanego. Galaretkowca możesz przygotować w tortownicy, formie kwadratowej (użyj wtedy podłużnych biszkoptów) lub w formie mini deserów serwowanych w małych, szklanych miseczkach, pucharkach lub szklaneczkach. Polecam Ci mój sprawdzony przepis na pyszny deser na zimno. Poniżej dokładny opis wykonania oraz kilka(...)papierem do pieczenia (dzięki tłuszczowi papier łatwiej przyklei się do formy). Tortownicę wyłóż biszkoptami. Zdarza się, że deser ten przygotowuję w tortownicy o średnicy 20 cm, a resztę masy śmietanowej z kawałkami galaretek wlewam do małych, szklanych miseczek. Powstaje wtedy kilka mini deserów dla dzieci, w sam raz do wyjadania łyżeczką. Zacznij przygotowywać masę śmietanową. Mocno schłodzoną śmietankę wlej
Zasmakuj KuchniPana cotta to deser który bardzo szybko się przygotowuje, nie co dłużej się na smakowanie jej oczekuje. Jest słodka, delikatnie kremowa, a z połączeniem lekko kwaśnych owoców wyjątkowa. Można je w dowolnych pucharkach przygotować i swoich gości oczarować. Tak niewiele składników, do jej przygotowania potrzebujemy, podgrzewamy, mieszamy, rozlewamy, studzimy i już sobie jemy. Matka Natura mrożonymi(...)Składniki: 1 l mleka, 500 ml słodkiej śmietanki 30%, 2 opakowania cukru wanilinowego, cukier puder do smaku, żelatyna na ok. 1500 ml płynu, 450 g mieszanki owocowej mrożonek Hortex (truskawki, maliny, wiśnie oraz porzeczk), 2 galaretki truskawkowe. Przygotowanie: pana cotta: Mleko przelewamy do garnka i zagotowujemy. Dodajemy cukier puder, żelatynę i energicznym ruchem mieszamy do całkowitego ich rozpuszczenia. Dolewamy
Moniki Smakołyki