jedzenia, w sumie były gotowe po godzinie od zalania, ale noc jest przecież do spania, a nie do jedzenia :) Taki sposób podania to moja propozycja, spokojnie można wykonać ten deser wylewając masę na biszkopty, spód ciasteczkowy, czy po prostu wylać do silikonowych foremek. Każdy czerwony wyraz w tym poście jest linkiem, który przekieruje Cię na odpowiadającą znaczeniu stronę, przepis(...)syropu miętowego (u mnie barmański dostępny w marketach) cukier do smaku 2 łyżeczki żelatyny rozpuszczonej w minimalnej ilości wody DODATKOWO: śmietanka kremówka 30% cukier puder do smaku kilka truskawek UŻYŁAM PO KILKA SZTUK: salaterka serce czerwone salaterka serce marmurkowe salaterka tulipan marmurkowy salaterka tulipan marmurkowy duży gwiazdka z brokatem serduszka ciemne serduszka ciemne z dziurką Wykonanie: Tak jak pisałam
Blondynka GotujeWYKONANIE: ŁATWE PRZYBLIŻONY CZAS PRZYGOTOWANIA: 30 MINUT ORIENTACYJNA CENA POTRAWY: 12 ZŁ. ILOŚĆ PORCJI: 2-3 Składniki na placuszki: 160 g jogurtu naturalnego, 90 g śmietany
JejKuchniaCześć! Dziś podzielę się z Wami przepisem na moje ulubione śniadanie. Mogłabym je jeść codziennie! Jest bardzo proste w wykonaniu. Koniecznie musicie spróbować pysznej miseczki płatków
Moja pasja smakuCi, którzy mają Facebooka już mogli zobaczyć zapowiedź tego ciacha. Przepis miał pojawić się na weekend, ale gdzieś się po drodze "wepchało" coś innego i to
Kuchnia w czekoladzieCzerwiec! Moc kolorów! Ogrom smaków! To rustykalne ciasto zawiera wszystkie moje ulubione smaki. Jest słodko-kwaśne. Z ogromną ilością owoców, to co lubię najbardziej! Ma w
SMYKWKUCHNICiasto zrobiła moja Mama na imieniny Taty. Jest troszkę pracochłonne, ale warto poświęcić na nie swój czas. Składniki: Biszkopt: jajka 4 sztuki cukier kryształ 1
Kuchnia w czekoladzieKiedy robisz coś od całego serca wychodzi najlepszy rezultat! Tym razem było właśnie tak! Robiłem tort dla mamy na urodziny i to był najlepszy tort
Kuchnia Łukasza(Recipe in English) Co czwartek z samego rana jeżdżę na gdański rynek i kupuję duże ilości pysznych owoców. Uwielbiam to miejsce i jest ono na stałe
Przepisy Aleksandryjest tajemnicą, że uwielbiamy gofry :) Ostatnio dostałam od siostry gofrownicę robiącą przysmaki w kształcie paluszków. Przygotowałam chrupiące gofry z sosem truskawkowym. Ależ to był przepyszny deser! Pytanie o dokładkę padło wiele razy ;) Oczywiście gofry możecie przygotować także w tradycyjnej gofrownicy. Do przygotowania gofrów z masłem zainspirował mnie przepis z opakowania. Wprowadziłam kilka zmian, zredukowałam ogromną ilość cukru i stwierdzam(...)temperaturze pokojowej 250 g mąki pszennej 2 płaskie łyżeczki proszku do pieczenia 275 g wody gazowanej 3 łyżki cukru perlistego lub dekoracyjnego odrobina oleju do natłuszczenia gofrownicy sos: szklanka truskawek bez szypułek łyżka miodu (użyłam truskawkowego) pół łyżeczki mielonej wanilii 2-3 listki mięty Miękkie masło ucieramy z cukrem z wanilią i jajkami na gładką i jasną masę. Stopniowo dodajemy
Mienta blogPuszyste ciasto z rabarbarem to szybkie sezonowe ciasto, które przygotujecie w niecałą godzinę. Ciasto będzie puszyste, delikatnie słodkie… Rabarbar ma wiele właściwości zdrowotnych. Przede wszystkim
Kulinarnyblog.pl - wiesz jak gotować!obtoczyć w ziołach i zamarynować w oliwie. Jak chcecie wykorzystać go do wytrawnych dań to jogurt trzeba przed odstawieniem do odsączenia posolić. Labneh bez dosalania świetnie nadaje się do deserów. Ja go lubię podawać ze słodkimi dodatkami, w konsystencji gęstego, kremowego twarożku – bardzo mi w tej formie przypomina francuski fromage frais, którym zajadałam się mieszkając we Francji. Można(...)lubię coś dorzucić. A jako, że jest sezon na rabarbar proponuję Wam dodatek w postaci gotowanego w soku pomarańczowym rabarbaru z dodatkiem kardamonu i miodu. I już czekam na truskawki, bo będą idealne do niego. Labneh z pieczonym rabarbarem Drukuj Prep time 15 min Cook time 10 min Total time 25 min Labneh - czyli ser z jogurtu greckiego
Cooking for Emilyobtoczyć w ziołach i zamarynować w oliwie. Jak chcecie wykorzystać go do wytrawnych dań to jogurt trzeba przed odstawieniem do odsączenia posolić. Labneh bez dosalania świetnie nadaje się do deserów. Ja go lubię podawać ze słodkimi dodatkami, w konsystencji gęstego, kremowego twarożku – bardzo mi w tej formie przypomina francuski fromage frais, którym zajadałam się mieszkając we Francji. Można(...)lubię coś dorzucić. A jako, że jest sezon na rabarbar proponuję Wam dodatek w postaci gotowanego w soku pomarańczowym rabarbaru z dodatkiem kardamonu i miodu. I już czekam na truskawki, bo będą idealne do niego. Labneh z pieczonym rabarbarem Drukuj Prep time 15 min Cook time 10 min Total time 25 min Labneh - czyli ser z jogurtu greckiego
Cooking for Emilyżeby wystygły, wyciągamy ciasto i odstawiamy na kratkę żeby ostygły. Z mamusią wyrównałyśmy ciasto, obcinając je równo od spodu. Te resztki idealnie posłużyły nam do tych deserów. Masa: Śmietanę kremówkę ubijamy. Do ubitej śmietany dodajemy serek mascarpone. Na koniec dodajemy pokruszoną drobno chałwę i delikatnie mieszamy najlepiej rózgą. Tak przygotowaną masę nakładamy na spód ciasta, kładziemy owoce i przykrywamy(...)Masło i cukier puder ubijamy na gładką masę i łączymy z czekoladą. Wstawiamy do lodówki na 30 min. Krem nakładamy do szprycy i zdobimy deserki. Na wierzchu położyłyśmy truskawki. SMACZNEGO
Lili w kuchniCiasto jogurtowe ze śliwkami. Prawdopodobnie najłatwiejsze i najszybsze w przygotowaniu ciasto, jakie tylko możesz sobie wyobrazić. Przede wszystkim miękkie, puszyste, wilgotne i niezwykle aromatyczne. Po prostu
Kulinarnyblog.pl - wiesz jak gotować!