deser z owocami - 5670 przepisów (strona:109/378)

Orzeźwiająca moc zdrowia - owocowe witaminy i olej lniany 156

zdrowia witaminy. Czasem naprawdę wystarczy kilka chwil i możemy się delektować zdrowym i smacznym koktajlem, który idealnie sprawdzi się np. jako drugie śniadanie lub zdrowy deser. Dziś zapraszam Was na połączenie zdrowych owoców i bogatego w kwasów tłuszczowych omega -3 i omega – 6 wielkopolskiego oleju lnianego od SemCo . Spróbujcie. Szybko, smacznie i prosto, a korzyści dla zdrowia

Słodkie okruszki
Domowy kisiel jagodowy. 195

Kisiel to wspaniały i szybki w przygotowaniu deser. Domowy smakuje jeszcze lepiej  te kawałki owoców i zero konserwantów, pycha :) Jagodowy sezon w pełni więc właśnie na kisiel o takim smaku miałam ochotę. Składniki: (2 porcje) 1/2 l wody   200g świeżych jagód   2 łyżki cukru   3 łyżeczki mąki ziemniaczanej  Przygotowanie: Jagody pukamy, usuwamy listki

Symfonia smakowa
SERNIK ROSA Z SOSEM WIŚNIOWYM 157

skupimy się właśnie na serniku, choć naszym ulubionym jest ten na czekoladowym spodzie (specjał naszej babci), to jednak chcemy przedstawić wam inna wersję tego przepysznego deseru. Specjalnie dla wszystkich miłośników sera i owoców, prezentujemy pięknie wyglądający i rozpływający się w ustach delikatny sernik z musem wiśniowym. Mmmmm pychota! Składniki na masę serową: 1 kg twarogu 0,5 szklanki oleju

Banana Smiles
Mus owocowy z czekoladą 147

blenderze zmiksować maliny, borówki, banana oraz miód. Przelać do szklanek i włożyć na 20 min do zamrażalnika. Czekoladę roztopić w kąpieli wodnej lub mikrofalówce. Wyjąć deser z zamrażalnika, polać czekoladą i ozdobić owocami. Podawać od razu

Moja Galeria Smaku
Domowy jogurt naturalny 108

szybki w przygotowaniu. Jeśli chcemy, aby był gęstszy, wystarczy dodać kilka łyżek mleka w proszku. Jeśli chcemy jogurt owocowy- na koniec miksujemy go z wybranymi owocami. Można go podawać na śniadanie, jako deser lub jeden ze składników ciasta. Składniki: 1 litr mleka pasteryzowanego 150 ml jogurtu naturalnego z żywymi kulturami bakterii  2-4 łyżek mleka w proszku (jeśli

Nastoletnie Wypiekanie
Panna cotta 99

filiżanek można je włożyć na sekundę do gorącej wody (oczywiście nie zanurzać całej filiżanki - trzeba to zrobić tak, by woda nie wlała się do deseru) . Deser wyłożyć na talerzyki i podawać z owocami, sosem owocowym lub czekoladowym. Przepis pochodzi z domowych zapisków

Mania Wypiekania
Stożek ryżowo-jabłkowy z konfiturą zapiekany w pianie 115

ryżem w formie stożka. Białka ubić na sztywno z cukrem waniliowym , obłożyć deser i wstawić do nagrzanego piekarnika (pod górną spiralą) do zrumienienia. Gotowy deser polać dowolną konfiturą, można obłożyć sezonowymi owocami

Tradycyjna Kuchnia
Krem rabarbarowy 134

Uwielbiam ten krem zarówno do przekładania ciast, jak i w formie deserów w pucharkach np. z dodatkiem innych owoców.  Składniki: 30 dag rabarbaru 3 jaja 12 dag cukru 15 gram żelatyny 5 dag skórki kandyzowanej pomarańczowej Wykonanie: Żelatynę namoczyć w gorącej wodzie (około ½ szklanki) -dokładnie rozpuścić. Rabarbar pokroić na kawałki, zalać odrobiną wody – zagotować, odparować i przetrzeć przez

Tradycyjna Kuchnia
Brzoskwinie marynowane w wiśniówce 68

Pyszny, alkoholowy dodatek do deserów. Idealnie komponuje się z lodami i owocami. Składniki: 1 kg brzoskwiń 2,5 szklanki cukru 1,5 szklanki wiśniówki Sposób przygotowania: Brzoskwinie obrać ze skóry, wyjąc pestki i pokroić. Ułożyć w słoikach, posypywać warstwami  cukier i zalać wiśniówką. Ostatnią warstwą powinien być cukier i owoce całkowicie zalane wiśniówką. Zakręcić słoiki, odstawić, żeby

Tradycyjna Kuchnia
Koktajl truskawkowy z bitą śmietaną 118

Pyszny i prosty deser z truskawek i bitej śmietany. Kwaskowatość owoców świetnie komponuje się ze słodyczą śmietanki. Robi się błyskawicznie, pięknie wygląda a smakuje obłędnie!  SKŁADNIKI: (na 2 dość duże porcje ) 1,5 szkl zmiksowanych truskawek 1/2 szkl jogurtu cukier do smaku mały kubeczek śmietanki 30% cukier puder (ok. 2 łyżeczki) 1-2 łyżeczki nutelli  płatki migdałów

Kto ugości moich gości?
Granita z soku z pomelo, cytryny, limonki i świeżych ziół 184

granita na ciepłe wiosenne i letnie dni, świetnie smakuje z dodatkiem świeżych ziół.  Jest dobrym pomysłem na zakończeniem posiłku i świetną propozycją na zdrowy deser - w końcu to sam sok z owoców, zioła i całość dosłodzona ksylitolem!  Składniki: sok z 1 pomelo - ok. 1kg owoc - mniej więcej 2 i 1/2 szklanki soku, sok z 1 cytryny

Plate of Joy
Pudding Chia 3 MEGA- przepis podstawowy 194

łyżki nasion Chia, należy zalać mlekiem (zwykłym, sojowym, kokosowym, migdałowym - wedle uznania) ok. 1/3 szklanki . Dodać łyżkę miodu i odstawić na noc. Udekorować ulubionymi owocami i gotowe.  Tutaj znajdziecie przepis na Deser Chia z kiwi i jogurtem

Mój Smak na Życie
Ekspresowe i proste ciasto z truskawkami. Puszysta jak biszkopt eksplozja smaku 159

fantastyczny przepis na deser z wykorzystaniem truskawek. Sezon na cudowne owoce w pełni, więc trzeba wykorzystać ten pyszny czas na maksa. My np na dzisiejsze śniadanko spożyliśmy naleśniczki z truskawkami i słodką śmietaną. Mmmm. Ale nie o tym miało być. Zaproponuję teraz przepis na pyszne i łatwe do zrobienia ciasto z truskawkami. Puszysta niczym w biszkopcie konsystencja ciasta

Kuchnia po mojemu
Owoce pod kruszonką 142

Najprostszy na świecie przepis na pyszny owocowy deser. Uwaga! Uzależnia! ;) Składniki 700 g mieszanki owoców (truskawki, maliny, porzeczki, wiśnie bez pestek) - ja użyłam gotowej mrożonej mieszanki 2 łyżki mąki ziemniaczanej 2 czubate łyżki cukru trzcinowego Na kruszonkę szklanka mąki 3/4 szklanki cukru pudru 3/4  kostki masła   Owoce wrzucić do naczynia żaroodpornego. Posypać mąką ziemniaczaną i cukrem

Kulinarne Inspiracje
Gruszki pod kruszonka 239

Owoce pod kruszonką to dla nas najłatwiejszy deser. W sezonie na gruszki będą gruszki pod kruszonką:) Smak zniewala...Polecamy... Składniki; 1/2 szklanki płatków owsianych, 1 szklanka maki, 100 g masła, 1/4 szklanki cukru gruszki Wykonanie; Mieszamy razem mąkę i płatki owsiane. Dodajemy masło.Zagniatamy palcami tak aby powstały duże okruchy. Gruszki obieramy i kroimy w kostkę, lub jak wolicie

Anioły...POZA KUCHNIĄ