deser z mascarpone - 3323 przepisów (strona:25/222)

Sernik z białą czekoladą na spodzie Oreo - bez pieczenia, bez żelatyny 351

Pyszny, rozpływający się w ustach sernik na spodzie z ciasteczek Oreo z owocami i białą czekoladą. Mniam <3 Zapraszam do przygotowań! Składniki na spód na

My Culinary Art
Torcik mocno czekoladowy 138

Czy jest tutaj ktoś kto nie lubi czekolady? Myślę, że nie ;) Bardzo prosty w wykonaniu, a jednocześnie niesamowicie efektowny i pyszny torcik na każdą okazję. 

Kolejny blog o gotowaniu
Malinowy Misz Masz 135

U nas nigdy nie wyrzucamy pozostałości które pozostają jak coś robimy. To właśnie z takich resztek zrobiłam z mamą malinowy Misz Masz. Resztki zostały nam po

Lili w kuchni
Sernik zebra 381

Bardzo pomysłowy i efektowny serniczek waniliowo-kakaowy na kruchym spodzie :) Inspiracją był dla mnie przepis z bloga " Smakołyki Bereniki ". Zapraszam do przygotowań! Składniki na spód o

My Culinary Art
Mini serniczki tahini na orzechowym spodzie 160

Pasta tahini to pasta sezamowa. Można więc powiedzieć, że serniczki smakują trochę jak chałwa, trochę jak sezamki. Dodatkowo serniczki są tak delikatne i mięciutkie, że aż

My Culinary Art
Pavlova z mango i pistacjami 405

choć raz spróbował tej bezy, rozkochał się w niej do granic możliwości. Tym razem Pavlovą przygotowałem z soczystym i słodkim mango oraz solonymi pistacjami , które niesamowicie podkręcają smak całego deseru. Musicie tego połączenia koniecznie spróbować, to p rawdziwa rozkosz dla podniebienia!!! Składniki na bezę: 5 białek 300 g drobnego cukru do wypieków 1 łyżeczka mąki ziemniaczanej 1 łyżeczka octu winnego(...)minutach zmniejsz temperaturę do 140 ° C i susz przez 70-80 minut . Gotową bezę ostudź w lekko uchylonym piekarniku . Dodatkowo: 250 ml śmietany kremówki 2 łyżki mascarpone 2 łyżki cukru pudru 2 duże dojrzałe mango garść solonych pistacji Kremówkę ubij na sztywno , pod koniec dodając cukier puder i mascarpone . Gotowy krem wyłóż na ostudzoną bezę. (Należy to zrobić dopiero przed

Food Square
Dekonstrukcja Rogala Marcińskiego: białe makówki, karmelowa tafla z orzechami, ciastko sablé, pomarańczowa bita śmietana, karob 166

maślanych ciastek  sablé . Obok znajdziemy bitą śmietanę aromatyzowaną skórką pomarańczową oraz karob. Deser zaś wieńczy dekor z karmelu z orzechami. Taką dekonstrukcję polecam Wam bardzo mocno jako wigilijny deser, zamiast tradycyjnych makówek lub po prostu na wykwintną kolację. Moża uzyskać fajny efekt niewielkim nakładem pracy. ;) * SKŁADNIKI na ok. 9 porcji (z 1 makówką) Makówki z białego maku(...)pszennej 50 g cukru pudru 100 g zimnego masła 4 żółtka kilka kropli ekstraku waniliowego ½ łyżeczki soli morskiej Pomarańczowa bita śmietana: 250 ml śmietany kremówki 36% 2 czubate łyżki mascarpone skórka otarta z 1 pomarańczy 1 łyzka cukru pudru Dodatkowo: 2-3 łyżki melasy z karobu skórka pomarańczy do dekoracji * PRZYGOTOWANIE Makówki z białego maku Mak przepłucz pod bieżącą wodą

Food Square
Biała Dama - sernik z białej czekolady bez pieczenia, bez mąki i jajek 1078

Dziś zapraszam na pyszny sernik z białej czekolady z dodatkiem świeżych malin, które oczywiście możecie zastąpić borówkami lub truskawkami - bez dodatku mąki i jajek, bez konieczności

My Culinary Art
Tort Red Velvet 181

Tort Red Velvet w nieco innej odsłonie, bo przygotowany na puszystym biszkopcie, a krem w środku został wzbogacony delikatną nutą cytrynową. Delikatny, puszysty biszkopt, przełożony lekko

NiePieprz.pl
Cinnabon - cynamonowe drożdżówki 191

Pyszne bułeczki drożdżowe z cynamonem i brązowym cukrem. Idealnie smakują na ciepło jak i na zimno. Zapraszam do pieczenia! Składniki na ciasto: 400 g mąki pszennej

My Culinary Art
Cookie Monster- czyli czekoladowe cake pops 217

Cake pops swoim wyglądem przypominają kolorowe lizaki, natomiast smakiem można przyrównać je do trufelek lub bajaderek zatopionych w ulubionej czekoladzie i udekorowanych czym tylko dusza zapragnie

DefinicjaSmaku
Deser truskawkowy z mascarpone i jogurtem 115

Dziś kolejny deser z truskawkami. Ale tym razem dodatki do truskawek to serek mascarpone, jogurt naturalny i śmietana. Takie desery zawsze smakują małym i tym dużym łasuchom. Sezon na truskawki niestety trwa krótko, więc trzeba się nimi cieszyć póki są i tworzyć z nimi pyszności. A do deseru użyłam galaretek, które dostałam w ramach współpracy. Rozwiń i czytaj przepis

Ewa w kuchni
SERNIK BEZ PIECZENIA Z MASCARPONE NA CIASTECZKOWYM SPODZIE I GRUSZKAMI 196

Hmmm taka jesienna niedziela, to marzenie. Od rana budzi mnie delikatne słoneczko, zaglądając bezwstydnie w moje okno. Szkoda siedzieć w domu, tylko niestety nie wszyscy mają

pieprzny smaczek
Ekspresowy tort bezowy z cytrynowym kremem mascarpone i truskawkami 151

Torcik ten przygotowałam już jakiś czas temu na swoje urodziny. Nie miałam za dużo czasu, a poza tym zaplanowałam też inne ciasta, więc w tym przypadku

Di gotuje
Bezowy tort z konfiturą różaną i truskawkami 206

Nadała charakterystyczny aromat całemu deserowi, a truskawki przełamały słodycz. Bezy najlepiej przełożyć w dniu podania, gdyż są wtedy najbardziej chrupiące, a kolor kremu delikatnie różowy. Zdjęcia robiłam na drugi dzień i kolor jaki był dzięki róży niestety się ulotnił :( BEZY: 5 białek (250ml) szczypta soli 1 szklanka cukru 1 łyżeczka octu winnego KREM: 250g mascarpone 1 szklanka śmietanki(...)jedną największą. Bezy najlepiej wysuszyć wieczorem i pozostawić na całą noc w lekko uchylonym piekarniku. Kategoria: Bezy i ciasta bezowe , Ciasta z kremem , Ciasta z owocami , Desery , SŁODKO , Torty , Wykorzystanie białek Tagged: kremówka , mascarpone , róża , truskawki

https:KKuchniaMniam