lepszego niż przygotowany w domu sorbet truskawkowy. Nie trzeba mieć maszyny do lodów, aby powstał pyszny, owocowy i orzeźwiający sorbet. Wystarczy malakser, który wykorzystałam właśnie do przygotowania tego deseru. Truskawki w sezonie zamrażam i gdy tylko mam ochotę sięgam po porcję i miksuję sorbety. Zdecydowanie polecam taką opcję, bo w kilka chwil deser będzie gotowy. Jeśli masz świeże truskawki, proces(...)upalnie dni nie ma nic lepszego! W Wersji dla dorosłych można dodać nieco prosecco. Sorbet truskawkowy Składniki: 500 g mrożonych truskawek cukier puder Przygotowanie: Do malaksera wkładamy truskawki i wsypujemy cukier puder. Miksujemy, aż powstanie gładka masa, w razie potrzeby dodajemy więcej cukru pudru. Deser można podawać zaraz po przygotowaniu. W przypadku użycia świeżych truskawek, gotową masę przekładamy do pojemnika
Moja smaczna kuchniaZapraszam Was dziś na ekspresowy w wykonaniu deser śmietanowy. Można zrobić go na noc a następnego dnia możemy zajadać. Idealny na upalne dni. Składniki; 2 torebki galaretki truskawkowej mała śmietana 12% kilka truskawek lub konfitura truskawkowa Jedną galaretke rozpuszczamy w pół litra wrzątku i mieszamy do rozpuszczenia. Wlewamy do foremek do około 1/3 wysokości. Wkładamy do lodówki aby zastygła(...)cząstki i powrzucać do masy.Kilka galaretek można przygotować inaczej czyli pierwsza warstwę galaretki posmarować konfitura i na to wlać mase smietanowa. Wedle upodobań. Ogólnie mówiąc deser pyszny i szybki. Polecam! Ps. teraz mamy sezon truskawkowy wiec uzyłam takich owoców i tez truskawkowych galaretek ale spokojnie możemy wypróbować w innych wariantach. Przed wyjęciem galaretki na moment zanurzyłam foremke od spodu
Radość kipiąca uśmiechem.mogłabym się żywić wyłącznie nimi. Poza sezonem ratuję się mrożonymi owocami, które są równie smaczne. Na moim stole często goszczą desery z dodatkiem truskawek: np. deser Nigelli , tarta z truskawkami czy mleczny koktajl truskawkowy. Dzisiaj przygotowałam pyszne, orzeźwiające a zarazem sycące smoothie z truskawek z dodatkiem bananów. Składniki: 500 g truskawek, 2 banany, 1 łyżka miodu, 1/2 szklanki soku jabłkowego
Moja kraina smakówNaleśniki! Truskawki! To już brzmi przepysznie, a gdyby tak je zapiec, z odrobiną sera i brązowego cukru? A gdyby tak naleśnik smakował, jak najlepszy deser. Brzegi mocno podpieczone i chrupiące, gęsty sos truskawkowy, smakuje niczym karmel truskawkowy i z każdym kęsem ma się ochotę na więcej! Zapiekane naleśniki z chęcią bym zjadła rano, na obiad czy jako deser do kawy
SMYKWKUCHNITegoroczny sezon truskawkowy otwieram bezami. Super prosta propozycja na pyszny deser: kruchy i delikatny spód bezowy, na górę krem śmietankowy i duużo truskawek! Czy może być lepiej? :) Składniki na bezy: 2 białka 120 g cukru 1 łyżeczka mąki ziemniaczanej 1 łyżeczka soku z cytryny Składniki na krem: 200 g śmietany kremówki 100 g serka mascarpone utrwalacz do bitej śmietany
Ciastkozercyjuż chyba ostatnie chwile sezonu truskawkowego więc na koniec czerwca jeszcze jeden przepis z tymi pysznymi owocami. Ciasto łatwe i szybkie do zrobienia, idealne na upalne dni. Dzisiejszy deser zrobiłam z serków mascarpone, dzięki czemu jest lekki i bardziej puszysty niż sernik na zimno wykonany z serków homogenizowanych. Polecam. CHARLOTTE TRUSKAWKOWA Składniki: (forma
Bon appetit mon amieDzisiaj pomysł na prosty ale pyszny tort, który każdy będzie potrafił zrobić w domu. Całą pracę zaczynamy od upieczenia spodów biszkoptowych. Większość uważa że pieczenie biszkoptu
Full SmakuPrzepyszny, letni deser, który przygotujecie w kilka chwil! Delikatna warstwa jaglana w połączeniu z orzeźwiającym musem truskawkowym i posypką z batoników zbożowych świetnie zaspokaja apetyt na słodkie. Te od Bakalland'u to ostatnio jedne z moich ulubionych, mają niemalże idealny skład. 💗 ZOBACZ NA FILMIKU, JAKIE TO PROSTE! Składniki: warstwa jaglana 150 g płatków jaglanych 4-5 łyżek ksylitolu(...)wody, dodać 2 miarki odżywki białkowej, a następnie zmiksować na gładki mus. Szklanki wypełnić do 2/3 wysokości warstwą jaglaną, a pozostałą część musem truskawkowym. Ozdobić świeżymi truskawkami i posiekanymi batonikami cukru. Tak przygotowany deser przechowujemy w lodówce. Przed podaniem schładzamy przez min. godzinę. Smacznego! 🌸 ✩✩✩ Instagram | Facebook | YouTube
Kuchnia EllieWłoskie Semifreddo podaje się na wpół zmrożone, przypomina ono lody, ale jest dużo łatwiejsze do zrobienia. Wersja truskawkowa smakuje wybornie, to super opcja na zimny deser w upalne dni. Składniki: 200 g truskawek jajko 2 żółtka 1/2 szklanki cukru szklanka śmietany 30% Keksówkę wyłożyć przezroczystą folią. Truskawki i połowę cukru zmiksować razem na mus. Do miski wbić jajko(...)minut, aż masa zrobi się puszysta. Zdjąć z ognia i mieszać jeszcze chwilę, aż masa sie ochłodzi. Śmietanę ubić na sztywno, dodać ją do masy razem z musem truskawkowym. Całość delikatnie wymieszać i przelać do przygotowanej keksówki i przykryć. Wstawić do zamrażalnika na conajmniej 6 godzin. Wyjąć z loówki na około 10 minut przed podaniem. Smacznego
wyzwania kuchenneTiramisu w wersji letniej, które szczególnie polubiły dzieci. Biszkopty moczone są w musie truskawkowym zamiast kawy i przełożone pysznym kremem z mascarpone. Pyszny i delikatny deser na każdą okazję. SKŁADNIKI na 6 porcji: 1kg truskawek 1 op. biszkoptów Savoiardi Nutrifree 250 g mascarpone 500 g śmietanki 30% cukier puder Mascarpone i śmietanka powinny być dobrze schłodzone. 0,5 kg truskawek(...)gładki krem. Biszkopty przełam na pół i namocz w musie truskawkowym. Namoczone biszkopty układaj na dnie pucharków. Na nie nałóż po 2-3 łyżki kremu i po kilka plasterków truskawek. Ponownie nałóż namoczone w musie biszkopty na nie krem, truskawki i ponownie warstwę biszkoptów i kremu. Desery udekoruj odłożonymi truskawkami. Odstaw do lodówki na kilka godzin. Smacznego
Kuchnia bezglutenowaPuszysty i delikatny mus śmietanowy z truskawek – smak mojego dzieciństwa. Mus śmietanowy z truskawek ma konsystencję pianki, ale jest od niej delikatniejszy, bardziej kremowy, wręcz
Pociąg Do KuchniSezon truskawkowy jest za nami ile? Ho, ho, ho i jeszcze więcej. Pomimo tego, ja dziś o truskawkach. W okresie obfitowania truskawkowych krzaczków, wpadłam na pomysł
W kuchni Karmel-itkimamy fantastyczny orzeźwiający mrożony koktajl. Podsumowanie: Wszystkie trzy białka niewątpliwie znajdą zastosowanie w naszej kuchni, bo są naprawdę smaczne i świetnie też nadają się do deserów oraz wypieków jak np. ostatni nasz truskawkowy sernik. Jednak jeżeli mamy być szczere to smakowe wersje białek są dla nas nieco za słodkie. Nie za bardzo lubimy się z sukralozą i zdecydowanie chętniej widziałybyśmy
Candy Pandas