Niezwykle prosty i jakże smaczny koktajl z borówek amerykańskich na bazie kefiru. Koktajl jest gęsty, pyszny i pożywny. Zamiast syropu klonowego można użyć dowolnego słodzidła np
Oryginalny smakWYKONANIE: ŁATWE PRZYBLIŻONY CZAS PRZYGOTOWANIA: 45 MINUT ORIENTACYJNA CENA POTRAWY: 6 ZŁ. ILOŚĆ PORCJI: 10-15 Składniki podstawowe: 40-50 dag pozostałego ciasta (bez kremu) - u
JejKuchniaPrzepisy Thermomix. Sernik z Varomy. Przepis na sernik z Varomy do wykonania w Thermomix TM31 i Thermomix TM5 Składniki: spód sernika: 40 g czekoladowych kruchych ciasteczek
Themo przepisyCóż może być pyszniejszego niż wegańskie lody dla ochłody? Prosta kombinacja bananów i truskawek z dodatkiem mleka roślinnego przelana do foremki wyczaruje lodowe wspaniałości Ta receptura
Lamarida.plUwielbiam letnie dni, czas spędzony na dworze, piękne czerwone truskawki i pyszne mrożone smakołyki! Domowe lody. To prosty, smaczny i zdrowy deser. Idealny dodatek do wszystkich letnich uroczystości. Potrzebujesz tylko kilka minut i miksera, aby połączyć składniki ze sobą. Od tygodnia robimy lody domowe i Lila jak ma ochotę to zje nawet cztery dziennie(...)dowolnych owoców. Ten wpis potraktuj jako inspiracje. Znamy się już od kilku miesięcy i dobrze wiesz, że ja się przepisu i proporcji nigdy nie trzymam. Eksperymentuj dowolnie! Lody truskawkowe Truskawki + śmietanka 30% + miód (opcjonalnie) (jak widać na zdjęciu nawet granolę wrzuciłam) Lody bananowe Banan + śmietanka 30 % Lody sokowe Dowolny sok (u nas wyciśnięty z pomarańczy, ananasa
lady-och-mistrzyni.blogspot.comPieprz i wanilia. A do tego mango, banany, a potem kokosowy finisz. Egzotyczne kwiaty i słona morska bryza. Czy tak, jak Duppy Share, smakował ulubiony rum
smakowitehistorie.comBłyskawiczne ciasto bez pieczenia. Przygotowanie zajmuje dosłownie 15 minut. Galaretki o dwóch różnych smakach sprawiają, że ciasto zaskakuje smakiem i trzeba dobrze się wsmakować aby odgadnąć
VioletoweKucharzenie03.06.2018 Chcecie zrobić dzieciom i sobie słodką przyjemność zapraszam do zrobienia najprostszych i najlepszych lodów:) Bez mrożenia kilka godzin , bez mieszania i zbędnych substancji nadających kształt
gotuj ze mnąSerniczki a raczej deserki, są pyszne i sycące. Przygotowałam je ponieważ nie zawsze mam ochotę piec ciasto a serniczki na zimno sprawdzają się zawsze i o
Kulinarne Fantazje MarioliPrzy niedzieli, podczas przemeblowania jak to u mnie bywa w dni wolne naszło mnie na sernik. Moja ulubiona wegańska wersja sernika to ten z fasoli, jako
greenscarfChciało by się zaśpiewać 30 lat minęło jak jeden dzień :) A na tę okazję tort zrobiony przez mojego szwagra. To dzięki niemu jest dzisiejszy wpis, a
W kuchni u MonikiTen walentynkowy deserek do mój własny pomysł. Jest trochę galaretkowych odpadów, ale w końcu takie odpady też da się zjeść :). Mimo wszystko myślę, że warto
Mania WypiekaniaTo już kolejny koktajl z jeżyn. Dzisiaj dodałam płatki owsiane, które doskonale komponują się z owocami i maślanką, zapasy jeżyn skończyły się, więc z utęsknieniem czekam
Moja smaczna kuchniaWegańska wersja light angielskiego trifle . Goście jednogłośnie orzekli, że pyszne, więc polecam z czystym sumieniem:). Składniki: 2 opakowania galaretek truskawkowych (bez żelatyny, np. Cykoria) owoce (świeże lub z puszki) 1 mały budyń waniliowy ulubione mleko pokruszone płatki kukurydziane i/lub prażone płatki owsiane śmietanka słonecznikowa kilka łyżek syropu z buraków cukrowych/daktyli, itp. opcjonalnie: 2-3 łyżki inki czekoladowej prażone płatki migdałowe(...)Ugotuj budyń. Gdy galaretka stężeje, wlej warstwę wystudzonego budyniu. Posyp cienką warstwą płatków kukurydzianych i/lub owsianych. Następnie zblenduj śmietankę słonecznikową z syropem (i inką) i wlej na wierzch deseru. Posyp prażonymi płatkami migdałowymi. Wstaw do lodówki na co najmniej 2 godziny. Przepis dodaję do akcji: Organizator: WEGANON Dwa obowiązkowe tytuły dla miłośników talentu Meryl Streep. Po pierwsze: Co się
Qlinarnie i QlinarnieSzybki, prosty i lekki deser z truskawek (świeżych lub mrożonych), biszkoptów i jogurtu naturalnego. Idealny na wiosenne i letnie dni :) Składniki na 4 pucharki: ok. 15-20 biszkoptów 4 duże garście mrożonych truskawek lub innych owoców 200 g jogurtu naturalnego 2 łyżki cukru pudru (u nas z erytrolu) Przygotowanie: Truskawki wyciągamy dzień wcześniej z zamrażalnika i wkładamy do lodówki(...)pudrem. Truskawki rozgniatamy. Układamy naprzemiennie (lub jak ja) biszkopty z jogurtem i truskawkami w pucharkach. Jemy od razu po zrobieniu dlatego ważne aby jogurt i truskawki były schłodzone. Więcej truskawkowych przepisów znajdziesz
Czarnawisienka