Pierogi w wersji na słodko... czekoladowe z truskawkami 🍓🍓🍓 Czekoladowe pierogi uzyskałam dodając kakao do standardowego przepisu na ciasto na pierogi. Następnie nadziałam je kawałkami świeżych
Kuchnia MagdaLenygujawę przekroić na ćwiartki i nożem wykroić miąższ. Można ją jeść na surowo oraz jako dodatek do sałatek, soków, drinków, deserów, galaretek. Gujawa jest dość powszechnym owocem (niestety nie u nas) i występuje w 100 różnych odmianach. gujawa truskawkowa Warto zwrócić uwagę, że owoc ten jest źródłem przede wszystkim witaminy C, jednak gujawa truskawkowa zawiera jej w sobie około
sierotka maRysia w kuchniSezon truskawkowy w pełni, więc to najlepszy czas na wykorzystanie tych owoców do koktajli oraz pysznych ciast. Jak tylko zobaczyłam ten przepis , długo się nie
Smaczne Zdrowekażdym razem pysznie zaskoczy – nie tylko wyglądem, ale i smakiem. A Wy co myślicie o nowej galaretce? Przygotowałam galaretkowy deser w kształcie serca z galaretkowymi piankami z dodatkiem mleka skondensowanego. Składniki: 3 galaretki przezroczyste WINIARY 1 galaretka truskawkowa WINIARY 1 galaretka agrestowa WINIARY 1 galaretka cytrynowa WINIARY 1 puszka mleka skondensowanego 1 opakowanie galaretki WINIARY przezroczystej rozpuszczamy
Kuchnia w oparachJogurt naturalny z kiwi oraz granolą Prosty miks składników, który od czasu do czasu jem w formie podwieczorku czy deseru. Do jogurtu dodaję pokrojone w kawałki kiwi, a całość posypuję granolą. Poniżej wykorzystałam jeszcze resztki domowego dżemu truskawkowego. Użyta granola jest oznaczona jako "paleo", bez dodatku żadnych zbóż. Jest to połączenie ziaren, nasion, orzechów i owoców. KOLACJA
Zdrowie na języku :PNazwa chyba pasuje… Bo skoro dostajesz taki koktajl do łóżka, zaraz po przebudzeniu to chyba jest w nim szczypta miłości Teraz z energią i uśmiechem
kuchniabellissima.wordpress.comCiasto z truskawkami chodziło za mną odkąd pojawił się truskawkowy sezon. Ostatnio jednak mniej czasu spędzam w kuchni, więc zamiast ciastem zajadałam się po prostu truskawkami
Smakuje zdrowoSzybkie ucierane ciasto z zapasów z zamrażalki. Nadchodzi nowy sezon truskawkowy, a ja mam jeszcze zapasy truskawek z zeszłego roku. Owoce można rozmrozić i przesmażyć w
Apetyczna babeczkaścinać). Masę przelewamy do 2 miseczek i zostawiamy do ostygnięcia. Nie trwa to długo, bo agar ścina się szybko. Gdy deser wystygnie wkładamy go do lodówki żeby zrobił się zimny. Wykładamy go później na talerzyki, polewamy np. musem truskawkowym, układamy owoce i zjadamy :) Smacznego
Co na wege obiad?SKŁADNIKI 540 ml mleka skondensowanego słodzonego 2 galaretki owocowe, - kolory np. truskawkowa i agrestowa (w moim przypadku) 500 ml przegotowanej, gorącej wody owoce np. mandarynki
ClauditteMissCookingwiesz jak zaskoczyć swoją drugą połówkę? Jak mówi stare powiedzenie przez żołądek do serca. Przedstawiam jakże prosty w przygotowaniu deser z zatopionym wewnątrz sercem. Składniki na 6 porcji: Szklanka mleka skondensowanego słodzonego 2 galaretki pinacolada 4 galaretki truskawkowe 500 ml śmietany kremówki 30% Śnieżka Wykonanie: Galaretkę pinacolada wsypujemy do miseczki i zalewamy połową szklanki wrzątku, mieszając, aż się rozpuści. Odstawiamy
Podróż w kulinariaZa oknem upał, sezon truskawkowy w pełni, mleko kokosowe w lodówce, oczekujące na wykorzystanie. Dodaję te wszystkie okoliczności do siebie, stawiam wielki plus
W kuchni Karmel-itkiSezon truskawkowy w pełni oto kolejna propozycja. Składniki na około 12 sztuk: 500 g mąki pszennej 50 g drożdży 350 ml mleka sojowego lub innego roślinnego
greenscarfNie mam teraz za dużo czasu na blogowanie, jak pewnie sami zauważyliście częstotliwość dodawania postów lekko spadła, jedynie kuszę Was zdjęciami potraw na fan-page ;) już
Zdrowo i dietetycznie. Moja rzeczywistośćSłodziutkie, cudownie pachnące pomarańczami i do tego polane truskawkowym dżemem... ... po prostu niebo w gębie! Wasze dzieci na pewno będą zachwycone i zapewniam, że Wy również
Kraina Miodem Płynąca