składniki na masę serową: 1000 sera 2 galaretki truskawkowe 120 g masła 160 g cukru pudru 500 ml gorącej wody dodatkowo: okrągłe biszkopty 1 galaretka truskawkowa
Domowy Smak JedzeniaCiasto powszechnie znane jako malinowa chmurka, u mnie jednak wyszła truskawkowa chmurka, ponieważ zrobiona z truskawkami. To ciasto próbowałam zrobić parę razy z wielu przepisów, niestety
Pani domowaSkładniki: 2 jogurty naturalne (2x120g) 250g świeżych truskawek 1 galaretka truskawkowa 300ml śmietany 30% 2 łyżki cukru pudru dodatkowo: czekolada mleczna ciastka Ptysie Sposób przygotowania: Galaretkę
Prosto i Smacznie z AnetąPyszny biszkoptowy torcik z masą truskawkową, bitą śmietaną, karmelem i czekoladą! Omonomonnn! ;-))) Ten torcik jest banalnie prosty w wykonaniu, nie zajmuje wiele czasu, dzięki użyciu mrożonych
SMYKWKUCHNIWafle z masą śmietankowo-truskawkową Mając ochotę na małe co nie co do kawy, ofiarą padło opakowanie suchych wafli, które zawsze mam w pogotowiu w zapasie
na moim stole...„ To już moja czwarta wariacja na temat tiramisu. Było malinowe, truskawkowe i piernikowe (moje ulubione). Teraz przyszła kolej na pomarańczowe. Podobnie jak w przypadku tiramisu truskawkowego
Wiem co jemCudowny koktajl,który serwuje moim dzieciakom przez cały rok. Koktajl truskawkowy Składniki: Mrożone lub świeże truskawki(zależnie od sezonu) Kefir Cukier puder(ilość wg.uznania) Laska
Wielki apetytCoś na szybko, dla małych i niespodziewanych gości. Wystarczy galaretka truskawkowa oraz foremka silikonowa. Śmiało można galaretki obtoczyć w cukrze. Polecam! Składniki : * galaretka truskawkowa * szklanka
Magiczne Życie Martysklepach wciąż jeszcze można dostać świeże truskawki zdecydowałam się na babeczki w trzech smakach - z czekoladowym, waniliowym i truskawkowym kremem. Proste (i szybkie!) babeczki czekoladowe ozdobione trójkolorowymi różyczkami z kremu zamieniają się w naprawdę uroczy i eleganci deser. Składniki na proste babeczki czekoladowe + czekoladowe draże (lub czekolada) Składniki na krem budyniowy + gorzkie kakao, kilka truskawek Przed zrobieniem babeczek warto przygotować(...)może być zbyt rzadki, bo nie będzie trzymał się na babeczkach). Gotowy krem przekładamy do szprycy lub worka cukierniczego zaczynając od czekoladowego dekorujemy wszystkie babeczki. Następnie nakładamy waniliowy i truskawkowy krem. Smacznego! ciastkożercy
Ciastkozercyprzesmażone, wciąż jędrne truskawki są zalewane odrobiną octu i podawane w tej formie jako dodatek do deserów. Ta kombinacja smaków intrygowała mnie od dawna, a kilka miesięcy temu wpadłam w internetowych otchłaniach na taki właśnie dżem! Do tego wszystkiego dorzucam wanilię. Kolejny poziom truskawkowego nieba osiągnięty i zapakowany do słoiczków :) Jeżeli uda Wam się dostać gdzieś jeszcze truskawki, to koniecznie
Kuchnia w Słońcu SkąpanaOj dużo mam Wam do opowiedzenia. Zacznę od tego, że w tym tygodniu przechodziłam przymusowy odwyk od komputera i internetu! mój laptop padł na amen! wieczorem
Zdrowo i dietetycznie. Moja rzeczywistośćpowierzchnię. Wstawić do lodówki do stężenia (około 2 - 3 godziny). Deser trzymamy w lodówce bez przykrycia. Po stężeniu sernika obkroić go nożem wkoło tortownicy, zdjąć obręcz, boki obłożyć startym na tarce (na dużych oczkach) wafelkiem. Wierzch ozdobiłam zrobioną dodatkowo galaretką truskawkową wymieszaną z odrobiną truskawek, które zostały mi po rozmrożeniu
cucinarepowierzchnię. Wstawić do lodówki do stężenia (około 2 - 3 godziny). Deser trzymamy w lodówce bez przykrycia. Po stężeniu sernika obkroić go nożem wkoło tortownicy, zdjąć obręcz, boki obłożyć startym na tarce (na dużych oczkach) wafelkiem. Wierzch ozdobiłam zrobioną dodatkowo galaretką truskawkową wymieszaną z odrobiną truskawek, które zostały mi po rozmrożeniu
cucinareStrawberry souvenir on Mother's Day. Dzień Matki , 26-go maja. Szanuj swoją matkę i nie zapomnij o niej Przez wszystkie dni jej życia. Czyń
Kulinarny karnet ChristopheraChyba najpopularniejszy z włoskich deserów . Mnie szalenie podoba się wersja z galaretką zamiast sosu i pierwszy raz takową zrobiłam. Można ją przygotować samodzielnie ze świeżych owoców – i taka jest najlepsza! Jeśli podoba Ci się ten przepis, zachęcam do polubienia mojego bloga na Facebooku Zapraszam! Będziesz wtedy zawsze na bieżąco z nowymi wpisami! Możesz również polubić ten przepis. Składniki(...)musi się zagotować). Następnie dodajemy rozcieńczoną we wrzątku żelatynę , można również dodać – łyżeczkę lub dwie – galaretki truskawkowej , dla spotęgowania koloru jeśli jest blady. Gdy żelatyna i galaretka są rozpuszczone, rozkładamy całość do pucharków w których chcemy przygotować deser. Gdy galaretka wystygnie, wkładamy do lodówki aby stężała. Wtedy zaczynamy przygotowanie drugiej części deseru. Śmietankę, mleko, cukier rozgrzewamy na wolnym
Za drzwiami kuchni