Racuszki z jabłkami na drożdżach 238Placuszki dla cierpliwych, ale czas jest warty poświęcenia. Jabłka są dobre o każdej porze roku, a w racuszkach komponują się rewelacyjnie! Składniki: 2 jaja 1 łyżeczka
Truskawkowa Fiesta
Gofry ciecierzycowe z marchwią 188Kolejna odsłona gofrów, ale tym razem z wykorzystaniem mąki z ciecierzycy oraz marchwi. Pyszna i bardzo szybka przekąska! Składniki: 2 gofry 2 jaja 10 tabletek słodziku
Truskawkowa Fiesta
Placuszki z mąki z ciecierzycy i borówkami 192Szybkie, smaczne i mega zdrowe - placuszki z mąki z ciecierzycy z borówkami. Uwielbiam mąkę z ciecierzycy! Polecam wypróbować, gdyż nawet bez proszku do pieczenia świetnie nadaje
Truskawkowa Fiesta
Placuszki gryczane z jogurt typu skyr i truskawkami 206UWIELBIAM TRUSKAWKI! Sezon już się rozpoczął na dobre, więc umieszczam je gdziekolwiek, aby jak najdłużej poczuć ich smak! Placuszki, są bardzo delikatne za sprawą mąki gryczanej
Truskawkowa Fiesta
Racuszki z mąki lnianej 213Kolejny test nowej mąki, tym razem na blat kuchenny wpadła mąka z siemię lnianego. Jest identyczna do zmielonego ziarna. Jednym jej minusem jest chłonność, a natomiast
Truskawkowa Fiesta
Tarta z budyniem jaglanym i agrestem 215Co prawda agrest nie pochodzi z mojego ogrodu, ale również jest bardzo smaczny! Uwielbiam tarty, a z budyniem jaglanym jest rewelacyjna! Całość świetnie się komponuję, polecam
Truskawkowa Fiesta
Ciasto marchewkowo-bananowe 190Marchew jest jednym z moich ulubionych warzyw. Bardzo chętnie dodają ją do zup, potrawek i słodkich wypieków! Marchew doskonale wchłania się z tłuszczami, gdzie bardzo dobrze
Truskawkowa Fiesta
Pankejki jaglano-kokosowe z syropem daktylowym 196Kolejna odsłona prostych i smacznych pankejków. Do tradycyjnych placuszków użyłam maki jaglanej i kokosowej. Polane syropem daktylowym to istne niebo w gębie! Składniki: 3 łyżki mąki
Truskawkowa Fiesta
Placuszki z mąki z tapioki, orzechami nerkowca i morwą białą 239Bardzo duże zestawienie produktów, ale smak również bardzo bogaty. Placuszki, które wykonałam są ze sklepu Bioindygo.pl , więc jakość jest świetna! Składniki: 4 łyżki mąki z tapioki
Truskawkowa Fiesta
Jagodowe placuszki jaglano-ryżowe 161Sezon na jagody się kończy, ale również można zastąpić je borówką amerykańską. Świetne zestawienie stanowią mąka jaglana i ryżowa. Mąka jaglana sprawia, że placuszki są bardzo
Truskawkowa Fiesta
Placuszki z mąki jaglanej 192Kolejny banalny przepis dla miłośników placuszków. Proste do wykonania, zajmują góra 15-20 minut przygotowania. Dzięki mące jaglanej danie jest bardzo pulchne i trwałe. Polecam podać
Truskawkowa Fiesta
Budyń z kaszy jaglanej i suszonymi owocami 254Odwołując się do poprzedniego wpisu przygotowałam budyń z kaszy jaglanej i suszonymi owcami, więc z tymi produktami, które dostałam w ramach współpracy. Budyniu nie należy
Truskawkowa Fiesta
Placuszki ryżowe 181Szukałam szybkiego i łatwego sposobu na wykonanie placków. Chciałam, aby były delikatne i puszyste. Idealnie do wykonania placuszków nadaje się mąka ryżowa. Spełniła wszystkie moje wymogi
Truskawkowa Fiesta
Smażona gruszka w wegańskim cieście owsianym 215Od czasu do czasu przeciętny człowiek powinien odstawić nabiał i mięso nie tylko w celach etycznych, ale również i zdrowotnych. Tym razem przygotowałam gruszkę w wegańskim
Truskawkowa Fiesta
Truskawkowy deser z kremem z białej czekolady 159słodszy, lecz to już kwestia gustu :). Mnie odpowiadał taki nieprzesłodzony, lekko kwaskowy. Deser nawiązuje do klasycznego angielskiego deseru Trifle , ale tylko nawiązuje - to bowiem taka moja wariacja na temat ;). Polecam :). Składniki na 4 spore pucharki*: truskawki ( lub inne owoce ) 1 galaretka truskawkowa ( lub inna, w zależności od użytych owoców ) biszkopty, okrągłe lub podłużne 400 g serka homogenizowanego naturalnego lub smakowego(...)białej czekolady Wykonanie: Przygotować 4 pucharki. Galaretkę truskawkową przyrządzić według przepisu na opakowaniu, odstawić do wystudzenia. Truskawki umyć, usunąć szypułki, osuszyć. Na spód każdego pucharka włożyć pokrojone w plasterki truskawki ( warstwa truskawek nie powinna być większa niż 1/3 wysokości pucharka ). Truskawki zalać kilkoma łyżkami wystudzonej galaretki - około 4 - 5 łyżek - praktycznie do ich pokrycia. Wstawić do lodówki do stężenia
Opowieści z piekarnika