deser bez pieczenia - 9600 przepisów (strona:214/640)

Rolada bezowa z czerwonymi porzeczkami. 180

koniec delikatnie zmiksować dodaną łyżeczkę mąki ziemniaczanej i octu winnego. Ubitą pianę wyłożyć na formę o wymiarach około 25x36 cm, wyścielonej papierem do pieczenia. piec w temperaturze 180ºC przez 15 minut. Upieczoną bezę wyjąć z piekarnika, przełożyć na oprószoną sporą ilością cukru pudru ściereczkę kuchenną i bardzo ostrożnie zrolować. Zostawić do ostygnięcia. Schłodzoną śmietanę kremówkę ubić(...)porzeczki opłukać pod bieżącą wodą, ostrożnie osuszyć za pomocą ręcznika papierowego i oberwać z gałązek. Posypać owocami warstwę kremu. Tak przygotowany płat bezy delikatnie zrolować, uważając by beza nie popękała. Pozostałym kremem udekorować wierzch rolady. Przed podaniem deser schłodzić w lodówce przez około 2 - 3 godziny. Smacznego

Zakątek rozkoszy kulinarnych
Prosta szarlotka na kruchym, pełnoziarnistym cieście 231

Pyszna, pełnoziarnista szarlotka na kruchym cieście. Bez dodatku cukru!  Jest chrupiąca, mocno cynamonowa i bardzo zdrowa! Najlepiej smakuje na ciepło!  Składniki: Ciasto: 3

Czarnawisienka
Cuppa cuppa cuppa cake... 162

Dlatego przyda się kulka lodów waniliowych, albo ubita 'na goło' śmietanka - taka bez cukru, czy słodzacych dodatków. Składniki: (żaroodporna foremka o średnicy około 20cm i wysokości 4cm jest idealna, a 2 foremki o średnicy około 14cm sa nawet lepsze) 1 szklanka maki z proszkiem do pieczenia (self-raising) 1 szklanka drobnego cukru 1 puszka mieszanych owoców (fruit cocktail(...)dodatkowo: odrobina masła, do posmarowania foremki lody waniliowe albo ubita śmietana, do podania   Rozgrzej piekarnik do 180stC. Przygotuj foremkę - wysmaruj dokładnie masłem. W sporej misce wymieszaj dokładnie składniki deseru. Gotowa masę wlej do foremki. Piecz około 20-25 minut, lub do czasu, aż będzie złotawo-brazowe i sprężyste w dotyku. Podawaj na ciepło z lodami i/lub bita śmietana

Lejdi of the house
Beziki z truskawkami 166

moją rodzinę deserów - Bezików z truskawkami (jest to wariacja tortu bezowego, który kiedyś robiłam na chrzciny mojej bratanicy). Mimo bezy, deser wcale nie jest zbyt słodki, dlatego nadaję się również na letnie (wystawne lub nie) okazje. Nie pogardziłabym takim deserem na swoim weselu :) Za tydzień znowu je przygotuję, choć wtedy już pewnie w wersji z malinami. Częstujcie się!Mini wersja(...)cukrem pudrem łączymy i  stopniowo dodajemy do białek. Blaszkę z piekarnika wykładamy papierem do pieczenia, a następnie wykładamy na nią małe kleksy ubitej piany. Z podanych składników wychodzą 2-3 blaszki bezików - w zależności od ich wielkości.Tak przygotowane bezy wstawiamy do piekarnika nagrzanego do 150`C i pieczemy około 20 minut, następnie zmniejszamy temperaturę

Słodkie Przyjemności
Czekoladowy sernik na zimno z wafelkami Lusette 221

osładzają i jednocześnie ciekawie wyglądają. Wafelki są zarówno w serniku, jak i w śmietankowej, delikatnej piance, tworząc swoisty rodzaj stracciatelli. Wszystko polane czekoladową polewą, ozdobione bezami oraz wafelkami. Temu deserowi ciężko się oprzeć :) CZEKOLADOWY SERNIK: ok 100 g biszkoptów okrągłych 500 g twarogu zmielonego 1/2 szklanki cukru 150 g czekolady gorzkiej 1 łyżka żelatyny 2 łyżki wody zimnej 2 wafelki(...)masło i czekoladę. Podgrzewać na minimalnym ogniu, aż wszystko się połączy. Polewę wystudzić i polać po wierzchu sernika. Ozdobić bezami i kawałkami wafelków Lusette :) Sernik idealnie kroi się po paru godzinach. Smacznego :) Kategoria: A-Z SŁODKO , Bez pieczenia , Ciasta czekoladowe , Serniki na zimno Tagged: czekolada , kremówka , polewa , twaróg , żelatyna

https:KKuchniaMniam
Przekładaniec z wiśniami 128

rzeczywistość jest zupełnie odwrotna, pędzi jak szalona choć nie do końca wiadomo w jakim kierunku 😜 Także dziś na słodko, choć bez tortu. Nadrobię kiedyś, obiecuję :) Póki co ciasto przekładane z wiśniami pozostawiam do Waszej dyspozycji. Tak na deser ;) Na obiad dziś obowiązkowo makaron! Ewentualnie na kolację ;) Dziś Światowy Dzień Makaronu, pamiętajmy by go należycie uczcić!    Składniki(...)blaszkę 24x36cm Ciasto z wiśniami: 250g masła 1 szklanka kwaśnej śmietany 4 żółtka 3 szklanki mąki 2 łyżeczki proszku do pieczenia Oraz: 4 łyżki kaszy manny 1 litr wiśni w syropie Biszkopt: 4 jajka ½ szklanki drobnego cukru ½ szklanki mąki pszennej tortowej 1 łyżka mąki ziemniaczanej Piana: 6 białek 1 szklanka drobnego cukru Kisiel wiśniowy Krem: ½l mleka 2 budynie

Kuchnia w czekoladzie
Szarlotka z bezą budyniową 118

03.05.2018 Ciasto które, wyjątkowo smakuje. Beza jest pyszna zrobiona w nietypowy sposób z dodatkiem budyni. Szczerze polecam:)Składniki Ciasto 6 żółtek 1 szklanka cukru 3 szklanki

gotuj ze mną
CYTRYNOWA BABKA NA MĄCE KUKURYDZIANEJ 123

Koleżanka poprosiła mnie o znalezienie pysznej babki bez glutenu. Poszperałam trochę i wyszukałam przepis na taką oto babeczkę. Wyszła bardzo puszysta, mięciutka o pięknej żółtej

Pani na deser
Przekładane ciasto migdałowe z bezą 353

Piec 30 minut w 180 stopniach. Beza: Białka ubić na sztywno ze szczyptą soli. Następnie stopniowo dodać cukier, cały czas ubijając. Gdy masa będzie miała gęstą konsystencje bezy należy dodać łyżkę mąki. Formę odwrócić do góry spodem, wyłożyć papierem do pieczenia i na całej powierzchni spodu blaszki rozsmarować połowę masy bezowej. Piec(...)pomocą miksera. Dodatkowo można dodać do masy wcześniej posiekanych orzechów lub płatków migdałowych. Kruchy spód posmarować dżemem (4 – 5 łyżki). Na posmarowane kruche ciasto położyć bezą bez migdałów. Na bezę posmarować masę budyniową i przykryć ją drugim kruchym ciastem. Ciasto ponownie posmarować dżemem i przykryć bezą z migdałami. Ciasto odstawić

KuchniaWeDwoje.pl
Szarlotka piernikowa z goździkami i kardamonem 147

udziela się, więc do zagniatanego ciasta dodaję pierniki. Niech deser zapachnie już grudniowym aromatem. Wstajemy, odsłaniamy zasłony, listopadowe słońce wpada do pokoju. Wspólnie jemy śniadanie, po którym częstujemy się kawałkiem szarlotki. Co będzie potrzebne? Składniki 1 szklanka mąki pszennej tortowej 1/2 szklanki rozdrobnionych pierników (użyłam zwykłych, „czystych” pierników bez polewy) 1/2 szklanki cukru pudru 1/2 laski wanilii(...)ziarenka) 2 żółtka 100 g masła 1/2 łyżeczki proszku do pieczenia 2 płaskie łyżki bułki tartej masa jabłkowa 5 jabłek szara reneta 4-5 goździków 1 łyżeczka cynamonu 2 łyżki cukru 1/3 łyżeczki kardamonu   Wykonanie Pierniki rozdrabniamy w blenderze na piasek. Żółtka oddzielamy od białek. Białka chowamy do lodówki. Na stolnicę przesiewamy mąkę, rozdrobnione pierniki, dodajemy cukier, ziarenka

Raj dla Podniebienia
śliwki cynamonowe w cieście francuskim ze słonecznikiem... 142

ułożyć w blaszce na papierze do pieczenia umyte śliwki bez pestek ułożyć na środku, posypać cynamonem, cukrem brzegi ciasta ponacinać nożyczkami na paski z 2 cm szerokości, nakładać na śliwki pędzelkiem maczanym w zimnej wodzie posmarować ciasto i obficie posypać słonecznikiem piekarnik nagrzany na 200 C, grzanie góra/dół, ciasto piec około 40 minut, wystudzone przed podaniem(...)posypać pudrem cukrem - na szybko prosty, tani, smaczny deser, słonecznik jest bardzo chrupiący i pasuje do takich deserów........SMACZNEGO

W Mojej Kuchni Lubię
Kruchy przekładaniec z jeżynami 273

deser. CIASTO KRUCHE: 1 1/2 szklanki mąki pszennej 1/2 szklanki mąki krupczatki 1 łyżeczka proszku do pieczenia 3/4 szklanki cukru pudru 100 g masła lub margaryny 2 jajka 1 łyżka śmietany MUS JEŻYNOWY: 400 g jeżyn 1/4 szklanki cukru białego 2 łyżeczki żelatyny 2 łyżki wody zimnej KREM BUDYNIOWY: 2 szklanki mleka 2 łyżki cukru 1 budyń waniliowy bez

https:KKuchniaMniam
CIASTO KRUCHE Z PORZECZKAMI I LEKKĄ BEZĄ 147

    Idealne połączenie kruchego ciasta z kwaśną porzeczką i lekką,chrupiącą bezą - ciasto,które silnie uzależnia,przynajmniej mnie. Ciasto:   160 g mąki pszennej

Niespełnione zdolności kulinarne
Czekoladowe muffiny z mąki z tapioki, bez glutenu (Muffin al cioccolato con farina di tapioca, senza glutine) 155

SKŁADNIKI (na 10 sztuk) 30 g m ą ki z tapioki   35 g skrobi kukurydzianej 60 g m ą ki ziemniaczanej 80 g cukru trzcinowego

La grande e la piccola cuoca
Bezglutenowe babeczki ze śliwkami i orzechami 137

  Bezglutenowe babeczki - muffinki ze śliwkami i orzechami włoskimi upieczone w porcelanowych koklikach. Mają cudownie chrupiącą skórkę i pięknie pachną śliwkami i pieczonymi orzechami. Aromatyczne, puszyste

Kuchnia bezglutenowa