Jak przygotować tajine już opisałam :) Teraz pora na mój pierwszy, aczkolwiek mało marokański :) posiłek. Ale od czegoś trzeba zacząć... Tajine warzywny. Takie warzywa robiła moja mama
www.szczesliwakuchnia.blogspot.comOchota na smażony makaron naszła mnie podczas spaceru z córeczką. W sumie nigdy czegoś takiego nie jadłam, ale lubię makaron, lubię warzywa i lubię mięso, więc
dom-agi.pldodatku mięsa.Z resztą nie wszędzie trzeba 'pakować' mięso, bez niego też da się dobrze i smacznie zjeść! :)Polecam wersję z ryżem lub tortillą, czyli tak, jak serwuje się tradycyjnie, ja wykorzystałam nadmiar ziemniaków i podałam z naszymi, tradycyjnymi kopytkami.Danie szybkie w przygotowaniu, jednogarnkowe, sycącę i naprawdę bardzo smaczne.* cebula- 1 szt.* papryka czerwona- 1 mała szt.* sok pomidorowy
Kraina Miodem PłynącaDanie ryżowe z serii jednogarnkowe. Składniki : 200 g ryżu 300 g schabu 3 cebule ćwiartka białej kapusty olej sól, pieprz, tymianek, bazylia, kurkuma, słodka papryka Rozwiń przepis
w kuchni i w ogrodzieUwielbiam zapiekanki jednogarnkowe. Dlaczego? Ponieważ jest to szybkie danie i nie potrzeba do niego wielu składników. Z tego co masz w lodówce możesz wyczarować szybkie i smaczne danie. Nie ważne czy obiad, czy kolacja - zapiekanka pasuje na każdą porę dnia. Zapiekanka jednogarnkowa z kapustą kiszoną Składniki*: kapusta kiszona piersi z kurczaka makaron
My World by Dagmara RekDziś danie wielowarzywne, że tak powiem jednogarnkowe. Jest bardzo syte i wydaje mi się, że posiada w sobie dużo witamin - w końcu znajdziecie tam troszkę warzyw ;)Do tego kiełbaska i mięsko dla tych co lubią treściwe dania i już obiad gotowy:) Zapraszam: Jesienny kociołek - 2 duże pęta kiełbasy - pół kg mięsa mielonego - 2 czerwone papryki
Kuchnia Pełna EmocjiLekkie warzywne danie z Prowansji. Łatwa w przygotowaniu jednogarnkowa potrawa, której podstawę stanowią świeże kolorowe warzywa duszone we własnym sosie. Sprawdza się jako samodzielne danie główne (z ryżem lub bagietką) lub dodatek do mięsa, a nawet jako ciepła przystawka. Składniki: bakłażan cukinia czerwona papryka żółta papryka 3 pomidory cebula 2 ząbki
wyzwania kuchennePyszne, znane danie, przygotowane w nieco inny sposób. O czym mowa? O makaronie z sosem bolońskim, bo z tym daniem kojarzy
Smaki Na TalerzuTo danie gości w naszym menu na stole od kilku lat. Robię je zazwyczaj jesienią, kiedy jest chłodniej, bo syci i rozgrzewa
Bernika - moj kulinarny pamietnikLeczo to danie które kojarzy mi sie z jesienią. Dlaczego robię je w sierpniu? Po ostatnich upałach tęsknie za jesiennym chłodem
Smakuj życie!Uwielbiam takie dania, które tak pięknie pachną i wyglądają. Przyciągają oko, nos i usta bo jak najszybciej chce się je zjeść. Polecam zrobić, bo
Mango PapajaUwielbiam takie dania, które tak pięknie pachną i wyglądają. Przyciągają oko, nos i usta bo jak najszybciej chce się je zjeść. Polecam zrobić, bo
Mango PapajaJest to danie, które przygotowuję na obiad, gdy nie mam czasu "stać przy garach", a jednocześnie chcę zaskoczyć bliskich
Rozpustne gotowanieRobiłam to danie na swoje 18. urodziny. Już dawno temu:) Przepis dostałam od mamy. Przez lata modyfikowałam jak tylko mogłam i od
www.szczesliwakuchnia.blogspot.comczyli papryka chili z mięsem. To popularna jednogarnkowa potrawa kuchni tex-mex, czyli kuchni z pogranicza teksańsko-meksykańskiego, a jej składnikami są papryka chili, cebula, pomidory, wołowina, fasola. Ta oryginalna przypomina mi sos bolognese, ponieważ dodaje się do niej drobno siekane lub nawet mielone mięso. Może stanowić samodzielne danie, ale tez często jest podawana z ryżem
Obiad gotowy