Aromatyczny gulasz z kawałkami indyka, pieczarkami, papryką i brukselką. Mięso w takim zestawieniu jest przepyszne, mięciutkie i bardzo aromatyczne. Wszystko za sprawą mieszanki przypraw, którą bardzo
https:KKuchniaMniamFasolkę po bretońsku jadł chyba każdy, a jeśli nie to z pewnością nazwa obiła mu się o uszy. Fasolka z francuską Bretanią raczej nie ma nic
Radość kipiąca uśmiechem.Quiche ( czytaj kisz) to rodzaj kruchego ciasta z nadzieniem warzywnym, mięsnym zalanym jajeczno - śmietanową masą. Można w takim razie zastanowić się na czym polega różnica
W kuchennym oknie EwyOd kilku dni "chodził za mną" ryż, jednak nie miałam pomysł na to z czym go zjeść. Sam, suchy nie jest zbyt atrakcyjną potrawą, zyskuje w
Taste Of My DayUwaga! to nie jest zupa! ;) Przedstawiam leczo, mocno warzywne, ale nie tylko, ponieważ znalazł się tam również kurczak. Jeżeli ktoś potrzebuje dużo jedzenia w szybkim
Czerwona PorzeczkaCzy są tu miłośnicy podrobów? Jeśli tak to mam dla Was przepis na pyszne żołądki z kurczaka z pieczarkami, cebulą, papryką i ogórkiem konserwowym a to
Zrób to smacznieDziś przedstawiam przepis na klasyczne risotto, które z natury swej jest oczywiście bezglutenowe. Jest bardzo smaczne do zjedzenia bez żadnych dodatków, ale też może stanowić część
Kawa z mlekiemOdkąd zmieniłam swój sposób żywienia rzadko kupuję gotowe półprodukty, ale czasami są takie dni, że coś do mnie krzyczy: ZJEDZ MNIE! Tak było właśnie z kotletami
Fabryka pomysłówW zamrażalce mam jeszcze grzyby leśne, a w szafce był ryż do risotto. Długo się nie zastanawiałam, co z tego powstanie. Całość zwieńczyłam serową nutą
Fabryka pomysłówDelikatne mięso z królika duszone w łagodnym sosie śmietanowym z dodatkiem pora. Taki klasyczny sposób na mięso z królika, a jednocześnie przygotowywany od święta i większe
https:KKuchniaMniamSchab po prowansalsku to pomysł na urozmaicenie tradycyjnych schabowych. Duszone mięso w winnej zalewie wraz z dodatkiem pieczarek oraz cebuli - świetne połączenie składników :) Jeżeli lubicie eksperymentować
UgotowaćSzpinak - doceniam go coraz bardziej. Zawsze, nawet jako dziecko, lubiłam przyrządzony przez mamę domowy szpinak. Nie był dla mnie zmorą dzieciństwa, jak dla wielu. Był czas
W kuchennym oknie EwyDzisiaj zapraszam Was na rewelacyjny przepis na spaghetti frutti di mare, czyli z owocami morza. Warto pamiętać, że co niektórzy nie przepadają za mięczakami, skorupiakami czy
UgotowaćDzisiaj zapraszamy Was na jednodaniowy, sycący posiłek, który doskonale rozgrzeje w chłodne dni. Węgierski bogracz to doskonała kompozycja mięsa wraz z warzywami. Całości doskonale dopełnia wędzona
Kolizje SmakówBigos tradycyjny po polsku przygotowany z kapusty kiszonej i białej taki lubimy najbardziej. U mnie w domu rodzinnym nie było tradycji przygotowania bigosu na święta, a
Kuchnia z widokiem na ogród