0001pt; mso-pagination:widow-orphan; font-size:10.0pt; font-family:"Times New Roman"; mso-ansi-language:#0400; mso-fareast-language:#0400; mso-bidi-language:#0400;} Pyszne danie jednogarnkowe. Polecamy ;) Składniki 300 g okry 2 cebule 2 ząbki czosnku 2 strąki chilli 350 g pomidorów 2 łyżki masła sok z cytryny 3 pętka białej kiełbasy parzonej
R'n'G Kitchenmielonym, a dzisiaj polecam Wam przepis na zupę pieczarkową z mięsem mielonym. Wystarczy mięso mielone usmażyć z pieczarkami i wrzucić do rosołu, dodać jeszcze kilka składników i danie jednogarnkowe gotowe. W takim wydaniu mięso mielone jest bardzo smacznym dodatkiem, a zupa staje się bardzo sycąca i rozgrzewająca, idealna na chłodne i deszczowe dni. Wybierzcie nasz sprawdzony
Damsko-męskie spojrzenie na kuchnięochładza i jedynym ratunkiem na pluchę za oknem są rozgrzewające obiady. Jesień jest obfita w dynie, dlatego warto je przytargać do kuchni i zrobić coś pysznego- ciasta, gulasze, jednogarnkowe dania czy makarony. Ta lazania powstała przez to że w moim domu jakimś cudem zabrakło makaronu, a sos dyniowy był już gotowy. Bardzo dobrze się złożyło, bo lazania jest mocno
wegetalerzejedno z moich ulubionych dań jednogarnkowych. Warzywa grillowane zachowują chrupkość,a przy tym są "ugotowane".Kiełbasa z grilla przywołuje miłe wspomnienia z wakacji, a dynia? To jest jej czas, właśnie teraz. Dużą rolę odgrywaja pomidory. Nie mogą być kwaśne. Składniki około 3 lasek kiełbasy wiejskiej tradycyjnej u mnie Hańderek puszka pomidorów krojonych w zalewie 500 g passaty
Z Kuchni Do KuchniSkładniki: udka kurczaka 4 duże sztuki, pikantna przyprawa do kurczaka 1 opakowanie, ziemniaki 1 kg, czerwona cebula 3 sztuki, olej rzepakowy 1/2 szklanki udka kurczaka dobrze
W Mojej Kuchni Lubięzawsze mamy czas na długie gotowanie a obiad zrobić trzeba. W takich sytuacjach stawiam na dania jednogarnkowe, które są syte i szybkie w przygotowaniu. Nasz faworyt to leczo. Latem i jesienią gości u nas często ale zimą także, w końcu cukinie możemy kupić przez cały rok. Składniki: 2 niewielkie cukinie 300 g dobrej kiełbasy 2 czerwone papryki 2 cebule
Domowa Cukierenka-Domowa KuchniaRozgrzewające jednogarnkowe danie na chłodne dni. Sycący gulasz w wersji lżejszej niż zwykle - z polędwiczki wieprzowej z dodatkiem lekko słodkich batatów i czerwonej papryki. Składniki na 2 porcje: 500 g polędwiczki wieprzowej duża cebula 3 łyżki koncentratu pomidorowego duży batat papryka czerwona sól, pierz, mielona papryka słodka i chilli kilka ziaren ziela angielskiego, 2 liście
wyzwania kuchenneCo zrobić z nadmiarem kapusty? Zawsze mam ten problem, kiedy decyduję się na kapuściane dania. Odpowiedzi pewnie znalazłoby się kilka. Tym razem jednak postawiłam na
zadanie-gotowanietego pyszna kiełbaska :-) Świetnie smakuje samo lub z ryżem. Jakie leczo Wy lubicie najbardziej i z czym je podajecie? - leczo z 4 warzyw - proste i szybkie - danie jednogarnkowe
AniaGotuje.plRozgrzewające jednogarnkowe danie na chłodne dni. Sycący gulasz w wersji lżejszej niż zwykle - z polędwiczki wieprzowej z dodatkiem lekko słodkich batatów i czerwonej papryki. Składniki na 2 porcje: 500 g polędwiczki wieprzowej duża cebula 3 łyżki koncentratu pomidorowego duży batat papryka czerwona sól, pierz, mielona papryka słodka i chilli kilka ziaren ziela angielskiego, 2 liście
wyzwania kuchenneChociaż danie tak proste i znane przez wszystkich, a jednak każdemu wychodzi inaczej, każdy ma swoje ulubione dodatki. Osobiście uwielbiam dania jednogarnkowe, a fasolka po bretońsku to świetna sycąca i rozgrzewająca propozycja na jesienne i zimowe popołudnia. Składniki (4 porcje) -400 g białej fasoli -200 g kiełbasy -200 g boczku wędzonego -puszka pomidorów krojonych
Zielona KuchniaOstatnio często robię dania jednogarnkowe, których przygotowanie zazwyczaj nie trwa długo:). Pęczotto to polska wersja popularnego risotto, gdzie ryż zastąpiła kasza. Boczek i pieczarki - z takim składem musi być pycha! 200 g kaszy pęczak 100g wędzonego boczku 500g pieczarek 2 cebule 2 ząbki czosnku 100g sera cheddar 2 łyżki śmietany 18% posiekana natka pietruszki do dekoracji 1. Boczek
Szefowa kuchniDobry wieczór, za oknem zimno, buro, mokro... Dlatego proponuję na rozgrzewkę pyszne, pożywne danie obiadowe - ratatuj :). Danie jednogarnkowe, szybkie i bardzo smaczne. Zapraszam! :) Składniki: 2 cukinie 1 bakłażan 2 pomidory obrane ze skórki 1 czerwona papryka 1 puszka pomidorów 1 cebula posiekana 3 ząbki czosnku przeciśnięte przez praskę oliwa z oliwek
TrufelkowoKolorowa oraz niezwykle sycąca zupa gospodarska. Wspaniale rozgrzewa w chłodne dni. Jest naszym faworytem spośród wszystkich dań jednogarnkowych. Przygotowuje się ją dosyć szybko oraz co jest dużym plusem z podanych ilości wychodzi MEGA porcja. Z pewnością starczy dla wszystkich ;) 50 dkg mięsa mielonego indyczego 1 cebula 4 ząbki czosnku 3 świeże pomidory 1 czerwona papryka 3 ogórki
Krokusowy Domwyciągniemy z szafy ciepłe swetry i koce - chyba, że już to zrobiliście? Jesień to także pora na gorące rozgrzewające potrawy. Dlatego przygotowałam dla Was propozycję na jednogarnkowe danie z ciecierzycy. Z dużą ilością warzyw oraz mięsem ( ten element można pominąć). Choć pewnie strączki rzadko goszczą na naszych stołach warto z nich korzystać. Zwłaszcza gdy nadchodzi
Health-Fit-Life