dania z makaronem - 15009 przepisów (strona:339/1001)

Zioła w kuchni - ROZMARYN 202

jest bardzo intensywny, więc należy dodawać go do potraw rozważnie. Rozmaryn w kuchni występuje zarówno w formie świeżej, jak i suszonej. Stosuje się go do przyprawiania dań z mięsa, zapiekanek, warzyw, makaronu, smażonych ryb, owoców morza, a także bulionów i marynat. Rozmaryn idealnie dopełnia również walory smakowe potraw z baraniny, dziczyzny, drobiu i ryb. Jest nieodzowny w potrawach

Garniec Magalie
Tagliatelle z kurkami w sosie śmietanowo - serowym 233

Kolejne sezonowe danie :D SKŁADNIKI: 300 g makaronu tagliatelle 50 g masła 250 ml śmietany 18% 1 serek topiony śmietankowy 1 cebula  mały pęczek pietruszki sól, pieprz, oliwa Do osolonego wrzątku wrzucić makaron i gotować al dente, zgodnie z opisem na opakowaniu. W między czasie można przygotować sos. Cebulkę pokroić w drobną kostkę. Na patelni rozpuścić masło

MarciochaKucharzy
Koziołki z kwaszoną kapustą , pieczrkami i pomidorami 195

zalewie no i przepyszną kiszoną kapustę którą ostatnio dostałam od firmy  Orzech http://www.orzech.com.pl/ . postanowiłam jakoś   to wszystko połączyć , przyznam się że wyszło przepyszne danie które podałam  z wyśmienitym makaronem    Maltagliati ( fala duża ) Fabijańscy wykonanego z ekologicznej mąki orkiszowej i wody żródlanej

Sama słodycz i szczypta chili
Cukinia faszerowana mięsem z sosem pomidorowym 170

Cukinia faszerowana mięsem z sosem pomidorowym, czyli Zucchine ripiene di carne con sugo di pomodoro Jakie jest Wasze pierwsze skojarzenie z kuchnią włoską? Pizza, makaron, czy risotto? Wszystkie te dania są niewątpliwie pyszne, jednak chciałabym zaproponować Wam inne bardzo włoskie danie, które nie zalicza się do żadnej z wymienionych kategorii. Pierwszy raz tak przyrządzonej cukinii spróbowałam prawie

Pełny talerz
Makaron z serem i truskawkami + film 230

Ulubione danie dla naszych dzieci czyli makaron z serem i truskawkami to moja propozycja dzisiejszego dnia. Przygotowuje się błyskawicznie i tak samo szybko znika z talerzy. składniki na 2 porcje 250 g makaronu świderki 2 opakowania serka homogenizowanego waniliowego ( po 200 g) torebka cukru waniliowego 30 g 1/2 szklanki śmietany 18% 40 dag truskawek przepis Makaron gotujemy według przepisu

Smakowite Dania
Tagliatelle z borowikami i wątróbką w porach pod krewetkami. 215

Żony Mej zachcianka świętą jest, więc mówisz i masz Honey. Jadłem kiedyś risotto z kurczakiem i krewetkami, więc na bazie tego "wyśmienitego" dla smakoszy krewetek dania, idę dalej i zrobię makaron z borowikami, wątróbką i krewetkami. Czego nam potrzeba? -świeże krewetki; są dodatkiem więc 2-3 sztuki na głowę wystarczą -300 gram wątróbki drobiowej -suszone, namoczone kilka godzin

BaRepas
Zielone spaghetti 195

zajęło mi zastanowienie się jakie połączenie składników da smaczny efekt. Jak się okazało danie wyszło pyszne. Oczywiście dla tych co lubią szpinak :-) Danie jest bardzo sycące. Robiłam porcję na dwie osoby, ale nie daliśmy rady zjeść wszystkiego. Z podanych proporcji śmiało mogą najeść się trzy osoby, a jak ktoś jest niejadkiem, to nawet cztery.  Porcja(...)330g) 270g sera feta lub sera sałatkowego słonego 450 g szpinaku mrożonego lub świeżego posiekanego 1 ząbek czosnku 3 łyżki masła 1 opakowanie makaronu spaghetti do smaku: sól, pieprz biały, szczypta oregano WYKONANIE Danie przygotowuje się prędko,  więc warto wcześniej zagotować sobie już wodę na makaron. Na patelni rozpuścić masło, dodać odmrożony szpinak i przeciśnięty przez praskę ząbek

Passions hobbies life
Pierogi z ziemniakami, serem i rukolą 156

Piątkowy obiad to dla mnie danie mączne. Naleśniki, kluchy, pierogi, makaron. Czasami ryż z truskawkami. Czasami coś innego, ale bardzo rzadko. Chciałabym, żeby kiedyś moje dzieci idąc na sushi (choć podejrzewam, że za 15 lat sushi będzie passé), lub inne przyszłe modne jedzenie, o którym jeszcze dziś nie mamy pojęcia, będą z rozrzewnieniem wspominały piątkowe kluchy swojej matki :) Czytaj

bistro mama
Makaron ze szpinakiem i mozzarellą 252

Podajemy z makaronem.                                                  Pyszne i sycące bezmięsne danie

Moje Kuchenne Rewelacje
PESTO ROSSO (z suszonych pomidorów) 152

Zdecydowanie moje ulubione pesto. Polecam użyć je jako baza sosów do pizzy i makaronów. Jeżeli przygotowałaś/eś danie z tego przepisu, prosimy o jego zdjęcie :). Wyślij je na adres a.rybinska@gmail.com. Fotografię opublikujemy w komentarzach i na naszym Facebooku (oczywiście podpiszemy Twoje dzieło). CZYTAJ WIĘCEJ I PRZEJDŹ DO PRZEPISU

Przepisy Aleksandry
Makaron z sardynką zamiast tuńczyka:) 268

Bardzo rzadko robię takie makaronowe dania, nad czym zawsze (jak już zrobię) ubolewam i obiecują sobie poprawę, po czym zapominam;) Makaron w zamyśle miał być z tuńczykiem, ale po otwarciu szafki okazało się, że tuńczyka na stanie brak, za to jest kilka puszek sardynek:) Nie było nad czym debatować - sardynka też się zapewne nada! Czytaj więcej

Zdrowa Kuchnia Sowy
Kurczak w sosie miodowym 570

czas. 2. Fix rozmieszać w zimnej wodzie i dodać do składników na patelni. Na koniec dodać zielony groszek. 3. Całość gotować jeszcze ok. 10 minut. 4. Danie podawać z ryżem lub makaronem ryżowym

Pasja Smaku
Mini kokardki z brukselką 185

najzagorzalszych przeciwników brukselki. Dzisiaj proponuję brukselkę smażoną na maśle i czosnku z małymi makaronowymi  kokardkami od Lubelli , odrobiną boczku i sosem śmietanowym. W daniu brukselka jest chrupiąca co świetnie współgra z lekkim makaronem. Całość w smaku przypomina dobrze wszystkim znaną carbonarę. BRUKSELKOWE KOKARDKI  Składniki: 250 g makaronu małe kokardki Lubella 15-20 szt brukselki (wybieramy raczej(...)drugiej patelni rozpuszczamy masło, podsmażamy na nim czosnek przeciśnięty przez praskę oraz oregano. (jeśli używamy świeżego oregano można go dać trochę więcej niż 1/2 łyżeczki) Na maśle z czosnkiem i oregano podsmażamy brukselki, a następnie dodajemy ugotowany makaron oraz boczek. Zalewamy śmietanką, mieszamy, doprawiamy do smaku solą i pieprzem. Przed podaniem posypujemy startym parmezanem. Można posypać też świeżą bazylią

Bon appetit mon amie
Makaronowe muszle Giuseppe 178

Makaronowe muszle Giuseppe Pyszne makaronowe muszle Giuseppe to danie wyróżniające się smakiem . Do ich przyrządzenia używamy sera z niebieską pleśnią , który ma bardzo intensywny smak

Ogrodnik w podróży
Pulpeciki z pieczarkami w sosie śmietanowym 223

Uwielbiam pulpeciki na jeden kęs, podane z makaronem i sosem. Prosto, szybko i pysznie. Delikatne mięso, soczyste pieczarki i śmietanowy sos to najprostsze danie świata. Możemy tutaj kombinować z mięsem, warzywami, sosami... Świetne danie do przygotowania którego możemy zaangażować też nasze dzieci, np. do lepienia pulpetów.  Składniki: 300 g makaronu wstążki 250 g mięsa mielonego z indyka

Dominacja smaku

Proponowane wyszukiwania