moim YouTube, a jeśli jeszcze nie mieliście okazji to gorąco zachęcam zachęcam do obejrzenia całości, na końcu przepisu wklejam Wam okno z tym video Jeśli lubicie włoskie dania i makarony, zapraszam Was do innych moich przepisów: – zebrane w jednym miejscu przepisy na kolację – zebrane w jednym miejscu najlepsze przepisy na makarony – makaron z kurczakiem – penne z szynką parmeńską
nietylkopasta.plpatelnię grillową wylewamy olej. Gdy będzie rozgrzana układamy w odstępach kotleciki. Grillujemy z każdej strony, aż skórka będzie chrupiąca. Do świetny dodatek np. do dań z makaronem. Podajemy z dipem jogurtowym lub ajwarem. Można dodać do kotlecików czosnek i inne zioła jak bazylia czy słodka lub ostra papryka
Moja smaczna kuchniaTakie spontaniczne dania zawsze smakują najlepiej. Zapraszam dzisiaj na pyszne danie, pożywne a zasmakuje każdemu. Spaghetti, kulki mięsne i doskonały sos paprykowy, wspaniałe
Moje Małe Czarowaniebiałego, wytrawnego wina. Oryginalny sos boloński przygotowuje się z mięsem wołowym, ja natomiast dodałam mięso drobiowe z indyka, aby danie było lżejsze. Fasolka szparagowa w tym daniu zastępuję makaron spaghetti i doskonale sprawdza się w tej roli. Dzięki temu otrzymujemy bezglutenowy i treściowy obiad. Całość posypałam startym serem żółtym, który pod wpływem ciepłego sosu roztapia się
Kuchnia MagdaLenybiałego, wytrawnego wina. Oryginalny sos boloński przygotowuje się z mięsem wołowym, ja natomiast dodałam mięso drobiowe z indyka, aby danie było lżejsze. Fasolka szparagowa w tym daniu zastępuję makaron spaghetti i doskonale sprawdza się w tej roli. Dzięki temu otrzymujemy bezglutenowy i treściowy obiad. Całość posypałam startym serem żółtym, który pod wpływem ciepłego sosu roztapia się
Kuchnia MagdaLenyZapiekanka makaronowa z łososiem i szpinakiem – chodziła za mną już od jakiegoś czasu :) Jest banalnie prosta, a makaron z kawałkami świeżego łososia, szpinakiem oraz śmietanowym
Kulinarne Przebojegęsty sos warzywny o pysznym, słodkawo-kwaskowym smaku. Rewelacyjny dodatek do makaronów, pizzy, mięs, kanapek…itp. Sos świetnie smakuje np. wymieszany z kremowym serkiem typu philadelphia i makaronem, takie danie podane na ciepło to świetny pomysł na bardzo szybki obiad. Składniki: 1,5kg cukinii 1,5kg pomidorów 1 kg czerwonej papryki 1 papryczka chilli 3 cebule
Blog z Apetytemoraz śmietanę i duś sos 10 minut. Na koniec dodaj boczniaki, pierś kurczaka, pomidorki koktajlowe pokrojone na pół i posiekaną natkę pietruszki. Składniki dokładnie wymieszaj, na końcu dodaj makaron. Podaj danie od razu, póki jest ciepłe. Smacznego, Klaudia
Mango PapajaZapraszam na prosty makaronowy obiad z dodatkiem groszku cukrowego, groszku w zielonych strączkach i zielonego groszku. Mały, skromny groszek to bogactwo mikroelementów i witamin z grupy
Gotuj zdrowo!Guten Appetit!Ostatnio oglądając jakiś program, natknęliśmy się na oto danie. Danie uwielbiane przez narody, jednak przez rodowitych mieszkańców, nie. Różne wersje słyszeliśmy, że nie ma
R'n'G Kitchenznika w mgnieniu oka. Jeśli tak jak ja i moja rodzina lubicie spaghetti bolognese, to koniecznie spróbujcie tego przepisu. A jeśli szukacie jakiś szybkich pomysłów na dania z makaronem, to polecam Wam m.in.: Makaron z szynką w delikatnym śmietanowym sosie Makaron z kurkami Składniki: 500 g mięsa mielonego (cielęce lub wieprzowo-wołowe) 1 cebula 2 łodygi selera naciowego
Słodkie okruszkiLubicie dania makaronowe ? Ja tak, robi się je szybko i dobrze smakują. Dziś zrobiłam danie z makaronu szpinakowego z potrawką z kurczaka. Szybko, smacznie i kolorowo. Jeśli nie zjecie wszystkiego śmiało możecie odgrzać i zjeść na kolację lub następnego dnia. Makaron szpinakowy na kolorowo
Ewa w kuchnismażenia dodać marchewkę, fasolkę szparagową i pieczarki. Smażyć kilka minut do miękkości. Składniki sosu dokładnie ze sobą wymieszać. Wlać do mięsa i warzyw, chwilę dusić. Wymieszać z ugotowanym makaronem. Opcjonalnie danie można posypać świeżą kolendrą, szczypiorkiem lub sezamem. Smacznego Anulla
Fabryka pomysłówKlasyczne pesto bazyliowe - proste w wykonaniu, a jednocześnie imponujące smakiem i aromatem. Świetne jako marynata do grillowanego kurczaka lub ryb. Wyśmienite jako dodatek do dań z makaronu, zup warzywnych oraz do klasycznej sałatki z pomidorów i mozzarelli. Przechowywane w lodówce lub zamrożone na porcje pesto, może służyć jako awaryjny i zdrowy sposób na pyszny i ekspresowy obiad
cool and mintymiesiącach warto owinąć go folią aluminiowa i dalsze dojrzewanie przeprowadzić w dolnej szufladzie lodówki . Domowy parmezan jest genialny , ma bardzo mocny aromat i smak , nie zastąpiony do dań z makaronu .Smacznego i nie bójcie się spróbować – warto Artykuł Parmezan , domowy wyrób serów pochodzi z serwisu Ogrodnik w podróży
Ogrodnik w podróży