Proste i efektowne, Bardzo wyraziste danie. Dla miłoścników wytrawnej kuchni, Jako przystawka lub jako danie główne Czytaj więcej »
Pasja tworzeniaBardzo długo czekałam, aż pojawi się na targach. W okresie od lata do jesieni masowo wykorzystuje cukinie w wielu przepisach. Od gulaszy, leczo, placków, po przez makaron czy dania deserowe. Ostatnio naszła mnie ochota na kotlety z cukinii, dlatego lekko zmodyfikowałam mój sprawdzony przepis na placki. Kotlety wyszły pyszne, chrupiące na zewnątrz, a w środku miękkie
wegujemyCzęsto robię dania z makaronem - moja Córka bardzo je lubi. To kolejna propozycja obiadowa; zdrowsza, razowa wersja "świderków" z kurczakiem i warzywami, wszystko przesiąknięte aromatycznymi ziołami. Szybko, zdrowo i smacznie! składniki: 400 g makaronu razowego świderki 500 g mięsa z udek kurczaka cebula 2 ząbki czosnku papryka czerwona cukinia 1/2 brokuła ulubione zioła świeże lub suszone sól, pieprz
6niebosię szybko, wspaniale świeżo smakuje. Kiedy jest sezon warto korzystać ze świeżych ziół i wykorzystywać je w kuchni. Takie pesto nie tylko na kanapce smakuje wybornie - można dodać makaron i danie gotowe. Składniki: 2 szklanki świeżych liści bazylii dobrze upchanych 3 ząbki czosnku 0,5 szklanki świeżej natki pietruszki około 3/4 szklanki startego grana padano 0,5 szklanki
Zasmakuj KuchniJak jeszcze było ładnie i wiosennie, to codziennie chodziłam sobie na targ. A na targu fajne są rzeczy – rzodkiewki, szczypiorki, zielone cebulki, świeży szpinak. Kilka
Gotuj z Blue RavenImprowizacja- tak to dobre słowo Czyli jak połączyć tyle pysznych składników w jedno. Nie jest to trudne do wykonania a jest to super sposób na umilenie
Pasja tworzeniawww.facebook.com/Di.gotuje http://digotuje.blogspot.com Idealnie nadaję się do dań z makaronu, warzyw - czy nawet mięsa. Jarmuż ma wiele witamin i składników mineralnych, więc warto włączyć go do swojej diety. 100g jarmużu 1/3 szklanki oliwy (nie co więcej) 20g pestek słonecznika 1 ząbek czosnku 1 czubata łyżka posiekanego koperku 1/3 łyżeczki soli 1 szczypta pieprzu naturalnego Wszystkie
Di gotuje13kg rocznie. Średnio tyle ryb zjada rocznie mieszkaniec Polski. Z jednej strony jest z czego się cieszyć, bo co roku nasze spożycie ryb wzrasta średnio o
Jacob Tastesminut dodać sól, pieprz mielony, przyprawę w płynie, gęstą śmietanę i na średnim ogniu doprowadzić mieszając do zagęstnienia sosu przez odparowanie wody sos jest pysznie aromatyczny jako samodzielne danie do makaronu, kaszy, ziemniaków, do placków ziemniaczanych czy potraw różnych mięsnych............SMACZNEGO
W Mojej Kuchni LubięTroszkę słońca w Dani wyjrzało zza chmur i zimowe dania poszły w kąt Czytaj więcej »
Pasja tworzeniaodmładza i poprawia nastrój. To warzywo uniewersalne, a lista potraw jakie przygotujesz z jej udziałem jest imponująca. Paprykę możesz wykorzystać do przygotowanie zup, sosów, past, dipów, do dań z makaronem, ryżem. Króluje w kuchni śródziemnomorskiej - we Włoszech - jako antipastti, w Hiszpani - słynne tapas. Papryka będzie zdrowsza, bo lekkostrawna, gdy pozbawimy ją skórki. Wystarczy upiec ją w piekarniki
Gotuj zdrowo!Guten Appetit!Dziś mam dla Was jeden z przepisów archiwalnych. Kiedyś już pisałam, że co jakiś czas będę dodawała to co zebrałam przed blogiem. A ten własnie jest
Ewa w kuchniklasyczny włoski sos pomidorowy przygotowany na oliwie z oliwek. Bardzo smaczny i łatwy w przygotowaniu. Z poniższego przepisu wychodzi około 6 szklanek sosu pomidorowego. Możecie go zużywać do dań z makaronu, możecie go zamrozić, zamknąć w słoikach. Ponieważ jest to sos z pomidorów w puszce, które są dostępne o każdej porze roku, nie bawię się w pasteryzowanie i długie
Moja Delicjadrugiej znajdziemy makaron i chociaż kojarzy się on nam głównie z kuchnia włoską, świetnie się sprawdza jako dodatek kuchni tajskiej . Z okazji wczorajszego światowego dnia makaronu zrobiłam Pad Thai, danie tajskie oparte na makaronie ryżowym smażonym z dodatkami w woku. Polecam. Makaron jest w znacznie zdrowszej wersji niż tradycyjny, a jest równie smaczny i nie trzeba się dużo napracować
Bon appetit mon amie