dania z grilla - 1362 przepisów (strona:13/91)

Pomidory pod pierzynką 276

praskę ząbek czosnku, jogurt naturlarny, majonez, sól oraz pieprz. Sos nakładamy na pomidory. Całość posypujemy drobno startym żółtym serem. Tak podane pomidorki stanowią świetny dodatek do obiadu i dań z grilla

Emcia Pichci
Sałatka z truskawkami 208

Sałatka z truskawkami to idealne, lekkie danie dla wszystkich, którzy uwielbiają połączenie ostrego i słodkiego smaku. Doskonale sprawdzi się jako przystawka na wiosennym przyjęciu lub dodatek do dań z grilla.  Składniki: (2 porcje)  - truskawki - 8 sztuk  - ser "Feta" - 3 plastry  - sałata - 10 liści  - oliwki zielone - 8 sztuk  - liście mięty - 10 sztuk

Fit-amina
Ziemniaczki zapiekane - ziołowe 111

Takie ziemniaczki robię bardzo często i od bardzo dawna, jako dodatek do dania lub nawet bez dodatków typu mięso, bo po prostu lubię :) pasują też do dań z grilla. Moje ulubione, obok tych ziemniaczków Justi, które znacznie później "odkryłam" :) Można je przed pieczeniem podgotować na półtwardo - wtedy czas pieczenia się skróci. Składniki: 2 kg ziemniaków 1/4 szkl

Kolorowy Przepisownik
Sos tzatziki 109

grecki sos na bazie ogórka i jogurtu to jeden z najpopularniejszych dodatków do dań z grilla, smażonych czy pieczonych mięs a także wędlin i jajek. Szybki do przygotowania, smaczny i podkreślający smak potraw do których jest dodatkiem

Milion Smaków
SMAŻONE BIAŁE SZPARAGI Z SOSEM SŁODKO-OSTRYM 200

Dodatek sosu z mango, truskawek i musztardy sprawia, że ciężko odejść od talerza. Gwarantuję, że Ci , którzy spróbują tego dania będą oblizywać się ze smakiem! Jest to świetny pomysł na imprezową przystawkę, albo też danie na grilla. Spróbujcie! Ps. a jak chcecie dowiedzieć się czegoś więcej o szparagach zaglądnijcie tutaj! http://ostra-na-slodko.pl/2015/05/17/jak-przygotowac-szparagi/ SKŁADNIKI: ( 2 porcje ) * białe

Ostra na Słodko
Grillowany łosoś w kremowym sosie ze szparagami i grzybami i test patelni Ballarini / Grilled salmon with creamy asparagus and m 187

łatwością przygotujesz mięso, ryby czy też warzywa – beztłuszczowo i wygodnie. Faktura dna patelni grillowej to charakterystyczne rowki, umożliwiające ściekanie wytopionego tłuszczu. Nadają one przygotowywanej potrawie wygląd dania z grilla. Patelnia grillowa zaopatrzona jest również w praktyczne wyżłobienia z boku, które ułatwiają wylanie nadmiaru wytopionego tłuszczu. Korpus patelni grillowej Lucca wykonany jest z wysokiej jakości kutego aluminium . Dzięki temu

karmelowy
Kiszone rzodkiewki z imbirem 137

teściowej :) A próbowaliście kisić inne warzywa? Kiszone rzodkiewki smakują bardzo podobnie do ogórów. Są chrupiące i bardzo smaczne. Przygotowane w ten sposób mogą być smaczną przekąską, dodatkiem do dań z grilla czy obiadu, a jednocześnie świetnym sposobem na wykorzystanie nadmiaru rzodkiewek.   Składniki (na dwa słoiki po 400g) Dwa pęczki rzodkiewek Korzeń chrzanu + liście Kawałek imbiru wielkości kciuka Koperek

Pyry na Gaz
Kulinarna podróż z hotelem Sheraton #BetterWhenShared - Kraków. Część 4 238

dużych ekranach telewizorów prezentowane są aktualne wydarzenia sportowe, a ściany zdobią koszulki drużyn piłkarskich z podpisami. W tym miejscu możemy cieszyć się smakiem np. pysznych burgerów czy dań z grilla. My mieliśmy tam warsztaty z Tomkiem Leśniakiem, na których przygotowywaliśmy sałatki oraz burgery z grillowanymi warzywami. Cudownie spędzony czas i świetna zabawa! 10. Taras widokowy Lounge Bar - Hotel Sheraton

Plate of Joy
Bazyliowy hummus 146

sobie jej aromat! Dziś mamy dla Was przepis na pyszny hummus z bazylią - jest bardzo aromatyczny i niesamowicie pyszny! Idealny jako dodatek do warzyw czy dań z grilla! Pyszności! Pomysł na bazyliowy hummus zaczerpnięty od Dale'a Pinnock'a z książki The Medicinal Chef: Healthy Every Day. Składniki: 200 g ciecierzycy z puszki, pęczek bazylii, 2 łyżki oliwy

Plate of Joy
marynowana karkówka na grilla 181

składniki na marynatę na ok. 1 kg karkówki: 6 ząbków czosnku 2 cebule 150 ml oleju 1 łyża musztardy 2 łyżki ketchupu 1/2 łyżeczki suszonego majeranku

Domowy Smak Jedzenia
Sałatka z roszponką, truskawkami, cebulą i serem mozzarella 189

przypadła mi do gustu - słodkie truskawki, ostra cebulka i aromatyczny sos balsamiczny. Mmmm... pycha! Sałatka z roszponką, truskawkami, cebulką i serem mozzarella będzie świetnie pasować jako dodatek do dań z grilla. Składniki na 1 porcję: garść roszponki kilka truskawek pół małej czerwonej cebuli kilka plasterków mozzarelli (lub 2 małe kulki) sos balsamiczny sól, pieprz Roszponkę umyć, osuszyć i przełożyć

Ugotować
Szparagi z salsą z grillowanych pomidorków koktajlowych 148

Szparagi w sklepach się pojawiają, więc nasze menu urozmaicają. Ja od grillowania ich zaczęłam, bo sezon grillowy rozpoczęłam. Zielone i białe szparagi z salsą z warzyw

Moniki Smakołyki
Kaszanka / kapusta kiszona / śliwki / miód pitny / miód gryczany 153

200 g kaszanki, 80 g kapusty kiszonej, 8 śliwek węgierek, miód pitny czwórniak GTS*,  miód drahimski ChOG** - gryczany , gruba folia aluminiowa Kapustę kiszoną pokroić. Śliwki

królestwo garów
Nogi kurczaka na sianie 110

łupków), połączone z aromatami owocowymi, z nutami brzoskwini i jabłka. Wino esencjonalne i zrównoważone. Riesling jako szczep bardzo uniwersalny warto pić do lekkich dań mięsnych i ryb, dań z grilla. Podawać lekko schłodzone, w temperaturze 10-12 stopni. poleca Wojciech Kielanowski, doradca klienta Wino dostępne w restauracji roku 2013 według czytelników dodatku GW - Gazety Stołecznej, wine bar Jung

królestwo garów