Jakiś czas temu wpadła w moje ręce książka “Street food żarcie z ulicy”, była jako gratis do jednej z gazet, a że jestem niepoprawną
karmelowyDziś przedstawiam Wam przepis na moją ukochaną kaczkę. Jestem niepoprawną fanką tego mięsa i na moim blogu możecie już znaleźć multum przepisów z kaczką w roli
karmelowyZapiekanka po cygańsku zapewni nam smaczny i treściwy obiad. Całość możemy przygotować dzień wcześniej a po powrocie do domu przełożyć ją tylko z lodówki do piekarnika
Szefowa kuchniroku mam dla Was przegląd najpopularniejszych przepisów spośród tych, które ukazały się w poprzednim roku. Najpopularniejszych czyli najczęściej przez Was czytanych. W tym roku o dziwno królują dania wytrawne obiadowe i tylko jedna słodkość znalazła się w zestawieniu. Podsumowania z poprzednich lat znajdziecie tu ( 2017 , 2016 i 2015 ) Tak czy inaczej mam nadzieję
Cooking for EmilyUwielbiam zupy! Mogłabym jeść codziennie o każdej porze dnia Zazwyczaj są bardzo łatwe w przygotowaniu i można zrobić je tak, że będzie też bardzo sycąca. Taka
karmelowyZupa z zielonej soczewicy jest bardzo ciekawa. Ma kolor błota, ale za to w smaku jest wyjątkowa. Popełniłam tutaj jednak mały błąd, bo dodałam do niej
Passions hobbies lifeNadszedł czas podsumowań, przedstawiam więc zestawienie najczęściej odwiedzanych przepisów w 2018 roku! Mam nadzieję, że zainspirują Was do podjęcia kulinarnych wyzwań w nadchodzącym 2019 roku. Wszystkiego
karmelowyKilka prostych składników i mamy gotowy obiad. Makaron z warzywami i kurczakiem przygotujemy w dosłownie kilka chwil, z kilku składników:). 2 filety z kurczaka 200g makaronu
Szefowa kuchniUdka bez kości i skóry dostępne są w każdym sklepie. Nadają się do faszerowania, ja proponuję je faszerowane po węgiersku, z papryką, ogórkiem, owinięte boczkiem. Smakują
Szefowa kuchnipieprzem. Im dalej na południe regionu, tym smak barszczu jest bardziej intensywny. Czosnek dodany do zakwasu, jak również do samego barszczu, wyostrza jego smak i zamienia go w danie typowo obiadowe, a nie śniadaniowe. Na Dukielszczyźnie w okresie świąt gotuje się żur na zakwasie żytnio-owsianym, którego bazę stanowi wywar na boczku lub żeberkach, a sam żur zabiela się
Trzeci talerzPrzedstawiam przepis na świąteczny kulebiak, który z powodzeniem możemy podać do barszczu zamiast pasztecików. Jest łatwy do wykonania, bo musimy przygotować jedynie kapustę - ciasto francuskie kupimy
Szefowa kuchniSKŁADNIKI: 500g mięsa mielonego wieprzowo-wołowego 1 czerwona papryka 3 pomidory 1 średnia cebulka 200g przecieru pomidorowego sól, pieprz bazylia czosnek 1 suszona papryczka chilli 3
Gotowanie jest łatweZostało kilka paluszków rybnych FRoSTY z obiadu? Dziś przedstawiam świetny pomysł na ich wykorzystanie. Pyszne i chrupiące bułki z sosem pomidorowym, paluszkami rybnymi zapieczone pod ciągnącą
karmelowyAjwar to pasta paprykowa z dodatkiem innych warzyw, dostępna w każdym dyskoncie i markecie. Dzięki niej polędwiczki drobiowe zyskały oryginalny smak i nabrały charakteru. Można usmażyć
Szefowa kuchniciasto 1 szkl mąki pszennej 0,5 szkl mąki graham Młynomag pół kostki margaryny palma pół łyżeczki soli 2 żółtka nadzienie 50 g sera żółtego do
Gotowanie jest łatwe