Kiedy naoglądam się tych wszystkich masterchefów, top chefów itp. programów, to potem nie potrafię z czystym sumieniem wyrzucić do kosza resztek, które zawsze tam wcześniej trafiały
Moja DelicjaJak już pisałam mój Synek uwielbia łososia. Zajada się nim odkąd tylko ryby wzbogaciły jego dietę. Staram się wykorzystywać jego smaki i dość często podawać mu
Kuchnia po mojemuPieczony schab z suszonymi pomidorami świetnie smakuje podany na ciepło na obiad, jak i na zimno jako przystawka lub wędlina na kanapki. Aromatyczne, soczyste i smaczne
Kuchcik gotujeKiedy naoglądam się tych wszystkich masterchefów, top chefów itp. programów, to potem nie potrafię z czystym sumieniem wyrzucić do kosza resztek, które zawsze tam wcześniej trafiały
Moja DelicjaDo chrzcin pozostało 5 dni. Zbieram kulinarny zapał na sobotnie gotowanie, więc obiady w tym tygodniu są ... cóż tu dużo mówić nudne, pospolite, a przede wszystkim
Kuchnia po mojemuDziś przedstawiam bardzo łatwe do wykonania a równocześnie bardzo smaczne puree z topinambura i jabłek, z dodatkiem orzechów włoskich. Szczerze mówiąc takie połączenie nigdy nie przyszłoby
karmelowyJako, że kotlety zaplanowane na poniedziałkowy obiad zjadły się w tortillach, trzeba było opracować nowe menu. Syn dalej chory, więc musiałam się rządzić tym co miałam
Kuchnia po mojemuNie każdy z nas przepada za tradycyjnym smakiem karpia. Postanowiłyśmy przed świętami wypróbować karpia smażonego w migdałach według przepisu Karola Okrasy nieco go uproszczając. Ryba wyszła
Kolizje SmakówOstatnio z Mężem stwierdziliśmy, że "jakby się kurczaka nie przyprawiło to i tak będzie to kurczak" - to delikatne mięso ma charakterystyczny smak. Mimo to
Kuchnia po mojemuBardzo przyjemny przepis na bardzo efektownie wyglądającą na talerzu roladę z piersi indyka z nadzieniem z dyni i orzechów włoskich, podaną z sosem z cydru. Potrawa
karmelowyDobry makaron zawsze sprawdzi się na szybki obiad w zapracowanym dniu. Jest sycący i zazwyczaj bardzo łatwy w przygotowaniu więc jest doskonałym pomysłem na obiad w
karmelowyRaz jeszcze powtórzę, że warto wzbogacać naszą dietę o ryby. Szczególnie teraz - zimą gdy odporność w cenie. A jak powszechnie wiadomo ryby, szczególnie morskie są doskonałym
Kuchnia po mojemuNiedawno wspominałam Wam że nie mieszkam już w mieście tylko na wsi własny domek z ogródkiem to było moje marzenie :) gdy jest pogoda więcej czasu
Sama słodycz i szczypta chiliMam ogromną słabość do muli, szczególnie takich z dużą ilością sosiku, w którym można maczać sobie chrupiące pieczywo. Ostatnio udało mi się upolować mule w bardzo
karmelowyKomu, komu ekspresowy ale przepyszny makaron? Dziś proponuję go w towarzystwie brokułów i suszonych pomidorów w obłędnym sosie śmietanowym z rozpuszczonym serem z niebieską pleśnią. Jest
karmelowyDzielę się z Wami moim dzisiejszym obiadem :) a bardziej zdjęciem jego części i oczywiście przepisem. Dzisiaj na naszym stole gościła pierś z kurczaka faszerowana suszoną śliwką
Justa próbuje gotować