Przepis na zupę pieczarkową trochę udoskonalony dzięki wkładce mięsnej. Danie jednogarnkowe w zupełności wystarczy nam na obiadek. SKŁADNIKI: 1/2 kg. pieczarek 1 cebula 2 ząbki
W kuchennym oknie Ewyodrobinę wydłużcie czas pieczenia (jeśli to potrzebne). Gotowe danie posypujemy startym parmezanem i odstawiamy na 5 minut, żeby ser się rozpuścił. Z tej porcji zrobicie danie obiadowe dla 4 osób, lub posiłek dla 2 dorosłych osób na dwa dni. Na drugi dzień łatwo odgrzać zapiekankę w rondlu lub na patelni, podlewając ją odrobiną wody lub bulionu. Zapiekankę
Karo in the KitchenProste danie, które można zrobić od razu na dwa dni. Dobrym dodatkiem będzie kasza, a do tego surówka lub sałatka (u mnie była to mizeria
Passions hobbies lifedodatkowo zyskuje na wyrazistości. Kuskus aromatyzowany bazylią, podany z miękkim kurczakiem i pomidorkami koktajlowymi oraz posypany chrupiącymi ziarnami, to błyskawiczna i wyborna propozycja zarówno na ciepło- jako pełne danie obiadowe- jak i na zimno (na kolację czy jako imprezowa przekąska), a jego przygotowanie trwa maksymalnie 15 minut! Smakuje wyśmienicie, przekonajcie się sami! :))) Kurczak: * pierś z kurczaka
Kraina Miodem PłynącaWczoraj na obiad miał być schabowy (czyt. kotlety schabowe), lecz ze względu iż ostatnio codziennie na obiad robię coś nowego pomysł podania zwykłych kotletów w panierce
Magiczny Garneksię tym z Wami. Niemniej, aby blog nie stał się nudny, monotonny i monotematyczny, staram się publikować także przepisy z innych działów. Dzisiaj pora na coś z serii obiadowej. Danie tanie, lekkie i przyjemne. To taka odmieniona wersja dobrze znanego wszystkim mięsa. Wierzcie - jest pyszne! UDKA FASZEROWANE MIĘSEM MIELONYM, FETĄ I PAPRYKĄ Składniki: - 20 udek kurczaka
Życie zamknięte w smakuPyszna, kolorowa sałatka do słoików. Doskonały dodatek do wielu dań obiadowych w sezonie, w którym świeże warzywa wiele tracą na swojej wartości. Wymaga trochę pracy ale warto. Składniki: 4 kg ogórków 1 kg cukinii 1 kg papryki ( różne ) ½ kg cebuli ½ kg marchwi 1 pęczek zielonej pietruszki 1 główka czosnku 1 łyżka soli Zalewa: 5 szklanek wody
Smaki Ewychciałaby na obiad kiedy przyjedzie do domu, otrzymałam odpowiedź: marchewkę z groszkiem. I tak też się stało. Dzisiaj więc prezentuję zamówioną marchewkę z groszkiem. Pasuje ona do wielu dań obiadowych. Składniki: 1 opakowanie mrożonej marchewki z groszkiem ( ok 400 gram ) 1 szklanka wody 100 ml śmietany 18% słodkiej 2 łyżeczki mąki Sól Pieprz Cukier Wykonanie: Przepis podaję na wykonanie
Smaki Ewykolejną alternatywę dla wędlin kupowanych w sklepie. Nie tylko wiemy co jemy ale i smak wyborny. Przygotowanie w sumie proste. Taki schab możemy także podawać na ciepło jako danie obiadowe. Składniki: 1 ½ kg schabu 2 - 3 łyżki oleju 1 łyżeczka vegety 1 łyżeczka soli Kilka ząbków czosnku 2 łyżki majeranku 1 łyżeczka słodkiej papryki ¼ łyżeczki pieprzu Wykonanie: Schab myjemy
Smaki Ewypysznych potraw można zrobić z piersi z kurczaka a dodatkowo szybko. Dzisiaj prezentuję piersi z kurczaka panierowane w płatkach kukurydzianych, danie ekspresowe i smaczne. Może być to danie obiadowe jak i przekąska podawana z dipami, sosami. Składniki: Dowolna ilość piersi z kurczaka Płatki kukurydziane Sól Pieprz Papryka słodka Olej Wykonanie: Kurczaka myjemy, kroimy na mniejsze kawałki ( takie jakie
Smaki Ewysurowe. Przygotowane warzywa wykładamy na usmażone ryby. Najlepiej smakuje począwszy od dnia następnego gdy smaki się połączą. Podajemy na zimno na kolację lub na ciepło jako danie obiadowe. SMACZNEGO
Smaki Ewygodzina. Podczas pieczenia obracamy karkówkę. Gdy mięso będzie z każdej strony zarumienione przykrywamy folią aluminiową aby nie wyschło. I pieczemy przykryte folią. Na ciepło może być daniem obiadowym z na zimno do kanapek. Wystudzone przechowujemy w lodówce ( najlepiej owinięte folią aluminiową ). SMACZNEGO
Smaki Ewywrzenia. Pogotować dosłownie chwilę, wyłączyć palnik i od razu wykładać słoiki z wody. Odstawić do ostudzenia. Przechowywać w zaciemnionym miejscu. Pikle mogą być samodzielną przegryzką, dodatkiem do dań obiadowych lub warzyw czy mięs grillowanych. Pamiętam czasy, gdy dorośli jadali je pod wódeczkę :) --------- Podobne: Ogórki konserwowe Cukinie i patisony w occie Ogórki z papryką, cebulą i imbirem
Weekendy w domu i ogrodzieZapewne każdy zna tą potrawę, ale czy każdy ją przygotował? Pracując w korporacji, wiele razy miałam możliwość skosztować papryczki nadziewane mięsem w firmowym „bufecie”
Magiczny Garnekwłaśnie do spiżarni . Tym razem zapakowałam w nie delikatną cukinie dobrze doprawioną czosnkiem, chili i koperkiem, w słodko kwaśnej zalewie. Dla mnie coś pysznego zarówno jako dodatek do dań obiadowych jak i np. do hamburgerów . Cukinię możecie pokroić w zwykłe plasterki, niekoniecznie w długie wstążki, a sałatka będzie równie dobra. Możecie też zrobić sałatkę z cukinii dodając do niej
Smaczna Pyza