Danie obiadowe które robi się samo, poezja smaków i aromatów zachwyci każdego a przy tym tanie, polecam na codzienny obiad. Składniki: 60 dag karkówki bez kości 70 dag ziemniaków 20 dag pieczarek 2 cebule 2 łyżki pasty warzywnej Relish-można zastąpić zwykłym ketchupem sól morska do smaku czubryca czerwona do smaku pieprz do smaku przyprawa do ziemniaków do smaku
Wanilia i KardamonNie znałam wcześniej boczniaków a zachęcona ich łatwą dostępnością w marketach postanowiłam je kupić. Poczytałam przy okazji o ich właściwościach odżywczych.... i okazuje się, że zawartość
Szefowa kuchnicałości. Zapiekać w piekarniku nagrzanym do temperatury 190 stopni przez około pół godziny. Pomidory powinny zapiec się, aż skórka zacznie z nich odchodzić. Takie pomidory sprawdzają się jako danie obiadowe. Można podawać je z chrupiąca bułką, z dodatkiem pikantnego sosu jogurtowego. Można też podać je na zimno, jako przystawkę. Zapiekacie faszerowane pomidory
Codzienna kuchnia niecodziennaOd jakiegoś czasu chodziły za mną kotlety z jajek , można powiedzieć że to smaki dzieciństwa , jak byłam dzieckiem to mama często robiła takie kotleciki i nam
Sama słodycz i szczypta chiliTaki przyrządzony schab to świetna pieczeń na obiad, czy też przystawka na dobrą kolację. Jeśli zostanie nam mięso, będziemy mieli dodatek do kanapek, ale czy
W kuchennym oknie Ewymojej interpretacji. Gęsta, kremowa zupa na pewno Was rozgrzeje w te coraz chłodniejsze, jesienne wieczory. W szczególności zasmakuje tym z Was, którzy lubią nieco słodkości również w daniach obiadowych
Milion SmakówPieczarki faszerowane mięsem to kolejne danie idealne na imprezy. Przygotowane wcześniej, wystarczy w odpowiedniej chwili włożyć do piekarnika na pół godziny. Podane z ryżem stanowią pyszne danie obiadowe :) Składniki: 12 dużych pieczarek 1 mała cukinia 1 mały pomidor 1 mała cebula 2 ząbki czosnku oliwa pół płaskiej łyżeczki lubczyku pół czubatej łyżeczki majeranku pół czubatej łyżeczki słodkiej papryki
Smak mojego domuroku goszczą u mnie buraki ćwikłowe, którymi zajadamy się do...wszystkiego-do dań obiadowych lub na zimno do wędlin i kanapek. A na Wielkanoc jak znalazł! Składniki na 6 słoiczków o pojemności 450 ml: 2 kg buraków 2 łyżki octu 2 łyżeczki soli 2 płaskie łyżki cukru -1 łyżeczka kminku mielonego -4 łyżeczki pieprzu ziołowego Skworcu Wykonanie: Umyć
Z Kuchni Do KuchniCzerwone buraczki idealnie nadają się do wielu dań obiadowych. W moim przypadku w duecie z roladą wołową i kluskami. SKŁADNIKI 1 kg buraków 1 cebula 1 korzeń chrzanu duża szczypta kminku sól, pieprz WYKONANIE Buraczki umyć, ugotować na miękko, ochłodzić i obrać. Przetrzeć na tarce na dużych oczkach. Średnie wielkości cebulę obrać i zmielić lub zetrzeć. Korzeń chrzanu
Passions hobbies lifestanie się sypki. Dorzucamy mrożony groszek, przykrywamy pokrywką, dusimy aż groszek zmięknie i przestanie być surowy. Schab faszerowany pesto i serem podany z ryżem i groszkiem to doskonałe danie obiadowe. Smacznego! The post Schab faszerowany, z ryżem i groszkiem appeared first on Damsko-męskie spojrzenie na kuchnię
Damsko-męskie spojrzenie na kuchnięUwielbiam zbierać grzyby i dlatego dzisiejszy sobotni poranek zaplanowaliśmy na wyprawę do lasu. No cóż, muszę przyznać ,że nie zaspokoiłam swoich pasji zbieracza. Kilka podgrzybków i
W kuchennym oknie EwySpaghetti bolognese, to jedno z moich ulubionych dań. Korzystając jeszcze z faktu, że na ogródku mam nadal bazylię i oregano, postanowiłam zrobić na obiad właśnie
Passions hobbies lifeGulasz kojarzy się przede wszystkim z dużą ilością wieprzowego/wołowego mięsa. Widywałam i testowałam również gulasz z mięsem drobiowym, ale gulasz warzywny robiłam po raz pierwszy
Szefowa kuchniJeśli mamy ugotowane ziemniaki, to przygotowanie pierożków zajmie nam kilka chwil. Polecam je jako główne danie obiadowe lub pyszną, chrupiącą przekąskę do barszczu. To będzie miła dla podniebienia odmiana. Składniki: Ciasto: 1,5 kg ziemniaków, 6 łyżek mąki ziemniaczanej, 6 łyżek mąki pszennej, 2 jajka, sól Farsz: 500g pieczarek lub innych grzybów, 1 cebula, 3 łyżki masła, sól, pieprz
Nie tylko w kuchniBardzo lubię makaron, zwłaszcza w połączeniu ze szpinakiem. Jeśli dodać do tego upieczoną rybę, mamy obiad idealny. :-) Lekki, sycący, zdrowy i smaczny. Używam makaronu pełnoziarnistego, który
Szefowa kuchni