Zaskoczyło mnie to połączenie ogromnie. Kilka razy już chciałam to robić ale miałam obawy. Niepotrzebnie, wyszło super. Smakiem przypomina mi rybkę w occie. Zrobię je jeszcze
Kuchnia PokoleńD ziś zrobiłem taki gulasz na obiad. Wszyscy zjedli ze smakiem. :) Składniki : 80 dkg filetów z kurczaka 1 mała cebula 1 mała marchewka 1 mała
Przepisy i porady kulinarnePowiem tylko pyszny obiad, nie mogliśmy skończyć jeść, a to jest niebezpieczne Makaron ugotować na pół twardo. Odcedzić. Wykonanie – na patelni rozgrzać olej, wrzucić posiekaną
Kuchnia PokoleńZapiekanka, jedna z wielu, które przygotowuję w naszym domu. Bardzo aromatyczna, z parmezanem i sosem beszamelowym z makaronem penne oraz kurczakiem. Mama Ela tak zasmakowała w
Zasmakuj KuchniRolada z cebulą i boczkiem to smażone mięso z indyka faszerowane podsmażoną cebulą, plastrami boczku oraz tymiankiem. Mięso jest dodatkowo polane
KuchniaWeDwoje.plRoladki wyszły przepyszne, naprawdę bardzo nam smakowały. Kindziuk jako nadzienie sprawdził się doskonale, ta wyrazista suszona wędlina, bardzo aromatyczna, jest doskonała nie tylko na kanapki, ale
Gotowanie...to proste !Ramen to taki nasz polski rosół tylko w Japonii. Rosół podajemy z makaronem, marchewką i natką pietruszki, ramen zaś z czym dusz zapragnie, a im więcej
Moje Małe CzarowanieJakie mięso na święta Bożego Narodzenia robicie? Pasztet? A może rolada z mięsa mielonego lub rolada z indyka? Jeśli rolada z indyka na... The post Rolada
Eksperymentalnie.comWitam serdecznie Tym razem chciałabym zaproponować przepis na pyszny schab gotowany w mleku. Tak przygotowany schab jest bardzo smaczny, soczysty i delikatny. Polecam wypróbować przepis bo
Uwaga Babcia GotujeJest to moja propozycja na zrazy inaczej. Polecam, są bardzo dobre. Płaty mięsa rozbić bardzo dokładnie, cienko. Doprawić solą, czarnym pieprzem, papryką słodką i ostrą. Przygotowanie
Kuchnia PokoleńKlasyczne karminadle to potrawa kuchni śląskiej, czyli kotlety z mielonej wieprzowiny. Urozmaiciłam je dodając małe kawałki aromatycznej szynki gotowanej, delikatnego klasycznego sera camembert wraz ze świeżo
Zasmakuj KuchniSKŁADNIKI: 400g fasoli białej 170g kiełbasy toruńskiej 160g kiełbasy wiejskiej 180g boczku 1,5 l wody 1 duża cebula 2 ząbki czosnku 1 puszka krojonych pomidorów
Dziś Ja gotujeCzas uruchomić kapustę kiszoną, która dojrzewała w spiżarni od lata. Dzisiaj opowiem wam o tym jak przygotować łazanki z kapustą kiszoną i boczkiem. Zanim przejdziemy do
Kuchennyviral.plKaczka confit, jest bardzo smaczna i mięciutka. Confitowanie polega na marynowaniu mięsa w solance a następnie powolnym gotowaniu w tłuszczu. Confit z kaczki to potrawa francuska
Kulinarne Fantazje MarioliHej! Teraz propozycja na obiad, a mianowicie pieczone kurczaki. Są one tak chrupiące i smaczne, a przy tym mało czasochłonne, że polecam z czystym sumieniem. Potrzebujemy
Tylko pysznie