Pasztet z makaronu włoskiego

Pasztet z makaronu włoskiego

Pasztet z makaronu włoskiego

Pasztet z makaronu to zapiekanka z makaronu z mięsem. Świetny sposób na wykorzystanie mięsa z rosołu. Przepis Haliny Kulzowej i Marii Gałeckiej z książki Kuchnia polska z 1939 roku. W przepisie podano, że należy użyć makaronu grubego – co autorki miały na myśli? Piekłam pasztet z trzema rodzajami makaronu i uważam, że najlepsze jest tagliatelle – czyli wstążki o szerokości 0,7 – 1 cm. Jaki farsz mięsny przygotujemy to już zależy od naszej inwencji i tego co akurat mamy. 300 g makaronu (tagliatelle), 400 g mięsa (... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu królestwo garów

Autor

królestwogarów

Proponowane wyszukiwania

Popularne słowa kluczowe

makaron, makarony, tarta, bułki, mięso, mielone, pasztet, imbir, tagliatelle, zapiekanka, zapiekanki, sos pieczarkowy, zupa, sosy, rosół, dania mięsne, zapiekanka z mięsem , mięsa pieczone, zupa z mięsem mielonym, mięso mielone, bez pieczenia, zupa pieczarkowa

Inne przepisy z królestwo garów

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.