Hej! Pieczone drobiowe skrzydełka są niesamowicie pyszne. Zanim je upiekę leżą sobie dobę w marynacie. Potrzebujemy: Czytaj więcej »
Tylko pysznieSzynkę przygotowałam według przepisu z Wielkiej Ilustrowanej Książki Kucharskiej , Heleny Mołochowiec, w tłumaczeniu Wandy Kalinowskiej z 1929 roku. Książka zawiera przepisy trzech kuchni polskiej, litewskiej i
królestwo garówDziś szybki przepis na duszoną karkówkę w cebuli. Mięso wyszło soczyste, mięciutkie i aromatyczne. Karkówkę podałam z moją ulubioną ciapkapustą
magiczna kuchnia KasiPierogi z soczewicą i grzybami - kuchnia podkarpacka Dla wielbicieli soczewicy mam dzisiaj regionalny podkarpacki przepis na smaczne pierogi. Farsz przygotowany ze zmielonej soczewicy jest bardzo aromatyczny
Trzeci talerzDzisiaj kurczak trochę inaczej, bo na słodko i słono. Idealnie pasuje do ryżu lub makaronu ryżowego. Obiad prosty i ekspresowy. Może się skusicie. Składniki: 1 filet
Smaki EwyRzadko odwiedzam bary Mc Donald’s, ale jeśli już tam jestem szukam czegoś inspirującego na bloga. Zainteresowała mnie kanapka drwala na ostro, postanowiłem ją odtworzyć
Kuchennyviral.plSKŁADNIKI: 1 duży filet (na 6 kotletów) 6 plasterków szynki 6 plasterków sera żółtego sól pieprz 3 jajka 3 łyżki mąki pszennej 3 łyżki bułki tartej
Dziś Ja gotujeDla fanów piekarnika i obiadów, które po przygotowaniu, robią się same, a samo przygotowanie zajmuje mało czasu. Czyli coś dla zabieganych i dbających o to, co
KucharzycaDziś zapraszam na soczystą pieczeń z szynki wieprzowej Jak wiadomo szynka, w porównaniu do karkówki czy łopatki jest dość suchym kawałkiem mięsa. Dlatego, aby była
Kuchnia z widokiem na ogródNigdy nie byłam fanem takich steków, ale teraz po kilku próbach w dobrej restauracji stwierdzam że jak są dobrze usmażone to są pycha. Nie jest to
Kuchnia PokoleńSKŁADNIKI: - 280g ryżu (nieugotowany) - 250 g piersi z kurczaka - 1 łyżka przyprawy do drobiu - opakowanie warzyw na patelnię -pół łyżeczki curry -pół łyżeczki kurkumy - 5-6
Dziś Ja gotujeDziś u mnie domowa, jedna z najlepszych surówek z pora jakie przygotowuję. Wspaniale smakuje do wszelakich obiadów z ziemniaków i mięsnych, codziennych dań obiadowych. Surówkę z pora przygotowuję najczęściej do pieczonego drobiu, świetnie pasuje do kury i kaczki, nadaje bardziej wyrazistego smaku daniu. Można doprawić ją sokiem z cytryny, przełamać delikatnym cukrem pudrem, jednak nie trzeba, jak komu
Zasmakuj KuchniCzas na papryczki faszerowane pieczone w piekarniku:) SKŁADNIKI: farsz: 400g mięsa mielonego 1/2 szkl. ryżu 1 papryka ( u mnie pół żółtej i pół zielonej ) 2 średnie
Dziś Ja gotujeUwielbiam sałatki gyros wiec czemu by nie zrobić zapiekanki gyros??:) SKŁADNIKI: 3 saszetki ryżu płaska łyżeczka curry duża pierś z kurczaka przyprawa gyros 2/3 puszki kukurydzy
Dziś Ja gotujeSzybki i przepyszny obiad, dlatego polecam i zamieszczam przepis. Pewnie nie jeden czytelnik bloga zakupi mięso z kangura i nie będzie wiedział jak je przyrządzić, dlatego
Moje Małe Czarowanie