Mimo, iż może pogoda za oknem na to nie wskazuje, to wiosna zbliża się do nas wielkimi krokami. A wraz z ciepłymi dniami przyjdą spódniczki, krótkie
Kolizje Smakówporami zakomicie wygląda, a jeszcze lepiej smakuje. Proste, szybkie danie, idealny obiad dla całej rodziny. Do przygotowania użyłam całych porów, razem z zieloną częścią. Musisz wiedzieć, że zielona część pora to skarbnica wartości odżywczych, zawiera ich o wiele więcej niż częściej wykorzystywana w kuchni dolna biała. Danie jest dietetyczne, ponieważ dorsza nie obsmażałam tylko udusiłam w sosie śmietanowym
Gotuj zdrowo!Guten Appetit!Powiem tylko pyszny. Dostałam ten przepis od jednej Angielki. W miseczce wymieszać sos sojowy, sos rybny, curry,oliwę sezamową. Makaron zalać wrzącą wodą i zostawić na
Kuchnia PokoleńCieniutki makaron z aromatycznym kurczakiem marynowanym w sosie sojowym, imbirze i occie ryżowym. Pomysł na szybkie danie obiadowe. Kurczaka oczyścić i pokroić w kostkę. W
BullioDodatkowo super będzie pasowała bita śmietana i jagody zmiażdżone z dodatkiem cukru. W wersji „light” czyli dietetycznej bez cukru pudru i śmietanki Jogurt zmiksować
Kuchnia PokoleńDzisiaj pierwszy dzień wiosny :) Z tej okazji chciałybyśmy zaproponować wspaniałe wiosenne danie. Cudowny i bardzo smaczny makron z warzyw podawany z mięsnymi pulpecikami w pomidorowym
Kolizje SmakówCurry to danie, które robię bardzo często, kiedy nie mam czasu gotować. Jest błyskawiczne (pod warunkiem, że mamy gotową pastę curry w lodówce), można użyć
FlymetothespoonJeżeli cenicie swój czas w kuchni i próbujecie zdrowo się odżywiać to zachęcam Was do przygotowania poniższego dania. Udka kurczaka gotowane z młodą marchewką
Ugotowaćwielbicieli szparag mam propozycję na przepyszną, dietetyczną kolację. My szparagi uwielbiamy pod każdą postacią. Te zielone choć smakiem od białych znacznie odbiegają, to rozgościły się u nas już jakiś czas temu. Polecam to danie również osobom, które za jasnymi szparagami nie przepadają. Moje najmłodsze Dziecię, które do jasnych przekonać się za bardzo nie może, zielone zajada z wielkim apetytem
Smaczne ZdroweKocham tofu miłością wielką i wciąż twierdzę, że ten, kto tofu nie lubi nie jadł go jeszcze dobrze przyrządzonego. Spróbujcie porządnie je zamarynować i zgrillować, a
FlymetothespoonAustralijskie placki ziemniaczane z guacamole to placuszki zrobione z tłuczonych ziemniaków z dodatkami jajek, mleka i mąki. Powstaje coś pomiędzy pankejkami a plackami ziemniaczanymi – pyszne
FlymetothespoonAustralijskie placki ziemniaczane z guacamole to placuszki zrobione z tłuczonych ziemniaków z dodatkami jajek, mleka i mąki. Powstaje coś pomiędzy pankejkami a plackami ziemniaczanymi – pyszne
FlymetothespoonUwielbiam kuchnię wegańską, chociaż sama jadam (rzadko, bo rzadko) mięso. Kocham tę kuchnię za jej kreatywność, pomysłowość. Pokazuje, że kuchnia roślinna jest niezwykle bogata i z
FlymetothespoonRzadko korzystam z gotowych produktów, ale czasami mi się zdarza – o ile są dobrej jakości, ze świetnym składem. Ułatwiają życie w wielu sytuacjach! Szczególnie lubię
FlymetothespoonZupa z dyni piżmowej to idealne danie nie tylko na chłodną porę. Taka pyszna fit zupa z dyni nie tylko doda wigoru, ale i rozgrzeje
A to pestka