Doprawić do smaku solą i świeżo mielonym pieprzem. Podawać z ulubionymi dodatkami: makaronem, ziemniakami, kaszą itp. Bez dodatku boczku i śmietany otrzymamy wersję dietetyczną, wegańską. Takie same grzybki bez dodatków były również przepyszne. Gotowe danie można posypać pokrojonym szczypiorem. Smacznego
Smaczne ZdroweKrążące w sieci fit placuszki bananowe podobno pochodzą z przepisów Ewy Chodakowskiej. Bardzo słodkie, wręcz karmelowe :) dla mojego męża zbyt jajeczne… Mimo to polecam, warto się
Bazując na smakuKaszotto / gryczotto z kurczakiem i pieczarkami z kaszy jaglanej niepalonej - proste, zdrowe i bardzo smaczne danie. W takiej formie łatwo włączyć kaszę do naszego menu. 2 filety z kurczaka 300g kaszy gryczanej niepalonej 500g pieczarek 1 duża cebula 4 łyżki masła 2 łyżki kwaśnej śmietany sól, pieprz, papryka słodka 1. Pieczarki kroimy w plastry, cebulę i filety w kostkę(...)czasu do czasu mieszamy. Gotujemy przez około 15 minut, do momentu aż kasza będzie miękka. 3. Na koniec dodajemy śmietanę. kasza, kasza gryczana, kaszotto, gryczotto, pieczarki, dania obiadowe, fit, dietetyczny, obiad, zdrowy obiad, szybki obiad, dieta
Szefowa kuchniKalafior gotowany z pomidorami i odrobiną cynamonu. Danie można podawać samodzielnie np. posypane fetą lub może stanowić ciekawy dodatek do obiadu. Cebulę pokroić w drobną
BullioPomysł na to danie zaczerpnęłam z książki Magdy Salamon "Gotujmy inaczej". Do przyrządzenia tego dania zaintrygowała mnie jego nazwa...jak i prostota
UgotowaćBakłażan faszerowany kaszą kuskus , to danie, które idealnie pasuje na obiad lub kolację. Robi się go dosyć sprawnie, a smakuje po prostu idealnie! Połączenie kuskusu
Kuchnia ŁukaszaJest to moje pierwsze danie z jarmużem i nie ukrywam, że bardzo mi posmakował:) Polecam na śniadanie, doda mnóstwo energii i siły na początek dnia
CoolinarniePLZobacz na filmie jak je przyrządzić :) Przysmak ze stanu Ohio nazwany tak na cześć popularnej w tych rejonach odmiany kasztana, którą ma przypominać – sami zobaczcie .
Bazując na smakuscroll down for English Jeśli jeszcze o nich nie słyszeliście, jeśli jeszcze ich nie jedliście, to koniecznie wrzućcie parę pokrojonych na plasterki bardzo dojrzałych (wręcz przejrzałych
Bazując na smakuDo wykonania tych pysznych bułeczek zainspirował mnie blog „Z kotem w kuchni”, na którym znajdują się przepisy dla osób będących na diecie Dukana. Przepis wydał mi
Mania Gotowaniasama jeszcze nie wiem jak to się stało, że nie ma na jedzeniomani przepisu na to... muszę to nadrobić), a wersję dietetyczną, która jest tak niesamowita, że szkoda czasu na szukanie skąd się wzięło oryginalne danie! :) Składniki: 1 włoszczyzna (nie musi być duża, ja użyłam młodziutkiej/malutkiej) 1 litr wody 1 średnia papryka czerwona 1 średnia albo 2 małe
JedzeniomaniaProste do zrobienia danie z podstawowych składników. Każdy sobie poradzi, każdemu też powinno smakować :) Nie jest dietetycznie, nie emanuje ta potrawa też zdrowymi fluidami, za to będzie idealnym posiłkiem weekendowym. Niewiele tu pracy jeśli mamy robota kuchennego, który za nas cieniutko pokroi ziemniaki, w przeciwnym razie można się nieco zmęczyć korzystając z obieraczki do warzyw. Poziom trudności
Bazując na smakuBardzo lubię jajka na śniadanie. Szakszuka to idealne danie na leniwy poranek. Jest sycąca, mało pracochłonna i przepyszna Dla mnie obowiązkowo z dodatkiem kminu rzymskiego
BullioOstatnio coraz częściej pojawiają się u mnie dania kuchni wegańskiej, co nie oznacza oczywiście iż nagle stanę się weganką. Niemniej
Smaczne Zdrowe