Dietetyczna rolada drobiowa z papryką 357zostało mi 300 g masy drobiowej już doprawionej do smaku, postanowiłam jakoś ciekawie ją wykorzystać, aby móc podczas diety jeść bez wyrzutów sumienia i nie zwiększać wartości kalorycznej. Mam kilka woreczków zamrożonej, kolorowej papryki, którą wykorzystuję do różnych dań, papryka jako farsz sprawdza się doskonale. Przygotowałam więc roladę drobiową w wersji light z kolorową papryką w środku. Przygotowałam(...)ułożyć paski pokrojonej, zamrożonej jeszcze papryki i zwinąć ją w rulon. Zawinąć folię jak cukierek z obu stron, nakłuć na całej długości wykałaczką, aby para mogła się dostać do mięsa i włożyć do parowaru na 30 minut. Ostudzić. Po ostudzeniu włożyłam roladę drobiową z papryką do lodówki, na drugi dzień kroiłam ją w grube plastry. Bardzo smaczna była
Damsko-męskie spojrzenie na kuchnię
Kaiserschmarren, vel omlet cesarski i test patelni Ballarini 203niklu ani metali ciężkich.Aha, patelnia nadaje się do wszystkich rodzajów kuchni: indukcyjnych, ceramicznych, gazowych, elektrycznych czy halogenowych. Dzięki wysokim sciankom można w niej dusić miesa, warzywa, czy inne potrawy. Nie bez znaczenia jest również aspekt wizualny. Jest elegancka, ale prosta, solidna i dość ciężka, taka, jaka powinna być moja idealna patelnia. Po więcej szczegółów odsyłam(...)kuchni austryjackiej. W przeciwieństwie do skomplikowanej nazwy, jest bardzo prosty i szybki w przygotowaniu. Idealny na leniwe niedzielne śniadanie, czy podwieczorek dla najmłodszych. To jedno z tych dań, które wizualnie nas nie zachwyci (jest trochę „poszarpany”), ale skradnie Wasze podniebienie. Za tym brzydkim aspektem wizualnym kryje się prawdziwa historia. Otóż legenda głosi, że pewnego wieczoru cesarz Franciszek
Mia Cucina Sofieta
Paprykowa sałatka z pstrągiem wędzonym 232O zaletach sałatki jako obiadu do zabrania ze sobą, gdziekolwiek tylko się udajemy, wspominałam już przy okazji wersji z wędzonym łososiem . To doskonałe rozwiązanie dla wszystkich
peanutbuttermonster
Kopytka ziemniaczane - przepis podstawowy 289Kopytka ziemniaczane - przepis podstawowy Kopytka, kluski, kluchy. Znają je i lubią chyba wszyscy. Mi przynajmniej nie przychodzi do głowy ani jedna osoba, która nie lubiłaby kopytek
Pełny talerz
Faszerowane bułeczki, zapiekanki z pieczarkami -inaczej 263często podaje się je jako dodatek do mięsa na obiad a nawet nadzienie do naleśników. U nas w roli bułeczek wystąpiły bułeczki orkiszowe , ale doskonale nadadzą się każdego rodzaju bułeczki, szczególnie te, które swoją pierwszą świeżość mają już za sobą. Bułeczki możecie podać razem z odkrojonym wierzchem, jako czapeczkami, albo bez. Ja na gorące pieczarki położyłam parmezan, ale możecie(...)zaczynają nam się złocić. Podajemy ciepłe posypane szczypiorkiem i parmezanem. 4.5.2.15 http://mieszamwgarnku.pl/dania-bezmiesne/faszerowane-buleczki-zapiekanki-pieczarkami-inaczej/ MieszamWGarnku Artykuł Faszerowane bułeczki, zapiekanki z pieczarkami -inaczej pochodzi z serwisu Przepisy na dania obiadowe, ciasta, zupy, desery, nalewki, przetwory
Mieszam w Garnku
Fałszywe flaczki z boczniaków. Przepis na pyszną zupę grzybową bez mięsa 165Boczniaki świetnie sprawdzają się jako zamiennik mięsa w tradycyjnych daniach. Można zrobić z nich na przykład pyszną zupę grzybową, która smakuje i wygląda jak flaczki. Jeśli jeszcze jej nie gotowaliście, szykujcie się na dużą dawkę kulinarnych wrażeń. Przepis na fałszywe flaczki z boczniaków Składniki: około 200 gramów świeżych boczniaków, 2 cebule, 3 ząbki czosnku, 2 marchewki, ćwierć korzenia selera(...)minut, zupa jest gotowa. Rada: flaczki są najlepsze, gdy się trochę przegryzą. Najczęściej jemy je z pieczywem. Artykuł Fałszywe flaczki z boczniaków. Przepis na pyszną zupę grzybową bez mięsa pochodzi z serwisu Kulinarna Polska | Gotowanie i jedzenie
Kulinarna Polska
Kurczak po grecku z kuskusem, warzywami i tzatzikami 381połączenie smaków. Grecy jak powszechnie wiadomo od zawsze byli wielkimi biesiadnikami, a ich zamiłowanie do ucztowania wynika z ich gościnności i przyjacielskiej natury. Zapraszam na kuskus w greckiej odsłonie. Danie przygotujemy w 15 minut, a przepis pochodzi z książki Jamiego Olivera 15 minut w kuchni. Składniki: Kuskus 1 szklanka (około 300 g) kuskusu 1 papryka żółta 1 papryka czerwona(...)miski wsypujemy szklankę kuskusu, zalewamy 2 szklankami wrzątku, solimy i przykrywamy. Na dużym arkuszu papieru pergaminowego obtaczamy kurczaka w soli, pieprzu, oregano, zielu angielskim i startej skórce cytryny. Przykrywamy mięso papierem i rozbijamy wałkiem do ciasta na grubość 1,5 cm. Następnie smażymy kurczaka na złoto na patelni z 2 łyżkami oliwy. Na tarce o grubych oczkach ścieramy ogórka, posypujemy
Smakowity Blog Kulinarny
Polędwiczka faszerowana, pieczona z papryką i ziemniakami 173grubszym końcu polędwiczki znajduje się tzw główka czyli kawałek mięsa nie do końca połączony z resztą - należy go odciąć i odłożyć na bok. Odciąć należy również chudy koniec, tak aby mięso które pozostanie, było jednakowej grubości. Odcięte kawałki mięsa zmielić lub posiekać w blenderze. Zmielone mięso doprawić solą, pieprzem, 1/2 łyżeczki harissy. Polędwiczkę położyć na desce i ostrym(...)książkę. Przykryć folią spożywczą i rozbić w miarę cienko tłuczkiem. Lekko posolić i popieprzyć. Na tak przygotowanym płacie mięsa rozłożyć równomiernie plastry boczku, na nich warstwę posiekanego, doprawionego mięsa. Z każdej strony mięsa zostawić mały margines bez farszu. Farsz posypać pietruszką i kaparami. Wzdłuż dłuższego boku ułożyć kawałki sera i plasterki czosnku. Mięso zwinąć w roladę
Stare Gary
Zawijana pierś z indyka ze słodką brzoskwinią 224Na tym blogu czas w końcu na mięsko. Tego zawijańca wykonałam jeszcze w lecie i zapomniałam dodać do bloga.... Zdjęcia mam, przepis mam w głowie zapamiętany
Justa próbuje gotować
MAC'N'CHEESE VEGAN 172Przepyszny makaron w sosie serowym... bez sera! Za to z kalafiorem i pastą hummus 😇 Poniższa receptura to jedno z moich ostatnich odkryć. Razowy makaron penne
Kuchnia Ellie
Bitki wieprzowe 179Klasyczny przepis na bitki wieprzowe. Marcin uwielbia, kiedy ich mięso rozpływa się w ustach Myślę, że to zdrowy i sprawdzony przepis, który zadowoli najbardziej wymagających fanów
Ania i Marcin gotują
wieprzowina po francusku z kurkami... 190Składniki: łopatka bez kości 1,5 kg, oliwa 8 łyżek, pieprz biały mielony 1 łyżeczka, kucharek 1 łyżka, marchew 4 sztuki, cebula 2 sztuki, cukinie
W Mojej Kuchni Lubię
Kaczka pieczona z jabłkami 222kurczaka czy indyka. 100 g zawiera ok. 308 kcal. Najchudsza jest oczywiście pierś – ta bez skóry to ok. 140 kcal, ze skórą – ok. 200 kcal. Natomiast mimo, że jest kaloryczne, warto je jeść, ponieważ jest źródłem wielu składników odżywczych. W mięsie kaczym znajduje się sporo niezbędnych nienasyconych kwasów tłuszczowych. Mają one pozytywny wpływ na układ krwionośny(...)które wymaga specjalnego przygotowania, między innymi dłuższego marynowania w solance, aby mięso skruszało. Przygotowuje się je w podobny sposób, jak to robimy z dziczyzną. Kaczy drób można piec, smażyć, gotować i dusić. Przepyszna jest krótko smażona wraz ze skórą kacza pierś. Do wykwintnych dań należy kaczka w galarecie i galantyna z jej mięsa, natomiast pieczona jest
Kulinarne przygody Gatity
Miodowo-musztardowe polędwiczki z kurczaka z papryką 163Składniki (2 porcje): 2 tortille 400 g polędwiczki z kurczaka 2 papryki w dowolnym kolorze 2 łyżki jogurtu naturalnego Marynata: 1/4 szklanki oliwy 1/4 szklanki miodu
Oka w rosole czyli KaFka gotuje
Lekka alternatywa dla tłustych dodatków na pizzy? Zobacz propozycje. 221mięsa. Wystarczy, że tłustą wieprzowinę zamienisz na chudego kurczaka. Jako dodatek świetnie sprawdzi się pokrojony w cienkie paski lub kostkę filet z kurczaka. Jak jeszcze „odchudzić” pizzę? Pamiętaj, że na kaloryczność pizzy wpływa wiele czynników. Przykładowo, klasyczna pizza margherita to zaledwie 200-250 kcal, podczas gdy pizza pepperoni dostarcza ok. 420 kcal! Jeżeli zależy Ci na „odchudzeniu” tego dania, zrezygnuj z grubego ciasta w stylu amerykańskim. Ogranicz także ilość sera do minimum – nie jest zatem wskazana pizza serwowana jako „quattro formaggi”. Ponadto jedz pizzę na wzór włoski – bez dodatkowego sosu na wierzchu. A jeśli już musisz mieć sos, wybierz ten na bazie jogurtu, rezygnując z majonezu
W kuchennym oknie Ewy