czosnkowy - 2634 przepisów (strona:35/176)

Pizza z serowymi brzegami 160

kubański (przepis już wkrótce na blogu!) lub inny, dowolny pomidorowy WIERZCH: 300g sera gouda Mlekoma 6 plasterków salami 4 spore pieczarki 20 czarnych oliwek 1 parówka  SOS CZOSNKOWY: 1 opakowanie jogurtu greckiego lekkiego 2 malutkie ząbki czosnku (jeśli jest polski to uwaga na ostrość) 1/3 pęczka koperku sól, pieprz 1 łyżka majonezu (ewentualnie, ja nie daję) Przygotowanie: CIASTO: Drożdże(...)poza brzegami) posmarować sosem pomidorowym (u mnie domowy, kubański), posypać startym serem, ułożyć pieczarki, parówkę, salami i posypać z wierzchu oliwkami. Piec w 200'C około 15 minut. SOS CZOSNKOWY (mój ulubiony): DO miseczki przełożyć jogurt, przecisnąć przez praskę czosnek, dodać do jogurtu. Koperek posiekać drobniutko, dodać do sosu. Przyprawić, zamieszać.  Można dodać koperek świeży (najlepszy), mrożony lub suszony

Cakes By Kejt
Chaczapuri "3 sery" z miętą 169

placki i podgrzewamy po dwie minuty z każdej strony, delikatnie je z wierzchu dociskając do patelni. Przewracamy kilkukrotnie, od czasu do czasu nacierając lekko oliwą.  Podałam z sosem czosnkowym i sałatą.  - See more at: http://www.bistromama.pl/2013/02/chaczapuri-z-ziemniakami-i-cukinia.html#sthash.bwGXTHrv.dpuf Składniki na farsz: 100 g półtłustego twarogu  80 g mozzarelli 80 g sera pleśniowego z niebieską pleśnią 1 łyżka śmietany(...)dwie minuty z każdej strony, delikatnie je z wierzchu dociskając do patelni.  Przewracamy kilkukrotnie, od czasu do czasu nacierając lekko oliwą.  Podajemy ciepłe, najlepiej z sosem jogurtowo-czosnkowym. Smacznego

bistro mama
grillowane bakłażanowe roladki z mozzarellą i pomidorem 123

rillowany bakłażan z mozzarellą i pomidorem Bakłażan z mozzarellą i pomidorami Składniki  Danie dla dwóch osób 1 bakłażan  2 pomidory 1 kulka mozzarelli 4-6 łyżek oliwy czosnkowej, przepis na którą znajduje się na tej  stronie . sól, pieprz świeża bazylia Sposób przygotowania Umytego bakłażana kroimy wzdłuż, na plastry półcentymetrowej grubości, posypujemy solą i odstawiamy na dziesięć minut(...)czasie kroimy mozzarellę w  grube plastry a pomidory w ćwiartki, następnie wydrążamy z nich miękkie części (gniazda nasienne). Plaster bakłażana osuszamy papierowym ręcznikiem, smarujemy po jednej stronie oliwą czosnkową, oraz oprószamy pieprzem.  Na końcu każdego plastra kładziemy po kawałku mozzarelli, listek świeżej bazylii, oraz ćwiartkę pomidora. Zwijamy bakłażana w roladkę, spinając go na koniec wykałaczkami, lub połówkami szpatułek

Miód i pieprz
Rastafariańska tortilla 135

chęci i czasu na długie gotowanie. Smak niepowtarzalny, jeden z naszych ulubionych, bo z resztą kuchnia meksykańska wiedzie u nas prym.  Jedyne odstępstwo od klimatu stanowił sos czosnkowy, którego trudno sobie odmówić, kiedy jest dobrze zrobiony, ręką mistrza M. W czasie przygotowywania warzyw zauważyłam też pewną kolorystyczną prawidłowość, co sprawiło, że obiad z meksykańskiego przeobraził się w jamajsko-meksykańsko(...)dokładnie na patelni. Warzywa pokroić i wrzucić do osobnych miseczek. Tortille ułożyć na kratce przykrytej folią aluminiową i podgrzać w piekarniuku. Ok. 10 minut w 150 C. Sos czosnkowy 180 g jogurtu naturalnego 100 g śmietany 18% 1 łyżeczka majonezu 1 łyżeczka musztardy czosnek (według uznania) sól i pieprz  Czosnek dokładnie obrać i przepuścić przez praskę, wymieszać wszystkie składniki

Przepysznik - BLW i nie tylko
Dietetyczne mega-roladki schabowe dla Teściowej. Odświętny obiad po cięciu brzucha ;) 210

kupił się środkowy ;)  Jako, że Teść nie lubi suchych mięs trzeba było dosztukować sosik, który by pasował do kotletów. Choć M. od początku doradzał mi mój sprawdzony czosnkowy, to ja chciałam być mądrzejsza i zrobiłam słodko - kwaśny. Niestety coś nie wyszło i szczerze mówiąc był obrzydliwy. Zapasy domowe uratowały sytuację i powstał na szybko wspomniany sos czosnkowy. Takie

Kuchnia po mojemu
Pierś z indyka po azjatycku z mleczkiem kokosowym 180

SKŁADNIKI 1 duża pierś z indyka 1/2 puszki mleczka kokosowego 1 cebula czerwona 2 łyżeczki czerwonej pasty curry TaoTao 1/2 buteleczki sosu chilli czosnkowego TaoTao 3 łyżki sosu czosnkowego z miodem TaoTao 1 płaska łyżeczka chilli cayenne 4 łyżki sosu sojowego 1 opakowanie mrożonych warzyw chińskich. 1/4 papryki zielone, żółtej i czerwonej sok z 1/2 limonki PRZYGOTOWANIE Pierś umyć

ClauditteMissCooking
Burger wołowy z ryżem brązowym 136

tartej 1 płaska łyżeczka przyprawy do wołowiny 1/3 łyżeczki pieprzu cayenne sól, pieprz do smaku Dodatkowo: 4 duże bułki 4 duże liście sałaty pomidor ogórek majonez ketchup musztarda masełko czosnkowe Sposób przygotowania: 1. Na oleju delikatnie zeszklić posiekaną drobno cebulę, czosnek oraz listki bazylii. Woreczek ryżu ugotować (al dente) i ostudzić pod bieżącą wodą. Składniki dodać do mięsa, wbić jajko(...)później 5 minut na 6, a ostatnie 5 minut na 8 :) 3. W czasie opiekania się burgerów przygotowujemy pozostałe składniki: Pieczywo przecinamy na dwie części, jedną smarujemy masełkiem czosnkowym i razem z pozostałymi delikatnie nagrzewamy w piekarniku (ok 5 minut w 200st). Następnie układamy dodatki, dodajemy ugrillowane burgery i polewamy sosami.  Smacznego! Ps. U mnie dziś powtórka, tak Mężowi

Kuchnia w czekoladzie
Shoarma z kurczaka 207

Oczywiście to danie jest wersją domową odbiegającą od popularnej oryginalnej bliskowschodniej shoarmy. Podaję przepis na mięso, surówkę wykonałam według tego przepisu: KLIK . Do mięsa polecam też sos czosnkowy: KLIK . A do tego wszystkiego najlepsze będą frytki, choć z ryżem i ziemniakami z wody lub z piekarnika też smakuje dobrze. Składniki: 2 duże piersi z kurczaka Marynata: sól, pieprz szczypta kardamonu(...)godzin do lodówki (minimum na 2 godziny). 3. Mięso obsmażyć na patelni ze wszystkich stron. Podawać z frytkami, ryżem lub ziemniakami z wody, z zestawem surówek i z sosem czosnkowym. Smacznego

Kuchnia domowa Ani
smażona flądra 192

Smażona flądra z czosnkową nutą Flądra jest, moim zdaniem, mocno niedocenianym gatunkiem ryby, może dla tego ze często nie najlepiej kojarzy się z przypadkowymi  smażalniami. Jednak jeżeli mamy możliwość dostania ryby naprawdę świeżej, ( akurat te sam złowiłem) to musimy wiedzieć, że najlepiej smakuje przyrządzona w najprostszy sposób. Składniki   Danie dla czterech osób 4 flądry 1 szklanka mąki(...)masła 50-80 ml oliwy czosnkowej, przepis na którą znajduje się na tej  stronie . 1 cytryna  sól, pieprz Sposób przygotowania Myjemy dokładnie sprawione tuszki fląder (możemy je również pozbawić łbów i skóry, ale należy pamiętać że ryba smażona w całości jest bardziej "soczysta"), oprószamy je solą oraz pieprzem i odstawiamy na co najmniej godzinę w chłodne miejsce

Miód i pieprz
Jaglane pulpety z jarmużem na owocowej chmurze 242

masy.Doprawić ziołami do smaku i wymieszać. Formować kulki. Większe gotowałam na parze a mniejsze upiekłam w piekarniku. Kiełki podsmażyć 2-3 minuty na patelni. Mus owocowy i sos czosnkowy: 1 szt mango 3 szt małych gruszek główka czosnku 2 szt cytryny 3 łyżeczki miodu 2 szklanki oleju rzepakowego szczypt ziół dalmatyńskich szczypt soli 2-3 łyżeczek natki pietruszki Przygotowanie(...)owocowy: mango obrać, a gruszki pozbawić środków i zblenderować na mus. Sos czosnkowy: ząbki czosnku blenderować z szczyptą soli. Stopniowo dodawać olej, aż powstanie puszysta i elastyczna pianka. Na koniec dodać sok z cytryny, miód, szczyptę ziół i natkę pietruszki. Zalecam ostrożność przy stosowaniu - ostry

Karczma Honorietty
Surówka z białej kapusty z sosem czosnkowym 355

Surówka z białej kapusty z sosem czosnkowym Tradycyjna surówka z białej kapusty z marchewką i jabłkiem znają chyba wszyscy. Najlepiej smakuje w towarzystwie naszego ukochanego, pospolitego schabowego:) A dzisiaj na moim stole zawitała biała kapusta ale bez jabłka, za to z prażonym słonecznikiem, kukurydzą i sosem czosnkowym. Surówka nabrała mocy, innego smaku i od razu schaboszczak smakował o niebo lepiej

na moim stole...
Piersi kurczaka z kukurydzą i szczypiorkiem (na słodko) 149

przepisami z kuchni chińskiej, choć wiem, że moje danie na pewno nie ma nic wspólnego z Chinami :) Składniki: 1 duża pierś z kurczaka 1/2 puszki kukurydzy 50 g masła czosnkowego 1 limonka szczypiorek 1 dymka 25 g cukru brązowego 2 łyżki sosu sojowego jasnego sól, pieprz papryka ostra Pierś umyć, osuszyć i pokroić w paski. Polać sosem sojowym i przyprawić(...)dymkę umyć oraz drobno posiekać. Do woka wlać odrobinę oleju i przesmażyć mięso. Gdy mięso będzie lekko przesmażone to przesypać je do miski. W tym samym woku rozpuścić czosnkowe masło. Następnie wsypać cukier i dodać sok z limonki. Całość chwilę przesmażyć. Mięso z powrotem przełożyć do woka. Dodać przecedzoną kukurydzę i szczypiorem. Całość jeszcze chwilę smażyć. Pod koniec całość posmakować

Ugotować
Świat sosów - współpraca z firmą Folwark 200

jakości produktów o wyjątkowym smaku. Starannie dobrane receptury i szczególna dbałość o kompozycję przypraw decydują o doskonałych walorach smakowych. W ofercie firmy znajdziecie m.in. takie sosy jak: sos czosnkowy, sos kebab-gyros ostry, dressing 1000 wysp, sos salsa mexicana, sos madziarów, sos do pizzy, keczup premium, sos barbecue, sos słodko-kwaśny, sos pomidorowy sambal, sos hamburgerowy, sos grecki(...)gyrosa, sos arabski czosnkowy, musztarda sarepska, majonezowy sos chrzanowy, majonez Folwarczny, keczup standard łagodny, keczup standard ostry, keczup Folwarczny, dressing jogurtowy z ziołami, sos teriyaki, sos ziołowo-musztardowy, sos musztardowy, majonez. Zapraszam serdecznie na stronę firmy w celu zapoznania się z ofertą http://folwark.com.pl/ Dzięki uprzejmości firmy Folwark otrzymałam do testowania: sos kebab-gyros łagodny - majonezowy sos o delikatnej

Słodkie okruszki
35 pomysłów na weekendowe śniadanie 237

możecie przygotować dzień wcześniej, wieczorem, a rano zjeść ze smakiem! Sobota i niedziela przed nami, wypróbujcie najlepsze śniadaniowe przepisy na weekend już jutro! Smacznego i miłego leniuchowania! Chrupiące grzanki czosnkowe  Chrupiące grzanki z kremowym kozim serem Chrupiące czosnkowe grzanki z włoską oliwą Chrupiące naleśniki na słodko z twarogiem Chrupiące tosty z wędzonym serem Drozdżowe ślimaczki z cukinią i czosnkiem

Moja smaczna kuchnia
Stek z polędwicy z masłem czosnkowym z dodatkiem grillowanej papryki i cukini 161

Klasyka. Elegancja. Wykwintność. Pełnia smaku. Kulinarne doznanie. Dla mięsożerców po prostu seks na talerzu. Wszelkie słowa są zbędne. Prawdziwy stek z polędwicy z masłem czosnkowym. Składniki na 2 porcje: 300 g polędwicy wołowej (2x po 150 g) 1 cukinia 1 papryka czerwona 50 g masła 2-3 ząbki czosnku natka pietruszki – 2 cm 1/2 łyżeczka soli oliwa z oliwek(...)transform: scale(1.2); } jQuery(document).ready(function( $ ){ //jQuery('.yuzo_related_post').equalizer({ overflow : 'relatedthumb' }); jQuery('.yuzo_related_post .yuzo_wraps').equalizer({ columns : '> div' }); }); Post Stek z polędwicy z masłem czosnkowym z dodatkiem grillowanej papryki i cukini pojawił się poraz pierwszy w Pociąg Do Kuchni

Pociąg Do Kuchni

Proponowane wyszukiwania