Składniki: puszka groszku puszka kukurydzy puszka czerwonej fasoli 6 jajek ugotowanych na twardo pół pęczka natki pietruszki puszka tuńczyka w sosie własnym 1 łyżka majonezu 1 łyżka sosu czosnkowego Folwark sól,pieprz do smaku Wykonanie: Do salaterki przekładam osączony groszek, kukurydzę oraz fasolę. Jajka kroję w kosteczkę, tuńczyka rozdrabniam widelcem, natkę pietruszki drobno siekam. Wszystko dodaję do reszty składników(...)koniec dodaję majonez i sos czosnkowy, doprawiam wg uznania
Z Majeczką w kuchniostygły. Jeśli użyjecie zamrożonych krewetek to musicie je zalać wrzątkiem na kilka sekund, aż lekko zrobią się różowe, następnie odcedzić dokładnie. Mocno rozgrzać patelnię dodać oliwę o smaku czosnkowym. Najpierw na patelni obsmażyć ser, aż lekko się przypiecze. Następnie dodać pokrojone na mniejsze kawałki krewetki ( zostawić kilka całych do dekoracji), chilli posiekaną, ząbki czosnku. Skropić wszystko sokiem z cytryny(...)maximum i piec około 5 minut, żeby lekko się przypiekły. Najlepiej jak macie opcje grill. Na talerz wyłożyć sałatę, położyć podpieczoną kopertę,polać sosem chilli lub innym ulubionym. Sos czosnkowy byłby super również. Serwować. to było pyszne
Kuchnia Pokoleńłyżeczki, kucharek 1 łyżeczka, jajka 1 sztuka/M, natka pietruszki 2 łyżki, pieczywo pszenne - ile potrzeba SOS JOGURTOWY: jogurt grecki 200 ml, szczypiorek 1 łyżka, koperek 1 łyżka, sól czosnkowa 1/2 łyżeczki mieloną łopatkę dokładnie wyrobić z jajkiem, tartą bułką, olejem, pieprzem, kucharkiem, posiekaną cebulą, pokrojonymi pieczarkami, natką pietruszki i schować do lodówki na 1 godzinę, aby zamarynowały się smaki(...)średnim ogniu, gotowe przełożyć na talerz, teraz na ruszt położyć kromki bułki paryskiej na 3 minuty z każdej strony na większym ogniu jogurt wymieszać z koperkiem, szczypiorkiem, solą czosnkową do smaku - na kromce bułki położyć kotleta, nałożyć sporą porcję sosu i przykryć drugą kromką - kotlety są smaczne z sosem i z paryską na kolację.................SMACZNEGO
W Mojej Kuchni Lubiępesto na sałatce z zielonej soczewicy Brokułowo-jajeczna sałatka z majonezem Bruschetta z cukinią i hokkaido Bukiet sałat z brokułami i jajkiem Chrupiąca ciabatta z pesto rosso Chrupiące grzanki czosnkowe Chrupiące grzanki z kremowym kozim serem Chrupiące czosnkowe grzanki z włoską oliwą Chrupiące naleśniki na słodko z twarogiem Chrupiąca sałatka z białej kapusty z koperkiem Chrupiąca sałatka z soczystymi
Moja smaczna kuchniakosteczkę, następnie smażymy, boczek kroimy w małą kostkę i podsmażamy z pieczarkami. 2. boczek rozkrawamy na prostokąt, smarujemy farszem, zwijamy i obwiązujemy nicią. Posypujemy solą, pieprzem, chilli, przyprawą czosnkową i do mięsa. 3. Mięso wkładamy do naczynia żaroodpornego, pieczemy 2,5 godziny w temp 200st., boczek kroimy w plastry. Można podać z sosem czosnkowym. Smakuje równie dobrze na zimno
Podróż w kulinariapózno...są! Składniki -1 kg ziemniaków -2 cebule -2 ząbki czosnku -2 jaja -2-3 łyżki mąki pszennej -sól i pieprz do smaku -olej lub smalec do smażenia -sos czosnkowy Roleski Ziemniaki i cebulę obierz.Następnie zetrzyj na tarce o małych oczkach. Masę wylać na sitko i postawić w naczyniu, aby sok skapał do naczynia, lekko docisnąć. Następnie(...)pieprzem. Jeśli chcesz aby masa nie ściemniała, dodaj po prostu łyżkę śmietany lub gęstego jogurtu. Smaż na złoty kolor. Podawaj ciepłe. Ja moje placki ziemniaczane podałam z sosem czosnkowym i natka pietruszki na pięknej Porcelanie Bogucice Smacznego
Z Kuchni Do Kuchnikubański (przepis już wkrótce na blogu!) lub inny, dowolny pomidorowy WIERZCH: 300g sera gouda Mlekoma 6 plasterków salami 4 spore pieczarki 20 czarnych oliwek 1 parówka SOS CZOSNKOWY: 1 opakowanie jogurtu greckiego lekkiego 2 malutkie ząbki czosnku (jeśli jest polski to uwaga na ostrość) 1/3 pęczka koperku sól, pieprz 1 łyżka majonezu (ewentualnie, ja nie daję) Przygotowanie: CIASTO: Drożdże(...)poza brzegami) posmarować sosem pomidorowym (u mnie domowy, kubański), posypać startym serem, ułożyć pieczarki, parówkę, salami i posypać z wierzchu oliwkami. Piec w 200'C około 15 minut. SOS CZOSNKOWY (mój ulubiony): DO miseczki przełożyć jogurt, przecisnąć przez praskę czosnek, dodać do jogurtu. Koperek posiekać drobniutko, dodać do sosu. Przyprawić, zamieszać. Można dodać koperek świeży (najlepszy), mrożony lub suszony
Cakes By Kejtplacki i podgrzewamy po dwie minuty z każdej strony, delikatnie je z wierzchu dociskając do patelni. Przewracamy kilkukrotnie, od czasu do czasu nacierając lekko oliwą. Podałam z sosem czosnkowym i sałatą. - See more at: http://www.bistromama.pl/2013/02/chaczapuri-z-ziemniakami-i-cukinia.html#sthash.bwGXTHrv.dpuf Składniki na farsz: 100 g półtłustego twarogu 80 g mozzarelli 80 g sera pleśniowego z niebieską pleśnią 1 łyżka śmietany(...)dwie minuty z każdej strony, delikatnie je z wierzchu dociskając do patelni. Przewracamy kilkukrotnie, od czasu do czasu nacierając lekko oliwą. Podajemy ciepłe, najlepiej z sosem jogurtowo-czosnkowym. Smacznego
bistro mamarillowany bakłażan z mozzarellą i pomidorem Bakłażan z mozzarellą i pomidorami Składniki Danie dla dwóch osób 1 bakłażan 2 pomidory 1 kulka mozzarelli 4-6 łyżek oliwy czosnkowej, przepis na którą znajduje się na tej stronie . sól, pieprz świeża bazylia Sposób przygotowania Umytego bakłażana kroimy wzdłuż, na plastry półcentymetrowej grubości, posypujemy solą i odstawiamy na dziesięć minut(...)czasie kroimy mozzarellę w grube plastry a pomidory w ćwiartki, następnie wydrążamy z nich miękkie części (gniazda nasienne). Plaster bakłażana osuszamy papierowym ręcznikiem, smarujemy po jednej stronie oliwą czosnkową, oraz oprószamy pieprzem. Na końcu każdego plastra kładziemy po kawałku mozzarelli, listek świeżej bazylii, oraz ćwiartkę pomidora. Zwijamy bakłażana w roladkę, spinając go na koniec wykałaczkami, lub połówkami szpatułek
Miód i pieprzchęci i czasu na długie gotowanie. Smak niepowtarzalny, jeden z naszych ulubionych, bo z resztą kuchnia meksykańska wiedzie u nas prym. Jedyne odstępstwo od klimatu stanowił sos czosnkowy, którego trudno sobie odmówić, kiedy jest dobrze zrobiony, ręką mistrza M. W czasie przygotowywania warzyw zauważyłam też pewną kolorystyczną prawidłowość, co sprawiło, że obiad z meksykańskiego przeobraził się w jamajsko-meksykańsko(...)dokładnie na patelni. Warzywa pokroić i wrzucić do osobnych miseczek. Tortille ułożyć na kratce przykrytej folią aluminiową i podgrzać w piekarniuku. Ok. 10 minut w 150 C. Sos czosnkowy 180 g jogurtu naturalnego 100 g śmietany 18% 1 łyżeczka majonezu 1 łyżeczka musztardy czosnek (według uznania) sól i pieprz Czosnek dokładnie obrać i przepuścić przez praskę, wymieszać wszystkie składniki
Przepysznik - BLW i nie tylkokupił się środkowy ;) Jako, że Teść nie lubi suchych mięs trzeba było dosztukować sosik, który by pasował do kotletów. Choć M. od początku doradzał mi mój sprawdzony czosnkowy, to ja chciałam być mądrzejsza i zrobiłam słodko - kwaśny. Niestety coś nie wyszło i szczerze mówiąc był obrzydliwy. Zapasy domowe uratowały sytuację i powstał na szybko wspomniany sos czosnkowy. Takie
Kuchnia po mojemuSKŁADNIKI 1 duża pierś z indyka 1/2 puszki mleczka kokosowego 1 cebula czerwona 2 łyżeczki czerwonej pasty curry TaoTao 1/2 buteleczki sosu chilli czosnkowego TaoTao 3 łyżki sosu czosnkowego z miodem TaoTao 1 płaska łyżeczka chilli cayenne 4 łyżki sosu sojowego 1 opakowanie mrożonych warzyw chińskich. 1/4 papryki zielone, żółtej i czerwonej sok z 1/2 limonki PRZYGOTOWANIE Pierś umyć
ClauditteMissCookingtartej 1 płaska łyżeczka przyprawy do wołowiny 1/3 łyżeczki pieprzu cayenne sól, pieprz do smaku Dodatkowo: 4 duże bułki 4 duże liście sałaty pomidor ogórek majonez ketchup musztarda masełko czosnkowe Sposób przygotowania: 1. Na oleju delikatnie zeszklić posiekaną drobno cebulę, czosnek oraz listki bazylii. Woreczek ryżu ugotować (al dente) i ostudzić pod bieżącą wodą. Składniki dodać do mięsa, wbić jajko(...)później 5 minut na 6, a ostatnie 5 minut na 8 :) 3. W czasie opiekania się burgerów przygotowujemy pozostałe składniki: Pieczywo przecinamy na dwie części, jedną smarujemy masełkiem czosnkowym i razem z pozostałymi delikatnie nagrzewamy w piekarniku (ok 5 minut w 200st). Następnie układamy dodatki, dodajemy ugrillowane burgery i polewamy sosami. Smacznego! Ps. U mnie dziś powtórka, tak Mężowi
Kuchnia w czekoladzieOczywiście to danie jest wersją domową odbiegającą od popularnej oryginalnej bliskowschodniej shoarmy. Podaję przepis na mięso, surówkę wykonałam według tego przepisu: KLIK . Do mięsa polecam też sos czosnkowy: KLIK . A do tego wszystkiego najlepsze będą frytki, choć z ryżem i ziemniakami z wody lub z piekarnika też smakuje dobrze. Składniki: 2 duże piersi z kurczaka Marynata: sól, pieprz szczypta kardamonu(...)godzin do lodówki (minimum na 2 godziny). 3. Mięso obsmażyć na patelni ze wszystkich stron. Podawać z frytkami, ryżem lub ziemniakami z wody, z zestawem surówek i z sosem czosnkowym. Smacznego
Kuchnia domowa AniSmażona flądra z czosnkową nutą Flądra jest, moim zdaniem, mocno niedocenianym gatunkiem ryby, może dla tego ze często nie najlepiej kojarzy się z przypadkowymi smażalniami. Jednak jeżeli mamy możliwość dostania ryby naprawdę świeżej, ( akurat te sam złowiłem) to musimy wiedzieć, że najlepiej smakuje przyrządzona w najprostszy sposób. Składniki Danie dla czterech osób 4 flądry 1 szklanka mąki(...)masła 50-80 ml oliwy czosnkowej, przepis na którą znajduje się na tej stronie . 1 cytryna sól, pieprz Sposób przygotowania Myjemy dokładnie sprawione tuszki fląder (możemy je również pozbawić łbów i skóry, ale należy pamiętać że ryba smażona w całości jest bardziej "soczysta"), oprószamy je solą oraz pieprzem i odstawiamy na co najmniej godzinę w chłodne miejsce
Miód i pieprz