ananasa i szynki. Posypać suszoną bazylią i żółtym serem. Piec 20 minut w dobrze rozgrzanym piekarniku. Pizzę najlepiej piec w prostokątnych blaszkach, wtedy więcej serduszek wytniemy. Podawać z sosem czosnkowym. Sos pomidorowy : * puszka pomidorów w kawałkach * kartonik przecieru pomidorowego * 2 ząbki czosnku * 5 łyżek oliwy z oliwek * garść świeżej bazylii * cukier, sól , świeżo mielony czarny pieprz Przygotowanie : Na rozgrzaną oliwę
Magiczne Życie Martywyrośnięcia. Rozwałkować na cienko. Przełożyć na blachę. Wyłożyć sos, mięso oraz cebulę. Posypać serem i piec w 250 stopniach przez około 15-20 minut. Podawać z sosem czosnkowym . W Wyzwaniu Blogerek i Blogerów wzięli udział : Paulina mojapasjasmaku.blogspot.com Monika papryczkaa.blogspot.com Magda - nie brała udziału, ale przygotowała banery wyzwania Gosia daylicooking.pl Iwona izioni-smaki.blogspot.com Kasia bakeandtaste.blogspot.com Ewa ewakuchennie.blogspot.com Justyna tysiagotuje.pl Marzena
Magiczne Życie Martydomowych wędlin przecież nie muszę Was przekonywać. Dzisiaj coś zdecydowanie dla facetów, kawałek porządnego mięsa. Pyszna, mocno czosnkowa i majerankowa rolada idealna na kanapki. Do tego dodatek czegoś ostrzejszego np musztardy bądź papryki konserwowej i mamy genialne mięso do obiadu. Składniki : * koło 1,2 boczku surowego * pół główki czosnku * łyżka majeranku * sól , świeżo mielony pieprz, czerwona mielona słodka papryka
Magiczne Życie Martyczerwoną pokroić w kostkę. Pomidorki koktajlowe przekroić na pół. Wszystkie składniki sałatki wymieszać w misce. Składniki sosu wymieszać, polać przed podaniem sałatki. Idealnie smakuje z czosnkowymi grzankami
Magiczne Życie MartyPiekarnik rozgrzać na max. U mnie to 250 stopni. Ciasto posmarować sosem pomidorowym, ułożyć dodatki, posypać żółtym serem. Piec 15-20 minut. Pizzę podawać gorącą. Idealnie smakuje z sosem czosnkowym
Magiczne Życie Martywychodziła! Mam nadzieję, że spadnie deszcz i to wszystko nieco opadnie...). Wróćmy do meritum! Poniżej przepis, który znalazłam w KUKBUK'u. Bardzo smaczne babeczki wytrawne z porem, serkiem czosnkowym i rzeżuchą. Ja jeszcze do kilku dodałam roszponkę, też wybornie smakowały. Kilku znajomych powiedziało również, że to dobra przekąska do piwa. Sprawdzicie? ;-) Zapraszam! Czytaj więcej » Ten i więcej przepisów znajdziesz
Pora coś zjeśćstraganach i stoiskach. I tak wpadłam na cukinię i szalotki, a więc na pyszne placki z ich udziałem! Placki są delikatne, zielone od dodanych warzyw. Wybornie smakują z sosem czosnkowym, jednak same równie dobrze się prezentują. Zapraszam! Czytaj więcej » Ten i więcej przepisów znajdziesz na blogu kulinarnym www.poracoszjesc.pl
Pora coś zjeśćDrinki. Koktajle. Szparagi w cieście francuskim z sezamem Zawijana tortilla z sałatą, twarożkiem Strips KFC , czyli piersi w chrupiącej panierce Bruschetta z pomidorami i bazylią Przekąski na imprezę : Grzanki czosnkowe Domowe nuggetsy z kurczaka Tortilla z wędzonym kurczakiem i suszonymi pomidorami Przekąski na imprezę: Wędzony łosoś z twarożkiem na krakersach Sałatki Oryginalna sałatka grecka (chłopska) z fetą Sałatka z nuggetsami
Kulinarne Przebojeczasu. Nie MA CZASU na dłuższe pisanie. Na nic. Sen? A co to takiego? Chociaż na gotowanie chwilę znalazłam. Musiałam. Po prostu już nie wytrzymywałam. CZOSNKOWY KURCZAK Z PIEKARNIKA. (przepis wymyślany na szybko;) kurczak łyżka vegety łyżka mielonej słodkiej papryki łyżka czosnku granulowanego łyżka oleju łyżka suszonego oregano Wszystkie przyprawy zmieszałam z łyżką oliwy. Kurczaka porządnie sprawiłam, wyczyściłam. Natarłam
W kuchni Karmel-itkimajeranku, zagotowałam. Następnie doprawiłam do smaku solą i pieprzem oraz sokiem z cytryny. Znów pogotowałam chwilę. Jeśli smak jest zbyt mało wyrazisty, dodać można odrobinę "jarzynki". Osobiście lubię mocno czosnkowy barszcz z dużą ilością majeranku. Smacznego
W kuchni Karmel-itkibazylii purpurowej. Na końcu udało się nam dorwać szefa i poprosić o pamiątkowe zdjęcie i podpisanie książek. Pozdrawiam Cię Kasiu! Jak i wszystkich czytelników. Karmel-itka. pyra z sosem czosnkowym, serem żółtym i szynką, czyli "pyra po lubońsku" , PS: Zdjęcia z pozostałych części imprezy będą dodawane w późniejszym czasie, na przemian z przepisami
W kuchni Karmel-itkimnie czeka.. By skroić tą wielgachną dynię potrzebowałam mnóstwo siły i zapału. W końcu ważyła 10 kg. Wykorzystałam ją na wiele sposobów. Jednym z nich był ten CZOSNKOWY KREM DYNIOWY , z poprzedniego posta. Kolejną pozycją jest.. Znów coś autorskiego. Tym razem dynia w wersji słodkiej. Co powiecie na..? KORZENNA SZARLOTKA DYNIOWA. /autorski; w oparciu o zwykłą szarlotkę;/ kostka
W kuchni Karmel-itkizasiadło wspólnie do stołu, przyniosło co nieco i poznało się ze sobą. Przyniosłam swoją sałatkę. Było ciasto, a nawet i kilka rodzajów. Wędliny, sery, konfitury, masło. Domowy chleb, rogaliki czosnkowe, ciasteczka francuskie, twarożki, warzywa. Śniadanie z prawdziwego zdarzenia. Ale przede wszystkim wspaniała atmosfera, rewelacyjni ludzie (z przewagą kobiet - był z nami jeden rodzynek) w poranek niedzielny to prawdziwy relaks
W kuchni Karmel-itkinadaje wykwintnego wymiaru. PLACKI Z CUKINII Z SOSEM GORGONZOLA. na 3-4 osoby cukinia o wadze ok. 1 kg 2 jajka 1 - 1,5 szklanki mąki orkiszowej pełnoziarnistej sól czosnkowa (odrobina) olej do smażenia 200g sera gorgoznola 1/2 szklanki śmietanki słodkiej (12 %) Cukinię myję, pozbawiam pestek i ścieram na grubej tarce, razem ze skórką. Posypuję odrobiną soli (uwaga
W kuchni Karmel-itkiwersji wytrawnej właśnie, co w bardzo smakowitym towarzystwie się obraca. DYNIOWY GULASZ Z KIEŁBASĄ. dla 2-4 osób 500 g obranej dyni 300 g kiełbasy wiejskiej (może być inna czosnkowa kiełbasa) 2 duże marchewki (lub 4 małe) 2 duże cebule 2 małe papryki czerwone 500 g pieczarek sól, pieprz, słodka papryka mielona 2 łyżki majeranku 2 liście laurowe Obrana dynię
W kuchni Karmel-itki