Chyba nie ma osoby, która nie lubi pizzy. Zrobiona domowym sposobem jest na pewno zdrowsza, bo wiemy, co jest w niej w środku. Ponadto, możemy dowolnie dobrać składniki na wierzch. Swoją pierwszą pizzę zrobiłam kilka lat temu, ale od tego czasu ciasto trochę udoskonalałam, aż wyszło takie jakie mi odpowiada w 100%. Ma ono delikatny czosnkowy posmak, ale równie dobrze możemy dodać do niego zioła prowansalskie. Ja niestety ich nie lubię. Część pizzy zawsze robię z szynką, a część z pepperoni. Najchętniej ... czytaj dalej...
uwielbiam domową pizzę;)u mnie w domu wszyscy się przekonali do hawajskiej, chociaż na początku też się jej bali;) i teraz głównie taką robimy:D
no i teraz zapragnęłam zjeść kawałek twojej pizzy na śniadanie :P pycha!
Domowa najlepsza. Polecam zrobienie pomidorowej podkładki na pomidorach, nie koncentracie. Jest o wiele smaczniejsza;)pozdrawiam ciepłoMalwina
czasem jeszcze duszę pomidorki na sos, ale nie miałam tyle czasu tym razem:)
wygląda przepięknie ale mam ochotę :):) chyba sobie zrobię w przyszłym tygodniu :)
dziwny ten przepis, jajko ? do ciasta drozdzowego ? oczywiscie sa różne warianty ale ser to najlepiej dac pod warzywa pozdrawiam
dokładnie są różne warianty, ja zawsze robię z jajkiem i wychodzi. Jako dowód, że jest ok potwierdza, fakt, że ktoś już je robił wyżej i się wypowiadał oraz zdjęcie, które ukazuje efekt końcowy. Poza tym co do sera, każdy go robi jak lubi, ja zawsze daję na górę bo tak mi odpowiada, ale możesz zrobić inaczej.
jajka przeważnie powodują, że ciasto ma delikatniejszy smak, niektórzy robią na samych żółtkach (kwestia koloru, że jest lekko żółtawe), jedni robią na mleku inni na wodzie, każdy musi znaleźć swoją idealną wersję. Drożdże świeże można zastąpić instant, można dodać do ciasta tłuszcz np. oliwę. ale najważniejsze jest wyrobienie, ma być elastyczne