Już od dawien dawna przygotowuję swoje pizze, a wariacji składników może pozazdrościć niejedna pizzeria. Uwielbiam pizzę na domowym cieście i żadna mi nie smakuje tak, jak właśnie taka - na lekko puszystym spodzie. Ostatnio wymyśliliśmy naszą "włoską" pizzę z wyłącznie włoskimi akcentami w postaci takich składników jak: szynka parmeńska, mozzarella czy gorgonzola. Kolorystycznie też wszystko się zgadza - Italia pełną gębą :) zatem życzymy smacznego :) Składniki na ciasto: &nb... czytaj dalej...
My też jesteśmy fanami domowej pizzy z własnoręcznie przygotowanym ciastem. Choć właściwie powinnam napisać, że ja jestem fanką pizzy mojego męża, bo to On rządzi w naszej kuchni :) Składników używamy podobnych, jedynie ciasto preferujemy odrobinę cieńsze i chrupiące, trochę takie "macowate" ;-) ale jak wiadomo to bardzo indywidualna sprawa :) Aż mi zapachniało Italią...
A tu jaka apetyczna pizza! I ja też preferuję spody bardziej pulchne, wtedy czuć nie tylko same składniki na wierzchu, a dodatkowo miękkie i drożdżowe ciasto :)