czosnek w ziołach - 2842 przepisów (strona:125/190)

Sałatka z brokułami, kalafiorem, kurczakiem i kiełkami 191

Post Sałatka z brokułami, kalafiorem, kurczakiem i kiełkami pojawił się poraz pierwszy w KulinarnePrzeboje.pl .

Kulinarne Przeboje
Kurczak z pieczonymi warzywami / Chicken with roasted vegetables 362

międzyczasie w większej patelni rozgrzej oliwę, włóż czosnek i chili i smaż przez około 30 sekund. Dodaj Pieczarki i smaż, często mieszając, przez około 5 minut, aż zaczną się rumienić. Następnie wlej wino i gotuj na dużym ogniu przez 30 sekund. Po tym czasie wlej bulion i dodaj pomidory, koncentrat pomidorowy, zioła i dopraw solą i pieprzem. Doprowadź całość

karmelowy
Pierś z kaczki ze śliwkami i golasami 254

dbam by moja kaczka była miękka i soczysta. Dzisiaj przygotowałam w domu pierś z kaczki z sosem ze śliwek węgierek z golasami, czyli czymś w rodzaju klusek z ziemniaków, ziół, jajek i mąki. Była to jedna z najlepszych kaczek jaką jadłam, jeśli nie najlepsza. Kaczka rozpływała się w ustach i nie jest to tylko czcze gadanie, ani moje subiektywne odczucie(...)ziarenek czarnego pieprzu 4 duże ząbki czosnku 2 jajka 60 gram mąki sól pieprz świeżo mielony masło olej rzepakowy WYKONANIE Piersi kaczki dokładnie myjemy, a następnie osuszamy. Czyścimy piersi – odcinając wystające po bokach kawałki skóry i ścięgna. Na skórze kaczki robimy nacięcia „na krzyż”. Piersi nacieramy olejem, ziarnami pieprzu, plastrami czosnku, igłami rozmarynu. Odstawiamy w chłodne miejsce

OstryKęs
Pierś z kaczki ze śliwkami i golasami 394

dbam by moja kaczka była miękka i soczysta. Dzisiaj przygotowałam w domu pierś z kaczki z sosem ze śliwek węgierek z golasami, czyli czymś w rodzaju klusek z ziemniaków, ziół, jajek i mąki. Była to jedna z najlepszych kaczek jaką jadłam, jeśli nie najlepsza. Kaczka rozpływała się w ustach i nie jest to tylko czcze gadanie, ani moje subiektywne odczucie(...)ziarenek czarnego pieprzu 4 duże ząbki czosnku 2 jajka 60 gram mąki sól pieprz świeżo mielony masło olej rzepakowy WYKONANIE Piersi kaczki dokładnie myjemy, a następnie osuszamy. Czyścimy piersi – odcinając wystające po bokach kawałki skóry i ścięgna. Na skórze kaczki robimy nacięcia „na krzyż”. Piersi nacieramy olejem, ziarnami pieprzu, plastrami czosnku, igłami rozmarynu. Odstawiamy w chłodne miejsce

OstryKęs
Wegańska zupa fasolowa z warzywami 127

marchewki 4 ziemniaki 1 pasternak seler naciowy por 2 ząbki czosnku natka pietruszki koperek sól kminek ziele angielskie 2 liście laurowe 100 ml oliwy z oliwek Namoczoną fasolę (najlepiej przez całą noc) przełożyłam do garnka. Warzywa obrałam, pokroiłam w kostkę i dodałam do fasoli. Dodałam oliwę, przyprawy, zioła i wszystko gotowałam do miękkości

nietadieta
Leczo do słoików 289

odmierzałam czas  po dodaniu każdego składnika. Całość doprawiłam świeżymi ziołami z wyjątkiem bazylii, która już przekwitła i zmuszona byłam dodać suszoną. Składniki: 0,4kg cebuli 1,1kg kolorowej papryki 1,8kg cukinii 1kg pomidorów- użyłam odmiany lima olej Przyprawy: sól pieprz bazylia tymianek oregano 2 ząbki czosnku mięta Cebulę rumienimy przez 10 minut na niewielkiej ilości oleju. Dodajemy

Wrzosowa Polana
Grill nie musi być nudny! Mięsno-owocowe rarytasy 190

soku ananasowego, soku z limonki, sosu ostrygowego, startego imbiru i czosnku. Później wystarczy nabijać na przemian mięso i ananasa, ułożyć na grillu i polewać marynatą. Wołowina na słodko Mięso wołowe i suszone śliwki to sprawdzony duet. Wykwintnym daniem na grilla będą nadziewane polędwiczki zamarynowane w oliwie z ziołami. Kluczowy jest farsz – przygotowuje się go ze śliwek, prawdziwków, cebuli, szałwii

Kuchcik gotuje
Pasztet z fasoli 135

kilka suszonych grzybów. Pasztet nabrał fajnego, leśnego smaku. Przyprawy i zioła bez wątpnienia wzbogacają smak pasztetu. Pasztet z fasoli to typowy pasztet do smarowania. Kremowy i delikatny w smaku. Polecam! Pasztet z fasoli Składniki: ½ kg fasoli, u mnie fasola pinto 50 ml oleju 1 cebula 2 ząbki czosnku 3 nasiona jałowca 1 łyżka posiekanego świeżego rozmarynu 1 jajko

codojedzenia
Roladki z papryką otulone boczkiem 168

Pyszne i soczyste mięso z kurczaka otulone chrupiącym i pachnącym ziołami boczkiem. Świetnie pasuje do pieczonych ziemniaczków i surówki.  Talerz "Agawa Gold" od Porcelany Bogucice . 2 duże filety z kurczaka kawałek papryki czerwonej kawałek papryki jasnej 1/2 kulki mozzarelli 12 cieniutkich plasterków boczku sól pieprz papryka słodka czosnek granulowany rozmaryn 2 łyżki oleju Filety umyć, osuszyć, pozbawić błonek

Smakołyki Asi
Tajska sałatka z kurczakiem i curry 359

woku. Podsmażamy na złoto cebulę pokrojoną w piórka i czosnek przeciśnięty przez praskę. Dodajemy pastę curry i przesmażamy kilka minut razem. Dodajemy kurczaka pokrojonego w paseczki. Wlewamy sos rybny, dosypujemy cukier i curry. Smażymy do miękkości przez około 10 minut. Odstawiamy do ostudzenia. Dodajemy posiekane świeże zioła. Na półmisku układamy posiekaną kapustę, ogórka w plasterkach, paseczki czerwonej papryki. Dodajemy

Moje Kuchenne Rewelacje
Ziołowy kurczak na parze z sałatką szparagową 190

przepis na pysznego , soczystego kurczaka w ziołach ugotowanego na parze i smaczną sałatkę z fasolki szparagowej i suszonych pomidorów. SKŁADNIKI : * filet z kurczaka – 150 g * sól * pieprz * wędzona papryka mielona * estragon * oregano * fasolka szparagowa zielona – 100 g * suszone pomidory w oleju – 50 g * czosnek – 1 ząbek   SPOSÓB PRZYRZĄDZENIA : Filet z kurczaka oczyszczamy , delikatnie

Ostra na Słodko
Zupa pomidorowa z zielonym makaronem naleśnikowym 165

st.C (termoobieg) przez godzinę. Upieczone warzywa przekładamy do garnka, czosnek obieramy z łupinek. Zalewamy gorącym bulionem, gotujemy przez chwilę, po czym miksujemy blenderem na gładki krem. przyprawiamy solą i pieprzem.  Makaron:  Z jajka, mleka, wody, mąki i szczypty soli robimy ciasto naleśnikowe. Do ciasta dodajemy poszatkowane zioła i miksujemy blenderem, aż uzyskamy zielone ciasto. Na patelni rozgrzewamy

Smakowity Blog Kulinarny
Pstrąg łososiowy 194

tymiankiem  lub pstrąg łososiowy z koperkiem i czosnkiem.  Przygotowanie:     Filety z pstrąga przyprawiamy pieprzem i solą. Następnie skraplamy sokiem z cytryny i posypujemy herbatą green tea. Odstawiamy na godzinkę do lodówki. Filety smażymy na rozgrzanym tłuszczu z każdej strony. Po usmażeniu posypujemy suszonymi kolorowymi ziołami

Aga w kuchni
Współpraca SKWORCU. 118

ofercie znajdują się produkty wyróżnione różnymi nagrodami np. kompozycja przyprawowa Zioła Małgorzatki zdobyła nagrodę na XXIV Targach „Bliżej zdrowia bliżej natury” ." Z czym absolutnie mogę się zgodzić. Ogromny asortyment oczaruje każdego i nie pozwoli poprzestać na jednym zamówieniu. W mojej paczuszce znalazłam: pieprz cytrynowy pistacje podprażane łuskane czosnek niedźwiedzi pieprz pomarańczowy papryka wędzona ostra papryka wędzona słodka pomidory płatki

Brzuszki Łakomczuszki
Focaccia 243

obiecałam wczoraj na talerz idzie Fociaccia. Focaccia pochodzi z kuchni włoskiej. Rodzaj pieczywa polanego oliwą, z ziołami np rozmarynem , tymiankiem, ale takze może być I z cebulą, pomidorami, serem czy tez z oliwkami. Podajemy jako przekąskę lub jako dodatek do potraw. W kazdej części Włoch , mozna znalezć focaccia, I każda ma inny przepis :) A to moja focaccia(...)wody ok 70 ml oliwy z oliwek 2 ząbki czosnku 1 lyżeczka rozmarynu- suchy lub świeży 1 lyżeczka tymianeku- suchy lub świeży sól morska Wykonanie: Drożdże wsypujemy do ciepłej wody - odstawiamy na 10-15 min . Szykujemy oliwkę. Do miseczki wlewamy oliwę z oliwy 60ml, dodajemy wyciśnięty czosnek, rozmaryn ( ja miałam suchy) I tymianek - dodałam świeży. Odstawiamy. Wyrabiamy ciasto

Smaki Edyty

Proponowane wyszukiwania