staram się je robić dość często. Młoda kapusta już jest w sklepach, więc koniecznie wypróbujcie. Czekam na Wasze opinie w komentarzach. Składniki 1 średnia główka młodej kapusty 250 g paluszków krabowych 1 czerwona papryka 1 puszka kukurydzy 1 pęczek koperku 1 pęczek szczypiorku 3 łyżki majonezu sól pieprz ziołowy Kapustę przekroić na pół i zetrzeć na tarce o grubych
O kuchni z uczuciemjako przystawka lub przekąska. Polecam! Przepis pochodzi ze strony The Kitchn składniki (na 8 mini frittat) 2 szklanki posiekanej kapusty (jarmużu) 1 ząbek czosnku, pokrojone w cienkie plasterki 3 łyżki oliwy z oliwek 1/4 łyżeczki płatków czerwonej papryki 8 dużych jaj 1/4 łyżeczki soli zmielony czarny pieprz 1/2 łyżeczki suszonego tymianku 1/4 szklanki koziego sera, rozdrobnionego (miałam miękki(...)wysuszyć, pokroić na cieniutkie paski. Na patelni rozgrzać łyżkę oliwy , smażyć czosnek na średnim ogniu przez ok 30 sekund . Dodać jarmuż i czerwone płatki papryki i smażyć, aż kapusta zmięknie, od 1 do 2 minut . W misce ubić jajka z solą i pieprzem . Do jaj dodać przestudzony jarmuż i tymianek, sól i pieprz. Formę
Stare GaryPyszne i proste w wykonaniu rożki z ciasta francuskiego nadziane kiszoną kapustą i pieczarkami. Idealnie pasują do czerwonego barszczyku. składniki: 2 opakowania ciasta francuskiego po 275 g 1 cebula 400 g pieczarek 400 g kapusty kiszonej 2 łyżki majeranku 1/2 łyżeczki pieprzu czarnego mielonego 1 jajko olej do smażenia Cebulę pokroić w kostkę i podsmażyć na oleju. Pieczarki umyć
Monia miesza i gotujesałatkę przedstawiam w takiej właśnie formie. Kolorowa sałatka SKŁADNIKI: 1/4 kapusty pekińskiej 2 jajka 1/2 puszki kukurydzy 1/2 puszki fasolki czerwonej 2 papryki konserwowe sól, pieprz majonez PRZYGOTOWANIE: Kapustę pekińską drobno szatkujemy i przekładamy do miski. Jajka gotujemy w osolonej wodzie na twardo, następnie studzimy, obieramy i kroimy na kawałki. Z kukurydzy i fasolki odcedzamy zalewę
Kulinarny Świat Konczi i Szpileczkikoperek 1 pęczek szczypiorek pęczek kapusta młoda 1 główka masełko 5 łyżek jajka 4 szt sól do smaku pieprz biały ziołowy do smaku papryka czerwona mielona słodka do smaku Krok 1 Kapustę obmyłam i poszatkowałam, włożyłam do garnuszka i dodałam pół szklanki wody,sparzyłam kapustkę lekko i polałam ją masełkiem. Smażyłam na małym ogniu do momentu nabrania kolorku.W między
Różowa kuchniapoeksperymentowałam z daniami tradycyjnymi i wymyśliłam całkiem odmienne acz podobne danie. Pyszny barszczyk zaprawiony mlekiem kokosowym i cudowne wietnamskie naleśniki z nadzieniem z grzybów i kapusty kiszonej. Rezultat jest znakomity, do wypróbowania. Barszczyk czerwony z mlekiem kokosowym i wietnamskie naleśniki. ROZWIŃ I CZYTAJ DALEJ
Moje Małe Czarowaniepierwszy raz w Mojej kuchni. Zapraszam do spróbowania. SKŁADNIKI Około 10 brukselek 5 pieczarek ( według uznania) Pół główki kapust pekińskiej Pół woreczka kaszy jaglanej Pół puszki czerwonej fasolki 1-2 gałązki selera naciowego (ma dość intensywny smak ) Imbir w korzeniu 2 plasterki (w zależności od preferencji(...)nich wodę. Wszystkie ugotowane składniki odstawiam do wystygnięcia. Kapustę pekińską i seler naciowy kroję w drobno kostkę. Z fasolki czerwonej wlewam zalewę. Ugotowane brukselki kroję w ćwiartki. Wszystkie składniku wrzucam do miski i delikatnie mieszam. Sos sałatkowy
Zdrowo i kolorowoszklanki, podudzia kurczaka filety 8 sztuk, przyprawa do kurczaka 1 opakowanie, kostka rosołowa 1 sztuka, papryka ostra 1 łyżeczka, cebula 1 sztuka większa, marchew 3 sztuki, kapusta biała 1 ćwiartka, papryka czerwona 2 sztuki, cukinia 1 sztuka, ryż paraboliczny z ryżem dzikim 2 szklanki Podudzia kurczaka filety natrzeć przyprawą do kurczaka, na gorącym oleju usmażyć na rumiano z każdej(...)strony, odłożyć na talerz. Na tłuszczu po mięsku zeszklić pokrojoną cebulę, dodać drobno pokrojoną kapustę, marchew, paprykę, cukinię, kostkę rosołową, pieprz ziołowy, paprykę ostrą. podsmażać wszystko na większym ogniu z 5 minut mieszając. Następnie pod przykryciem na mniejszym ogniu dusić z 15 minut, wody nie dolewamy, warzywa swoje soki puszczą. Ryż paraboliczny z dzikim ryżem ugotować w osolonej wodzie
W Mojej Kuchni LubięBardzo smaczny obiad o pięknym aromacie świeżych ziół Składniki: - 1 główka kapusty - 2 duże udka - 1 czerwona papryka - szczypior z 3 cebul - pęczek koperku - pęczek pietruszki - 2 listki seler - 2 listki lubczyku - 2 kostki rosołowe drobiowa - pieprz ziołowy - 1 łyżeczka słodkiej papryki - liść laurowy - ziele angielskie 4 kulki - szczypta kuminu - 1 łyżeczka płaska mąki - 3 łyżki oleju Sposób przygotowania(...)Kapustę pokroić dać do garnka wlać troszkę na dnie wody nie dużo Przekroić udka na połówki włożyć udka pomiędzy kapustę gotować - Dodać przyprawy kostki rosołowe w kruszyć gotować do odparowania wody i miękkiego
W królestwie smaków BeatyPrzepyszne paszteciki z kapustą i grzybami, mięciutkie w środku z chrupiącą skórką, świetnie smakują z barszczem wigilijnym . SKŁADNIKI Ciasto: - 600 g. mąki - ¼ szklanki oleju - 2
RAROSSApomidory duże 1słoiczek ciecierzycy 1 duża czerwona papryka 1 świeża papryczka chilli Sos: `~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~ 4 ząbki czosnku 1 jogurt grecki sól pieprz `~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~ Kapustę pekińską kroimy w cienkie paski.Mandarynki odcedzamy na sicie.Paprykę czerwoną myjemy,usuwamy gniazdo nasienne i kroimy w kostkę.Ogórek zielony myjemy i suszymy,kroimy w półplasterki. Pomidory myjemy,osuszamy,usuwamy gniazda nasienne ,kroimy w kosteczkę.Ciecierzycę
Kocurkowe rozmyślania w kuchni Anielkimacie pomysłu co zapakować do pracy rzucam kilka pomysłów :) Pierwszy ( na zdjęciu powyżej) składa się z buraczanych kotletów jaglanych, gotowanego brokuła oraz prostej sałatki z kapusty pekińskiej z dodatkiem pomidora, czerwonej cebuli, kukurydzy i szczypiorku z dodatkiem sosu vinaigrette. Drugi pomysł na lunchboxa to sałatka z tortellini i suszonymi pomidorami w towarzystwie grzanek z ciemnego pieczywa. Trzeci pomysł
Czerwona Porzeczkalubicie smażonej ryby, unikacie nadmiaru tłuszczu, ta propozycja będzie dla Was idealna. Przepis jest naprawdę prosty. Tak przygotowana ryba wspaniale smakuje z domowym czerwonym barszczem lub w formie tradycyjnego obiadu z ziemniakami i kiszoną kapustą. Spróbujcie. Szykując się do świątecznych wypieków nie zapomnijcie się zaopatrzyć w dobre produkty do pieczenia. Ja polecam produkty marski Stella Składniki: 5 filetów(...)można pominąć ten etap, wówczas unikniemy dodatku tłuszczu), piekę jeszcze chwilę. Przed podaniem można oprószyć całość zielonym koperkiem. Tak przygotowana ryba wspaniale smakuje z czerwonym barszczem lub podana w formie obiadu z kiszoną kapustą i ziemniakami. Smacznego
Słodkie okruszkitłuszczowej. Zupa jest syta I pyszna. Polecam tez zupę z brokułami - przepis tutaj Polecam . Zaczynamy: Składniki: 1 główka kalafioru mała kapusta 1 papryka - ja użyłam czerwonej 6-8 łodyg selera 2-3 marchewki 1 puszka pomidorów sok z połówki cytryny szczypior natka pietruszki 1-2 łyżeczek kminku 1/4-1/2 łyżeczki cayenne podudzia kurczaka Najpierw(...)gotujemy rosół z 6 podudzi kurczaka- bez skóry, dodałam sól do smaku. Po ugotowaniu wyciągamy kurczaka- można zrobić sałatkę :) Skroiłam kapustę, paprykę, marchew i seler. Popłukałam kalafior, pokroiłam szczypior. Wszystkie warzywa dodałam do rosołu. Doprawiłam kminkiem i sokiem z cytryny. Jeżeli zupa jest za gęsta dodajemy wrzącej wody. Dodać puszkę pomidorów i natkę pietruszki, doprowadzić
Smaki Edyty